reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
A ja mam zamiar wyprac bo "smierdzi nowoscia" - przynajmniej becik i posciel do wozka. Poscieli do lozka nie mam jeszcze

Ja piore wszystko przy dziewczynkach tez pralam (oprocz kolderki i poduszki ) rozki tez pralam i prasowalam , ubranka skarpetki itp ....

no ja też piore wszystko:tak:
a teraz, jak już można suszyć na powietrzu to ciągle wącham jak pięknie wszystko pachnie świerzością:-)
Własnie wrzuciłam do pralki pierwszą partię ubranek i jutro z samego rana wystawie przed dom, bo mam nadzieję, że pogoda bedzie równie piękna jak dziś

No i doszłam do wniosku, ze nie ma co Maksa na siłe przeprowadzac na materac, jest jeszcze za mały i niech se chłopak spokojnie śpi dalej w łóżeczku a Kamili najlepiej bedzie kupić kołyske i mieć w naszym pokoju
myślę o czyms takim prostym
KOŁYSKA firmy GLUCK (173858580) - Aukcje internetowe Allegro
zobaczymy co na to mój Michał, ale myślę, że go przekonam
w tym Kamila mogła by spokojnie jakieś 4, 5 miesięcy spac, a do tego czasu Maks troche starszy juz będzie

mamaoli - chyba faktycznie w Waszym przypadku to dobry pomysl :-)
Potem jak Maks bedzie mial 1,5 roku to bedzie jzu go mozna przeniesc na inne lozko chyba :-)

MAmaoli a moze lepiej miec drugie lozeczko bo co bedzie jesli Maks nie bedzie chcial nadal spac po tych 4-5 mcach na normalnym lozku a zarazem kolyska zrobi sie troche ciasna i niebezpieczna dla Kamili :)
Z tego co pamietam moja mala spala w lozeczku do 3 lat i nie chciala za nic na normalne lozko :)

Witajcie Kobitki :-) Postanowiłam wrócić do tematu wózka, jaki już zakupiłam - Volant 3 trójkołowiec. Przeczytałam Wasze opinie na ten temat i jestem troszkę przerażona :baffled: Czy naprawdę trójkolowiec to nie jest odpowiedni wózek???? To moje pierwsze dzieciątko więc nie mam doświadczenia w tych wszystkich rzeczach jakie są najlepsze dla Maleństwa. Chciałam żeby miała najlepszy wózek , ale teraz to już nie wiem czy ten, który wybraliśmy z mężem to był odpowiedni wybór :-(
Panie w sklepie tak zachwalały ten wózek, że ma wszystkie atesty i w ogóle. No i co ja mam teraz zrobić... :-( Chciałabym zapewnić mojej Oliwce wszystko co najlepsze.

reklama
welonka - spoko :-) Najwazniejsze jest to, ze Wam sie wozek podoba (bo faktycznie moim zdaniem jest sliczny :-)) i pewnie nie kupowaliscie w ciemno tylko sobie troche po sklepie pojezdziliscie. Jest chyba prosty w manewrowaniu i to jest dla mnie ogromny plus, bo wlasnie na to zwracam uwage (i dlatego licza sie dla mnie tylko wozki ze skretnymi kolami).
Zreszta sporo o nim dobrego czytalam na forum wozkowym na gazecie ;-)

Do góry