reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Natka, super, ze Macius już przeniesiony do doroslego łóżeczka:tak:
Maksio ma to dopiero przed sobą, za jakis tydzień, dwa planujemy zrobić "przenosiny"

gosia neostrade instaluje sie od razu jak dostaniesz płytkę więc może nie będziesz długo czekać na neta

reklama
My zamówiliśmy wreszcie łóżeczko. Jeszcze kupa rzeczy do kupienia - pieluchy, kosmetyki, przewijak, rożek, materac, prześcieradło, jakieś meble do pokoju malucha. I sama nie wiem co jeszcze, ale myśle, że w ciągu tych 2 m-cy spokojnie damy radę :tak:

A! Mąż kupił wczoraj malcowi super dresik ADIDASa - nie poznaję go, bo na codzień oszczędny i trochę skąpawy ;-)

a my wczoraj bylismy u kolezanki i dostalam: wozek inglesina (a nie emaljunga,moze jej sie nazwy pomylily :-) ), nosidelko-fotwlik samochodowy maxi cossi (czy jakos tak), przewijak, wanienke ze stelazem. oczywiscie pierwsza do testowania sprzetow byla Cola :-D musiala wszystko obwachac szczegolnie,ze Justyna ma duza suke,wilczyce,to kotka miala co wachac :-D Justyna smiala sie,ze jak komus mowi,ze ma czworke dzieci,to patrza na nia,jak na rodzine patologiczna,a ona po prostu jest wierzaca,wiec co przyszlo,to i wyszlo.ona tez dosc pozno zaczela kwestie rozmnazania,bo pierwszego synka urodzila w wieku 30 lat.najmlodsza Hanie to wlasciwie na ostatnia chwile przywiozla w sobie na porodowke i po pol godzinie bylo po wszystkim,a Justyna z usmiechem na ustach powiedziala mi,ze to bylo czwarte dziecko,wiec ona sobie na mily i lekki porod "zapracowala" poprzednimi.powiedziala tez,ze chocby porod naturalny trwal bardzo dlugo,to nic sie nie stanie,ze swoja oxytocyna kobieta da rade urodzic i sie nie nameczy,a po podaniu syntetycznej to dopiero jest meka,dopiero wtedy wykrzywia wszystkie miesnie i skurcze sa straszne :baffled: powiedziala tez,ze przy pierwszym dziecku nie potrafila obiadu ugotowac,caly dzien poswiecala malemu,a z czasem-to i obiad mogla zrobic (przy kolejnych dzieciach),ciasto upiec,i wieeeeele innych rzeczy :-D jak sie kapala przy pierwszym,to jak zaplakal,to sru z wanny,mokra leciala,o malo co zebow na zakrecie nie zostawiala,a teraz-placze?to dobrze,znaczy,ze zyje-najwyzej pluca bedzie mialo o wiekszej pojemnosci :-D po prostu nabrala wprawy i dystansu.ale stwierdzila,ze przy pierwszym czlowiek po prostu glupieje,bo nie wie,o co chodzi.choc przy czwartym tez zglupiala,bo po trzech chlopakach ma corke i to byl jak to Justyna okreslila "szok kulturowy" :tak: dobrze miec normalnych znajomych :-) spytalam jej meza,co bedzie,jak im sie piate trafi?a on z usmiechem stwierdzil,ze nic-nasza sie zdazy wychowac i wozek do nich wroci :-D

baba.j.aga gratuluje zakupu:-)

betka a Tobie wózka i wszystkich innych sprzetów:tak:
dużo racji ma Twoja kolezanka i zdrowe podejscie:-)
sama wiem jak to przy pierwszym człowiek ostrozny a później ma juz wprawe;-) :-D

zgadza sie Mamooli :tak: a najlepiej jak trzeci syn usiadl na kolanach swego taty i mowi: "tato,tato,chcialbym..." i tu zabraklo mu inwencji tworczej,a Szymon na to: "co Jedrzej?nie wiesz,co wymyslec?" :-D dwoch starszych zajelo sie bajka o dinozaurach i byl spokoj.moj Piotr byl zafascynowany,a Justyna go uswiadomila,ze gdyby nie bajka,to harmider bylby taki,ze bysmy sie nie slyszeli :-D Justyna powiedziala madra rzecz i mysle,ze nam tez sie przyda-ze nie mozna sie podporzadkowac rytmowi zycia dziecka,tylko trzeba dziecku ustalic rytm dnia pasujacy rodzicom.i na dowod tego cale przedszkole o 19.00 mialo kapiel i poszlo spac :-D i to bez protestow :-D

Witajcie :)

Beatka w zupelnosci sie zgadzam z Twoja kolezanka. Moje dziewczyny sa juz w miare duze ale pewne przyzwyczajenia z okresu niemowlecego pozostaly. Chocby spanie one do dzis ida spac miedzy 19 a 20. Wstaja roznie 6-7 ale mi to nie przeszkadza bo bawia sie same w swoim pokoju. Nieraz slysze ze co tak wczesnie ida spac, ale jak posiedza czasami dluzej to same marudza ze chca do lozka bo sa spiace, a my po tym czasie mamy czas dla siebie, czy na PC czy tez na TV a czasami idziemy do kina a one spia .
Pozdrawiam :))

Babajago - gratuluję zakupu wózka:-)
Betka - super ci się trafiło! wózek i wszystkie inne dodatki, rewelacja!:-) jesteś dobrą istotką, która zawsze dla kogoś coś robi ( bierze udział w konkursach, wygrywa torty i oddajesz swoje bilety do teatru ;-) ) i dltaego dobro wraca do Ciebie:tak::tak::tak:
a co do słów twojej znajomej: mam nadzieję, że wszystkie nauczymy się wraz z naszymi mężami i dziećmi żyć normalnie, oczywiście z drobnymi :)dry::dry::dry:) zmianami:-)

reklama
baba.j.aga - zakup na pewno będzie udany :-) . Fajne pierwsze autko :tak: ;-)

betka - ty szczęściaro :-) ;-) . Świetnie, że miałaś od kogo dostać tyle sprzętów :tak:
I podziwiam Twoją koleżankę :tak: bo ja nie wiem czy dałabym radę :dry:

Do góry