reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Ja też doszłam do wniosku że musze sobie zrobic listę zakupów dla maleństwa, żeby się nie pogubić. Tylko nie wiem od czego zacząć, tyle tego.

reklama
Co się martwicie dziewczyny, ja nie mam jeszcze nic kupionego, jedynie parę ciuszków, po siostrzeńcu, ale muszę po nie pojechać do rodzinki.
A tu szyjka mi się skraca.....

No szczerze mówiąc to trochę Was podziwiam z tym czekaniem z zakupami - po 1 ja się poprostu nie mogę powstrzymać jak coś widzę potrzebnego dla Piotrka a po 2 mimo małego brzucha już mi ciężko łazić po sklepach i wybierać. Na szczęście z dużych rzeczy pozostała wanienka i fotelik do samochodu a mój mąż wczoraj stwierdził, że drobiazgi to on może kupić jak ja w szpitalu będę (po moim trupie ;-) ).
W przyszłym tygodniu przeprowadzimy się już pewnie do nowego mieszkanka. Wykończona już jestem urządzaniem go. Gdyby nie ciąża to pewnie bym sama na plecach meble targała a tak to głównie pokazuję mężowi palcem co ma gdzie być (żebyście słyszały ile się nagadał przy wieszaniu firanek :-D ). Wczoraj poszaleliśmy, bo zleźliśmy całą ikee, praktikera i geanta i wróciłam z potwornym bólem pleców i po raz pierwszy spuchły mi nogi :-( A najgorsze jest to, że w nowym mieszkaniu będę miała przymusowy odwyk od bb, bo jeszcze tam nie mamy ani telefonu ani netu :-(

U nas jest tak, że mam ubranka po Maciusiu, dokupiłam dosłownie 6 szt pajaców (2 na 56 i 4 na 62) i dwie czapeczki :cool2: . Z ubranek to wszystko :laugh2: . A i jeszcze kipiłam pieluszki tetrowe
Paweł przyniósł mi malutkie rzeczy i już je posegregowałam. Czekają w szafce na pranie w kwietniu ;-)

Z większych zakupów mieliśmy do kupienia tylko fotelik samochodowy, rożek i przewijak ;-) :-) .
Pozostałe rzeczy mamy po Maciejce :-D

Na kwiecień planuję tylko kupić pampersy i kosmetyki

A dla maluszka mamy też łóżeczko po Maciusiu. Dwa tygodnie temu Maciuś otrzymał nowe "dorosłe" i śpi się w nim mu świetnie:tak: . A na łóżeczko pokazuje i mówi "dzidzia" :-) ;-)

Gosiu - super, że nareszcie zamieszkacie w nowym mieszkanku :-). Szkoda tylko, że nie będziesz tam miała netu

14 lutego byliśmy w tpsa i w ciągu 3 tygodni mają nam założyć telefon (narazie cisza) a potem musimy jechać zamówić neostradę (bo oczywiście razem tego załatwić nie można było) ale mam nadzieję, że w miarę szybko to pójdzie, bo będę strasznie za Wami tęsknić!!!

A wiec odnosnie zakupow dla malenstwa to poczynilam chyba jakies kroki bo chyba zdecydowalam sie na wozek :-) wlasciwie to zakochalam sie w deltimie x-landerze xa. Widzialam go dzisiaj na zywo, pomacalam, pojezdzilam, poskladalam i straaaaasznie mi sie podoba :-):-) prowadzi sie go kapitalnie i w ogole nie czuc ciezaru. Ma super gondolke i ekstra spacerowke (duza akurat na zime bedzie ok). Tylko cena troche straszna bo komplet z fotelikiem 1800 zloty ale coz ... damy rade. Musze tylko znalezc caly komplet w blekitnym kolorze bo strasznie mi sie podobal a ze to stara kolekcja to nie wszedzie jest ;-) w nowej juz nie ma takiego slicznego niebieskiego :-( no i stara kolekcja o 100 tansza ;-)

barszcyk - to widze ze nie jestem jedyna ktora sie czai na X-landera XA
;-)
Nie wiedzialam tej nowej kolekcji ale mysle o niej i jzu sie nie moge doczekac jak zobacze na zywo :-)

Jesli chodzi o stara kolekcje to juz sa male szanse raczej chyba.

Co się martwicie dziewczyny, ja nie mam jeszcze nic kupionego, jedynie parę ciuszków, po siostrzeńcu, ale muszę po nie pojechać do rodzinki.
A tu szyjka mi się skraca.....
hej ewitka! :-) ja też prawie nic nie mam poza 4 body i 3 pajacykami.
Uważaj na szyjkę, mi się tak skraca że muszę leżeć i nie mogę w sklepach poszaleć i sprawdzić co za np. wózek bym chciała i nie wiem jak się który prowadzi.
Już w szpitalu przez szyję byłam i pewnie czekają mnie zakupy w ciemno:baffled:

Tak dziewczyny lista to dobry pomysł, bo się zagubić można.:-)

Oj polatałabym po sklepach Aletko, polatała:-)a tak to też wychwalam nasze internetowe czasy.
Ale czego się nie zrobi dla dzieciątka.

reklama
Witam serdecznie wszystkie majowe mamy i gratuluje!

Ja jestem mama grudzien 2005, wiec juz "stara mama".

chcialam Was zaprosic na moje aukcje na kotrych w ramach remanentu w szafie sprzedaje wszystkie zupelnie nowe nigdy przez moja corcie nienoszone ciuszki. W wiekszosci sa to ciuszki mothercare ale nie tylko. W kazdym razie wszystkie sa angielskie. Dzisiaj udalo mi sie wystawic kilka jutro na pewno jeszcze doloze. Glowa boli od tego ile prezentow nigdy nie dalysmy rady zalozyc....tyle ich bylo..... ;-)

Oto link do moich aukcji - zapraszam!

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Do góry