reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Aletko- ja jestem jakaś chora chyba, ale ja sama osobiście lubię inhalację :-D
Betko- gratuluję czyszczenia noska i zmiany pieluchy:tak::-) to normalnie robisz się doświadczona mamusia ;-)
mamooli- gratuluję zakupu sukieneczki, a cena powalająca ( jak zwykle):-)

reklama
myśle, ze na pierwsze dni, zanim sie zacznie nawał to lepiej kupić ręczny tani jakiś za 10-15 zł, a po 2 dniach w sumie juz będzie wiadomo czy potrzebny inny. najlepiej elektryczny.

pochwale się Wam co mój mąż wczoraj kupił. I to sam z siebie:-)
było około 21 jak zachciało mi się lodów, więc wygoniłam męża żeby mi kupił. Stwierdził, że pojedzie do tesco, bo jeszcze jakiś olej do samochodu sobie kupi i pare innych rzeczy. No i chyba na tym dziale motoryzacyjnym to z godzinę spędził. Kupił taką półeczkę przyczepianą do siedzenia - dla syneczka, żeby można mu było butelkę postawić:-) i takie śliczne folie przeciwsłoneczne z kubusiem puchatkiem do naklejenia na szybę. Właściwie to pierwszy samodzielny zakup męża czegoś dla Kacpra. Aż mi się tak słodko zrobiło, że on też wciąż myśli o naszej dzidzi:happy:

pochwale się Wam co mój mąż wczoraj kupił. I to sam z siebie:-)
było około 21 jak zachciało mi się lodów, więc wygoniłam męża żeby mi kupił. Stwierdził, że pojedzie do tesco, bo jeszcze jakiś olej do samochodu sobie kupi i pare innych rzeczy. No i chyba na tym dziale motoryzacyjnym to z godzinę spędził. Kupił taką półeczkę przyczepianą do siedzenia - dla syneczka, żeby można mu było butelkę postawić:-) i takie śliczne folie przeciwsłoneczne z kubusiem puchatkiem do naklejenia na szybę. Właściwie to pierwszy samodzielny zakup męża czegoś dla Kacpra. Aż mi się tak słodko zrobiło, że on też wciąż myśli o naszej dzidzi:happy:

super Kacperku :-) ci nasi faceci zaczynają mieć chyba coraz bardziej stracha niż my :-D jeszcze pewnie nie jeden raz cię zaskoczy zakupami dla synka, poczekaj niech nadejdzie czas samochodzików i samolotów itp. będziesz mieć dwóch synków :-D:-D:-D:-D

No Kacperku to miałaś bardzo miły wieczor Ci nasi mezczyzni nieraz potrafia Nas zaskoczyc .Ja pamietam jak Igor sie urodzil to Mirek co jechał do sklepu i mial liste to jeszcze cos kupowal a to oliwke a to krem czy cos w tym stylu polowa rzeczy oczywiscie jeszcze pare miesiecy lezała ale wazne ze chcial dobrze:-) :-D

Odnosnie laktatora to ja za bardzo nie moge sie na ten temat wypowiedziec.Miałam zwykły reczny w szpitalu i w domu ale w sumie najlepiej odciaganie pokarmu szło wlasnymi rekami lub mezowi on to wyciskal z mojej piersi prawie wszystko:laugh2: .

Po drugie Igor nie chcial pić z butelki i moje odciaganie na nic sie zdalo jedynie kiedy miałam za duzo pokarmu a on spał to odciagalismy i w rezultacie trzeba było całe mleko potem wylac bo Igor ani myślal o piciu z butelki:confused:

Ja tam twierdzę, że nie ma lepszego laktatora jak mężowska dłoń :-) Mariusz doszedł już do takiej wprawy, że robił to przez sen, a poza tym ściągałam tylko w szpitalu elektrycznym, który był na miejscu, a potem w domu przez jakieś trzy tygodnie w nocy.Karolka też nie piła z butli bo dławiła się smokiem.

Ja powtorze ze kupilam zwykly za 17zl a jak sie okaze ze bez elektrycznego ani rusz to wtedy kupie Medele za 235zl :eek: Ale na razie postanowilam sie powstrzymac (no i nie ukrywam ze cena mnie tez powstrzymala :-D)

Dzis przyszedl stelaz do naszej wypasionej wanienki :-D A takze polarowy kocyk i poduszeczka :-)

Jeszcze przed nami meble... Zamawiamy jutro, ale nie takei typowe dla dziecka tylko bardziej uniwersalne - sosnowe - lozeczko, regal, szafe i komode z przewijakiem (a potem z czesci komody jak juz dziecko bedzie wieksze mozna zrobic polke). Stwierdzilismy ze takie uniwersalne meble beda praktycnziejsze :-) Ale czeka sie miesiac... Mam nadzieje ze zdazymy :-D

Dziewczyny dzisiaj w końcu poszalałam z zakupami :cool2:
Kupiłam 2 komplety pościeli do łóżeczka, wkład, prześcieradło (zapomniałam, że potrzebuje dwa - trudno dokupi się) dwa ręczniczki z kapturkiem, rożek, przewijak, i nawet skusiłam sie na pościel do wózka :confused: poduszeczka welurkowa i taka kolderka tez z welurku - mam nadzieje ze sie przyda - ale sliczna jest niebieska z żyrafką i słonikiem :-D przeważa kolor niebieski ale jeden komplet pościeli jest różowo niebiesko żółty i jeden ręczniczek jest różowo biały - nie mogłam się powstrzymac bo uwielbiam różowy ;-) a Piotrusiowi myślę że to nie będzie przeszkadzać :-D i 3 stówki pękły ... ale ile radości teraz z oglądania :-D:-D:-D:-D

I mam pytanie ... wiem że już była o tym mowa ale nie pamiętam :zawstydzona/y: jakich proszków do prania uzywacie - bo już bym chciała prać, prasować :laugh2:
I jeszcze slyszałam, że niektórzy gotują dziecięce ciuszki ??? a wy jak robicie ?? bo przeciez to są takie delikatne rzeczy że goowanie to by im chyba zaszkodziło ??:confused::confused:

reklama
ja nic nie gotowałam. nawet tetry. po to poźniej się prasuje, zeby zlikwidować ostatnie bakterie:-) .prałam w takich temperaturach jak na metce. kiedys się gotowało, ale to głównie tetre, bo była używana jako pieluchy, a nie materiał wielofunkcyjny:-) :-) . proszek, którego używam to Cypisek (baaaardzo długo na rynku)- koszt ok 3,00zł. mam sentyment do niego i uważam, ze jest bardzo dobry, nie powoduje uczulen, wysypek i się bardzo dobrze wypłukuje.

a ja bym chciała zebyscie mi poleciły jakiegoś niedrogiego allegrowicza, u ktorego kupię kołdrę i poduszkę do wozka i łóżeczka. a jakie najlepiej rozmiary tych wypełnień i co ma być w środku. napiszcie, co same kupiłyscie

Do góry