reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Witam!
Gdzie znajdę cos na temat zakupu fotelika samochodowe 0-13 kg??Bo czas nagli i musimy wkońcu cos wybrać? A moze cos poradzicie- zastanawiamy sie nad maxi-cosi city albo chicco (ok 370 zł) nie pamietam modelu.

reklama
Gosiu- nam na szkole rodzenia położna polecała gaziki, a do tego nierozcieńczony spirytus ( tak jak pisała Natka)
joasia 78- ja mam fotelik chicco synthesis ( kosztował 359 zł), od 0-13 kg:-)

A ja dzis poszalalam ;) kupiłam rożek miękki, kocyk, śpioszki, kaftanik,koszulke i dwie czapeczki na wyjscie ze szpitala musze zostawic mezowi zeby wiedzial co ma zabrac ;) :D

Witam!
Gdzie znajdę cos na temat zakupu fotelika samochodowe 0-13 kg??Bo czas nagli i musimy wkońcu cos wybrać? A moze cos poradzicie- zastanawiamy sie nad maxi-cosi city albo chicco (ok 370 zł) nie pamietam modelu.
Witam ,
dla mnie bardzo pomocna przy wyborze fotelika była niezależna strona www.fotelik.info - są tam pomocne wskazówki:
1 - jak wybrać fotelik - odpowiedni do wagi, z atestami i ... taki, na którym przeprowadzone zostały przez niezależne centrum testy zderzeniowe i oczywiście zakończyły się pozytywnymi wynikami
2 - i dlaczego fotelik a nie nawet przystosowaną do tego celu gondolę - bo gondole nie przechodzą testów
3 - dlaczego dobrze, aby dziecko jak najdłużej jeździło w foteliku monotowanym tyłem do kierunku jazdy - bo ma jeszcze słabiutki kręgosłupik, który w razie zderzenia nie utrzymałby ciężaru główki
4 - ta strona skutecznie też wybiła mi z głowy pomysł wożenia dziecka w foteliku montowanym na stelażu wózka (wcześniej to był dla nas warunek konieczny przy zakupie wózka) - na szczęście doczytałam, że owszem foteliki są przeznaczone do przewożenia maluszków, ale taki szkrab może dziennie przebywać w foteliku max. 2 godziny
5 - i co najważniejsze - jest tam test ok. 240 fotelików - można za pomocą wygodnego filtra wybrać fotelik wg własnych kryteriów. Ja najpierw wybrałam te do wagi 0-13; potem z tego te z najwyższymi punktami za bezpieczeństwo przy zderzeniu; potem z tych, które zostały te z najwyższymi punktami za komfort maluszka; potem była wygoda użytkowania. Zostało nam kilka do wyboru - w końcu zdecydowaliśmy sie na Peg Perego Primo Vaggio SIP.
Z tego co pamiętam - maxi cosi i chicco tez stały bardzo wysoko w tym rankingu - trzeba tylko dokładnie spojrzeć na konkretny model.
6 - pisali też, żeby raczej nie kupowac używanych fotelików (wiem, że tu zmartwie kilka mam, które juz to zrobiły) - bo materiał sie starzeje no i poza tym nie wiadomo, czy fotelik nie brał już udziału w stłuczce - a wtedy jego konstrukcja może byc już naruszona.

Ufff - ale się rozpisałam. Przepraszam, ale temat bezpieczeństwa Dzidzi jest jednym z najważniejszych a poza tym juz tak mam, że jak zacznę, to nie moge skończyć.

Przepraszam za nie dość, że długaśnego maila - to na dodatek go zdublowałam (nawet nie wiem jak) - początki są trudne.
Asia

Pomyłki zdarzają sie nawet najlepszym :tak:

Dzięki za link - przyda się na pewno :-) A długość postu wcale nie jast jakaś przerażajaca, joanko.

ewula - ale o jakie pieluchy Ci chodzi??? bo tetrowe chyba wszyscy maja takie same, choc niektorzy zachwalajac swoje jako "nagrubsze na Allegro"... :eek:
Jesli chodzi o Pampersy to ja kupilam sprowadzane z Niemiec (sa ponoc lepsze niz te produkowane w Polsce, ale pojecia nie mam czy to prawda...)

reklama
Czy któraś kupowała może pieluchy na allegro i może mi polecić sprzedającego dobrej jakości pieluchy??:-)
evvula - nam położna w szkole rodzenia powiedziała tylko, żeby ta tetra była ze 100% bawełny, bo są inne z domieszkami sztucznego, które nie wytrzymują gotowania i po pierwszym praniu się rozłażą

Do góry