reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Baba.j.aga-super wozek kupiłas.
Betka-Ty tez masz ładny wozeczek.

A ja z Adamem poczynilismy na weekend zakupy(bylismy w Askocie)w sumie pojechalismy sie rozejrzec a kupilismy juz troszke pierduł.
-proszek do prania dzidzius-za 11.22zł.
-termometr kapielowy babyono-6.03
-patyczki do uszu-3.45
-zestaw kosmetyczny9Nozyczki,cazki i pilniczek)babyono za8.20
-majtki pod brzuszek kupiłam sobie canpol-8.40
-majtki poporodowe siateczka-2szy.7.71

-butelke canpola ze smoczkiem-za 7.87
nie wiem jaka butelka powinna byc szklana czy plastikowa? ja kupiłam plastikowa,ale w sumie mozna dokupic druga szklana.

No i sporo ubranek dostalismy od moich rodzicow-wiec juz od przyjaciołki nie brałam uzywanych.

reklama
zuzia czy kacper - dla mnie tez :-D :-D :-D

Ale poogladac mozna :-D
Wklepalam w wyszukiwarke "artykuły dzieciece" i sobie dodaje co rusz jakis sklep do ulubionych stron www :-) znalazlam tez dzieki temu dwa fajne sklepy w Gdyni :-)

Znalazlam jeszcze cos o wyprawce :-)

Wyprawka czyli co warto przygotować na przyjście dziecka

Po dziewięciu miesiącach oczekiwania i powrocie ze szpitala wreszcie jesteście w domu ze swoim ukochanym maleństwem, a ponieważ jest ono nie tylko oczekiwanym, ale także bardzo wymagającym nowym członkiem rodziny, warto wcześniej skompletować wszystkie niezbędne i potrzebne rzeczy, by nic nie zakłóciło tych pierwszych wspólnych dni. Chcemy podpowiedzieć co jest potrzebne w tych pierwszych tygodniach. Potem z każdym dniem nabierzecie doświadczenia, zauważycie co lubi wasze dziecko, co sprawdza się w codziennej opiece, a co niekoniecznie musicie mieć.

SEN:
- łóżeczko z materacykiem
Materacyki dostępne na rynku ze względu na materiały, z których zostały wykonane dzielą się na: kokosowo-piankowe, kokosowo-gryczane, kokosowe oraz piankowe. Jeśli wasze dziecko ma poważne kłopoty alergiczne najodpowiedniejszym materacykiem będzie dla niego materac piankowy.
My polecamy zdrowe i trwałe materacyki firmy Radir.
W początkowych miesiącach dziecko może też spać w kołysce (Drewex) lub w przytulnym koszu wiklinowym (AMY (020900301, 020900302)). Jest to szczególnie dobre rozwiązanie gdy w sypialni, albo w mieszkaniu mamy wyjątkowo mało miejsca.
- prześcieradło bawełniane lub frotte 2 szt.,
- kołdra i poduszka bawełniana lub satynowa,
- komplet pościeli 2 zmiany, dobrze jeśli można dokupić ochraniacz, który chroni główkę dziecka przed ewentualnymi uderzeniami, a także sprawia, że łóżeczko jest bardziej przytulne,
- ewentualnie śpiworek do spania,
- gruby kocyk,
- cienki kocyk,
- rożek usztywniony matą kokosową jest idealny do noszenia noworodka, dziecko może też w nim spać, a gdy trochę podrośnie matę można wyjąć, a rożek wykorzystać jako kocyk.

PIELĘGNACJA:
- przewijak na łóżeczko z usztywniony, na komodę miękki. Na przewijak można kłaść pieluchy tetrowe lub flanelowe, albo specjalny pokrowiec bawełniany z gumką (AMY dostępny w kolorze kolekcji pościeli),
- wanienka i ewentualnie stojak do niej, jeśli łazienka jest mała, lub specjalna komoda do pielęgnacji, dzięki temu wszystko mamy w zasięgu ręki (Ceba, Cam, Klupś [drewniana komoda z odchylanym blatem, pod którym znajduje sie wanienka]),
- termometr do wody,
- do wyłożenia wanienki mata antypoślizgowa lub leżaczek do kąpieli Delfinek lub 2-3 pieluchy tetrowe,
- ręcznik lub okrycie kąpielowe z kapturkiem (Klupś, Drewex),
- waciki do pielęgnacji pępka (nasączone spirytusem),
- sól fizjologiczna do przemywania oczu,
- waciki do mycia buzi (w początkowym okresie),
- oliwka,
- tłusty krem do pupy (Sudokrem do kupienia w aptece),
- chusteczki do pupy,
- pieluszki jednorazowe,
- kosz na zużyte pieluchy,
- nożyczki z zaokraglonymi końcami,
- szczotka do włosów z miękkiego włosia,
- gruszka do nosa.

UBRANIE:
Warto kupić ubranka częściowo w rozmiarze 56, częściowo 62 i nie kupować ich zbyt dużo, ponieważ dziecko bardzo szybko z nich wyrasta. Wszystkie ubranka powinny być wykonane z naturalnych materiałów, np. 100% bawełny, powinny być ładnie wykończone bez zbędnych ozdób i dodatków, np. koralików, guziczków.
- body rozpinane na całej długości i w kroku 5-6 szt.,
- koszulka z cieniutkiej bawełny 2 szt.
Koszulkę zakłada się zamiast body, ale dobrze jest sprawdzić z czym wygodniej jest dziecku i mamie.
- kaftaniki bawełniane 2-3 szt.
- śpiochy 6 szt.,
- pajacyki idealne do spania 2- 3 szt.
- czapeczki cienkie, bawełniane do założenia po kapieli 2 szt., 1 czapeczka na spacer dobrana zgonie z porą roku,
- rękawiczki niedrapki 1 szt.,
- pieluchy tetrowe minimum 20 szt. niezastąpione w kąpieli, u lekarza, na spacerze, w gościach, do wycierania buzi itp.
- pieluchy flanelowe 3-5 szt.,
- butelka ze smoczkiem (Avent, Nuk)
- nieuciskające skarpetki 3 szt.
- reszta ubrań w zależności od pory roku, np. ciepły kombinezon na zimę, cienki kombinezon na wiosnę czy lato.

SPACER:
- wózek głęboki, najlepiej trzyfunkcyjny z gondolą i spacerówką oraz torbą, która zazwyczaj jest wyposażona w specjalną matę do przewijania,
- folia przeciwdeszczowa,
- parasolka,
- moskitiera,
- kocyk,
- pościel do wózka (AMY dostępna w kolorze kolekcji pościeli),
- fotelik samochodowy najlepiej taki, który można zamontować na tym samym stelażu co gondola i spacerówka.

DLA MAMY:
- laktator, ręczny (Avent , Tufi , Nuk ) lub elektryczny, wygodniejszy jeśli mama planuje powrót do pracy (Avent, Tufi, 050201305, Nuk ),
- wkładki laktacyjne,
- podkłady poporodowe (Bella),
- biustonosz do karmienia (Tufi),
- koszula nocna rozpinana,
- majtki jednorazowe.

foot-rl.gif
foot-rp.gif
Konsultanci: 500-085-620 lub 515-10-88-15 pon-sob 9-18
+48 22 855 08 79 pon-pt 10-18 email: tosia@tosia.pl

Centrum Reklamy i Informacji

eCommerce​

Co niby????

Ja nie mam z tym nic wspolnego - naprawde :-D
Akurat znalazlam na stronie jakiegos sklepu internetowego i wkleilam jakby ktos chcial sobie przypomniec. :baffled:

Hej Dziewczynki

Wszystko racja z tym planem dnia tylko nieraz trudno to wprowadzić :) Mi się udało dopiero po pół roku, mam nadzieję że Wam pójdzie lepiej. Faktem jest że po wprowadzeniu tego planu dnia to po prostu różnica KOSMICZNA była - i dla niego i dla mnie - na DUUUŻY PLUS.

Chciałabym coś kupić dla Hani ale okazuje się że na liście same nowe zakupy dla Ignaca - w związku z tym że Hania przejmie jego łóżeczko muszę kupić materac żeby włożyć do turystycznego łóżeczka w którym teraz będize spał I. :)

Może dokupię trochę ręczników no i takie wieszaczki do łazienki do podpisania: Ignacy i Hania ;)

Pzdr

Aga

reklama
Do góry