reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Aletko- ja jestem jakaś chora chyba, ale ja sama osobiście lubię inhalację :-D
Betko- gratuluję czyszczenia noska i zmiany pieluchy:tak::-) to normalnie robisz się doświadczona mamusia ;-)
mamooli- gratuluję zakupu sukieneczki, a cena powalająca ( jak zwykle):-)

reklama
myśle, ze na pierwsze dni, zanim sie zacznie nawał to lepiej kupić ręczny tani jakiś za 10-15 zł, a po 2 dniach w sumie juz będzie wiadomo czy potrzebny inny. najlepiej elektryczny.

pochwale się Wam co mój mąż wczoraj kupił. I to sam z siebie:-)
było około 21 jak zachciało mi się lodów, więc wygoniłam męża żeby mi kupił. Stwierdził, że pojedzie do tesco, bo jeszcze jakiś olej do samochodu sobie kupi i pare innych rzeczy. No i chyba na tym dziale motoryzacyjnym to z godzinę spędził. Kupił taką półeczkę przyczepianą do siedzenia - dla syneczka, żeby można mu było butelkę postawić:-) i takie śliczne folie przeciwsłoneczne z kubusiem puchatkiem do naklejenia na szybę. Właściwie to pierwszy samodzielny zakup męża czegoś dla Kacpra. Aż mi się tak słodko zrobiło, że on też wciąż myśli o naszej dzidzi:happy:

pochwale się Wam co mój mąż wczoraj kupił. I to sam z siebie:-)
było około 21 jak zachciało mi się lodów, więc wygoniłam męża żeby mi kupił. Stwierdził, że pojedzie do tesco, bo jeszcze jakiś olej do samochodu sobie kupi i pare innych rzeczy. No i chyba na tym dziale motoryzacyjnym to z godzinę spędził. Kupił taką półeczkę przyczepianą do siedzenia - dla syneczka, żeby można mu było butelkę postawić:-) i takie śliczne folie przeciwsłoneczne z kubusiem puchatkiem do naklejenia na szybę. Właściwie to pierwszy samodzielny zakup męża czegoś dla Kacpra. Aż mi się tak słodko zrobiło, że on też wciąż myśli o naszej dzidzi:happy:

super Kacperku :-) ci nasi faceci zaczynają mieć chyba coraz bardziej stracha niż my :-D jeszcze pewnie nie jeden raz cię zaskoczy zakupami dla synka, poczekaj niech nadejdzie czas samochodzików i samolotów itp. będziesz mieć dwóch synków :-D:-D:-D:-D

No Kacperku to miałaś bardzo miły wieczor Ci nasi mezczyzni nieraz potrafia Nas zaskoczyc .Ja pamietam jak Igor sie urodzil to Mirek co jechał do sklepu i mial liste to jeszcze cos kupowal a to oliwke a to krem czy cos w tym stylu polowa rzeczy oczywiscie jeszcze pare miesiecy lezała ale wazne ze chcial dobrze:-) :-D

Odnosnie laktatora to ja za bardzo nie moge sie na ten temat wypowiedziec.Miałam zwykły reczny w szpitalu i w domu ale w sumie najlepiej odciaganie pokarmu szło wlasnymi rekami lub mezowi on to wyciskal z mojej piersi prawie wszystko:laugh2: .

Po drugie Igor nie chcial pić z butelki i moje odciaganie na nic sie zdalo jedynie kiedy miałam za duzo pokarmu a on spał to odciagalismy i w rezultacie trzeba było całe mleko potem wylac bo Igor ani myślal o piciu z butelki:confused:

Ja tam twierdzę, że nie ma lepszego laktatora jak mężowska dłoń :-) Mariusz doszedł już do takiej wprawy, że robił to przez sen, a poza tym ściągałam tylko w szpitalu elektrycznym, który był na miejscu, a potem w domu przez jakieś trzy tygodnie w nocy.Karolka też nie piła z butli bo dławiła się smokiem.

Ja powtorze ze kupilam zwykly za 17zl a jak sie okaze ze bez elektrycznego ani rusz to wtedy kupie Medele za 235zl :eek: Ale na razie postanowilam sie powstrzymac (no i nie ukrywam ze cena mnie tez powstrzymala :-D)

Dzis przyszedl stelaz do naszej wypasionej wanienki :-D A takze polarowy kocyk i poduszeczka :-)

Jeszcze przed nami meble... Zamawiamy jutro, ale nie takei typowe dla dziecka tylko bardziej uniwersalne - sosnowe - lozeczko, regal, szafe i komode z przewijakiem (a potem z czesci komody jak juz dziecko bedzie wieksze mozna zrobic polke). Stwierdzilismy ze takie uniwersalne meble beda praktycnziejsze :-) Ale czeka sie miesiac... Mam nadzieje ze zdazymy :-D

Dziewczyny dzisiaj w końcu poszalałam z zakupami :cool2:
Kupiłam 2 komplety pościeli do łóżeczka, wkład, prześcieradło (zapomniałam, że potrzebuje dwa - trudno dokupi się) dwa ręczniczki z kapturkiem, rożek, przewijak, i nawet skusiłam sie na pościel do wózka :confused: poduszeczka welurkowa i taka kolderka tez z welurku - mam nadzieje ze sie przyda - ale sliczna jest niebieska z żyrafką i słonikiem :-D przeważa kolor niebieski ale jeden komplet pościeli jest różowo niebiesko żółty i jeden ręczniczek jest różowo biały - nie mogłam się powstrzymac bo uwielbiam różowy ;-) a Piotrusiowi myślę że to nie będzie przeszkadzać :-D i 3 stówki pękły ... ale ile radości teraz z oglądania :-D:-D:-D:-D

I mam pytanie ... wiem że już była o tym mowa ale nie pamiętam :zawstydzona/y: jakich proszków do prania uzywacie - bo już bym chciała prać, prasować :laugh2:
I jeszcze slyszałam, że niektórzy gotują dziecięce ciuszki ??? a wy jak robicie ?? bo przeciez to są takie delikatne rzeczy że goowanie to by im chyba zaszkodziło ??:confused::confused:

reklama
ja nic nie gotowałam. nawet tetry. po to poźniej się prasuje, zeby zlikwidować ostatnie bakterie:-) .prałam w takich temperaturach jak na metce. kiedys się gotowało, ale to głównie tetre, bo była używana jako pieluchy, a nie materiał wielofunkcyjny:-) :-) . proszek, którego używam to Cypisek (baaaardzo długo na rynku)- koszt ok 3,00zł. mam sentyment do niego i uważam, ze jest bardzo dobry, nie powoduje uczulen, wysypek i się bardzo dobrze wypłukuje.

a ja bym chciała zebyscie mi poleciły jakiegoś niedrogiego allegrowicza, u ktorego kupię kołdrę i poduszkę do wozka i łóżeczka. a jakie najlepiej rozmiary tych wypełnień i co ma być w środku. napiszcie, co same kupiłyscie

Do góry