reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
barszczyk - ja mam proszek Jelp do prania tych wszystkich rzeczy. Kupilam jeden (do kolorow) i piore w nim nawet swoje rzeczy. A jesli chodzi o gotowanie to nawet tego nei probuj, bo skoro ubranka maja na metce 40 stopni (a zazwyczaj tak jest) to chyba gotowanie by im niezbyt dobrze zrobilo :-D
U wielu osob widywalam specjalne garnki do gotowania ale pieluch tetrowych i raczej te specjalne garnki tez odchodza do lamusa, skoro niemal kazdy kupuje juz pieluchy jednorazowe...

Gotowanie w garnku??? :szok: Jeśli już, to robi to moja pralka - no ale nie z dziecięcymi rzeczami rzecz jasna, te w większości piorę w 40 st. A proszek, którego używam, to JELP.

Kołderka ma rozmiar 140x70.

Barszczyk- serdecznie gratuluję takich wypasionych zakupów:-) ja kupiłam proszek do prania JELP.
Szerlock- ja kupiłam kołderkę i poduszką wraz z poszewkami i ochraniaczem w sklepie za kwotę 135 :tak: byłam zadowolona, bo z firmy AMY ( czy jakoś tak), mi po prostu wyszło to taniej, niż to co oglądałam na allegro, więc zanim zdecydujesz się na zakupy z sieci, warto poszukać w sklepie i porównać ceny, aczkolwiek bywa różnie i może uda ci się trafić w necie, to co ci się podoba za rozsądną cenę:-)

A co do ochraniaczy na łóżko
- już w tej chwili wydaje mi się on zbędny, uważam, że szkoda więcej kasy na te ochraniacze, szybko chyba je ściągniemy, bo ja mam na całe łożka i jakoś mi się to nie widzi. A wy jak uważacie? :dry::cool2:

Aletko, Agask i madzulka S- no ma się rozumieć, nie ma to jak silna męska dłoń:-D:-)

Kasro
- ja też zdecydowałam się na ten laktaotr, bo również planujemy mieć drugie dziecko, więc jak się nie przyda tym razem, to może następnym razem:eek:

Mysz- bardzo fajnie, że sobie tak zamówiliście takie meble, które można przerobić:-) i obyście zdążyli:-D:-D:-);-)

A co do ochraniaczy na łóżko
- już w tej chwili wydaje mi się on zbędny, uważam, że szkoda więcej kasy na te ochraniacze, szybko chyba je ściągniemy, bo ja mam na całe łożka i jakoś mi się to nie widzi. A wy jak uważacie? :dry::cool2:

Ale chodzi o ochraniacz na łóżeczko tak ??
Bo jeśli tak to kupiłam tylko jedna pościel w zestawie z ochraniaczem a druga już bez bo wydaje mi się to zbędnym zakupem :tak:a ochraniacz ja mam akurat krótki - główna zaleta ?? wygląda ślicznie:-D:-D:-D

Dla mnie akurat ochraniacz to jedna z najbardziej potrzebnych rzeczy, do tej pory Karolka ma go w swoim łóżeczku, nie tylko z tego względu, ze wygląda ślicznie. Owszem na początku maluch śpi dość spokojnie, albo z rodzicami, ale z bbiegiem czasu zaczyna być coraz bardziej ruchliwy i wtedy ochraniacz się przydaje. Moja pediatra opowiadała mi o 10-miesięcznym dziecku, które złamało nogę w szczebelkach łóżeczka.
Barszczyku, jeden absolutnie wystarczy.
Galiyach cały ochraniacz jest fajny dopóki dziecko nie będzie wychodzić z łóżeczka samodzielnie, więc ide o zakład, że przynajmniej przez rok go nie zdejmiesz :-) Poza tym kolorowe obrazki są dla dziecka interesujące, byle na ochraniaczu nie były za żywe, bo wtedy można malucha ogłupić.

Zresztą, same zobaczcie jak może wyglądać spanie "w łóżeczku"
2qa6ctl.jpg

No pięknie się Karolcia ułozyła :-D

No to zobaczymy "w praniu" jak zwykle - do tej pory mamy raczej mówiły o ochraniaczach, że do 9 m-ca max, a tu nagle inna opinia, więc chyba same musimy się przekonać, co naszym dzieciom lepiej posłuży :-)

Ja jakoś nie jestem przekonana do ochraniaczy - zwłaszcza na samym początku, ale jak małe podrośnie i zacznie figle w łóżeczku, to pewnie zmienię zdanie ;-)

Ja też mam jeden komplet pościeli z ochraniaczem ale takim krótkim (tylko na zagłówek i kawałek boczków).
Wczoraj kupiłam płyn do kąpieli oilatum - 500 ml. prawie 70 zł. :szok: Powiem Wam, że gdyby mąż nie zgarnął go do koszyka to nie wiem czy bym kupiła. Koszmarnie drogie!
No i przy okazji zakupów dla malucha mąż mi zafundował ubranko na święta - prawie 200 zł. ale się uparł a ja jakoś nie za bardzo protestowałam :-D ;-)
Ja laktator mam dostać od koleżanki - chyba ręczny aventu, więc ten zakup mi odpada.
A powiedzcie mi, bo kupiłam majtki poporodowe jednorazowe i w opakowaniu jest 7 szt. - wystarczy?

Najwyzej maz Ci dokupi wiecej majtek - do szpitala powinno wystarczyc, aczkolwiek ja biore wiecej (chociaz dwa rozne rodzaje :eek: - taka jestem niezdecydowana :-D).

Ochraniacz chce kupic - oczywiscie jeden jakis taki w miare uniwersalny. Podobaja mi sie posciele i akcesoria do lozeczka firmy Gluck - takie z niebieskimi misiami, ale koszt jest nieco zabojczy... :eek:

Potwornie drogi ten Oilatum, no ale pewnie na dlugo wystarczy. Ja sie zdecydowalam na Hippa i pewnie tez wyjdzie na to samo... :baffled:

reklama
Ja pościel - wypełnienie do łóżeczka, ochraniacz, poszewki i prześcieradła (i kilka kolorowych pieluszek tetrowych) zamówiłam na allegro u sprzedawcy "idls" - jest to polski producent - firma Darland. Wyroby atestowane. O jakości będę mogła się wypowiedzieć w przyszłym tygodniu - jak już przyjdzie paczka to sobie to podotykam i zobaczymy jak przeżyje pranie :)

Do góry