reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
dzięki serdeczne Joanka79, te 3 punkty, które wymieniłas pomogły mi ogarnąc wozkowy chaos:-D :-D :-D , szcególnie ten o amortyzacji i powietrzu.

co do tetry to ja własnie kupiłam paczkę 10sztuk za 19,00zł i powiem szczerze, ze gdy je prasowałam to normalnie deskę było widać:-) . a kiedys kupiłam kilka innych i te były faktycznie grube, a jedna kosztowała 2,00zł. najlepiej w sklepach kupować takie od 2zł, bo to są te lepsze.

a i czapeczki to faktycznie bez troczków. takie zwykłe bawelniane i kosztują max 5,00.

więc zakupiłam dzis typowe rzeczy do szpitala tj podklady, majtki, wkładki laktacyjne, kilka bodziaków, pajacyków i śpioszków oraz pościel do łóżeczka aha i jeszcze gruszke do noska,nożyczki,szczoteczke do czesania,termometr i juz dalej nie pamietam ale jestem szcześliwa bo wkońcu będę miała w domku rzeczy zapowiadajace dzidziusia:-) :-) :-)

więc zakupiłam dzis typowe rzeczy do szpitala tj podklady, majtki, wkładki laktacyjne, kilka bodziaków, pajacyków i śpioszków oraz pościel do łóżeczka aha i jeszcze gruszke do noska,nożyczki,szczoteczke do czesania,termometr i juz dalej nie pamietam ale jestem szcześliwa bo wkońcu będę miała w domku rzeczy zapowiadajace dzidziusia:-) :-) :-)

martko - ja polecam ( bo mi polecano na szkole rodzenia oraz ogólnie znajome mamy i mamy na forum bb) fridę do noska, ponoć jest rewelacja!
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/nose-frida-do-noska-4783/

no i oczywiście serdecznie gratuluję pozostałych zakupów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak tak FRIDA - rewelacja - tak mówią mamy. nie ma szans zeby uszkodzic delikatny w środku nosek, bo koncowka fridy ledwie go dotyka. bardzo dobra rzecz. kosztuje ok 25,00zł

ja też szukałam tej fridy i znalazłam coś podobnego w smyku (wyglądało bardzo podobnie). Ale cena mnie wystraszyła bo kosztowało 55zł, więc zrezygnowałam. Miałam już kupować na allegro, ale spytałam w aptece i była. Kosztowała 24zł więc z kosztami wysyłki na allegro miałabym drożej.

Slyszalam o Fridzie juz dawno w pracy - nawet widzialam kolezanke w akcji z ta Frida :eek: :eek: :eek: I oczywiscie jak kazda z dziewczyn u nas pracujacych powiedzialam, ze to nie dla mnie a pewnie na tym sie skonczy... Ale poki co mam zwykla gruszke (ale z miekka i dosyc krotka koncowka zeby nie uszkodzic noska Malucha).

Betka - gratuluje :-) :-) :-) Chrzest bojowy za toba :-D

Ja też mam zwykłą gruszkę i przyznam, ze najczęściej czyszczeniem nosków zajmował się Michał;-)
My dziś zakupiliśmy materacyk do łóżeczka i właściwie wszystko z listy już jest, no został tylko spirytus do pepka ale to mozna kupić juz po porodzie choćby w sklepie spożywczym, który mamy niedaleko;-)
Acha, no i do ciucholandu musiałam wdepnąć i jeszcze jedną malutką sukienusie zakupiłam za całe 2.80:-D

reklama
Brawo Betka tak trzymaj!!!:-) :-) :-) .

My tez urzywamy gruszki do noska co prawda najczesciej spada to na Mirka ale teraz czasem musimy oboje sobie pomagac i jedno trzymie Igora a drugie mu czysci nosek (strasznie to brzmi ale niestety lepsze to niz zle spiace i meczace sie dziecko):tak:

Do góry