reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Mysz kupiłaś już to? Bo istnieje jeszcze jedna metoda na zabezpieczenie maluszka przed tym wszystkim o czym piszesz. W supermarketach na pewno w tesco można kupić takie gąbkowe wkłady do wanienek, kosztują 10 zł i mają kształt króliczka, a na środku takie wgłębienie na maluszka, wanienka to wydatek ok. 25 zł. więc razem wychodzi jeszcze taniej, a wydaje mi się, że maluszkowi wygodniej będzie na gąbce niż na tym plastiku. Zauważ, że bobas na tamtych obrazkach wcale nie jest już taki malutki. Ja miałam taki gąbkowy wkład i super się sprawdził,mała absolutnie nie miała szans się ślizgać, a plastik jednak różnie się zachowuje.

wiem, wiem - widzialam te wklady i tez myslalam ze pewnie zwykla wanienka i ten wklad wyszlyby taniej, ale ta mi sie strasznie spodobala :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dobrze ze meza nie ma bo by na mnie krzyczal moze jeszcze ze tak szaleje, a tak to jak przyjedzie to tak nim pokieruje ze sam sie wanienka zachwyci :-D

A jak to bedzie niewypal to trudno - wtedy bede mogla przekilnac swoja lekkomyslnosc ;-)

Agask koniecznie jak mąż zrobi te mebelki to wklej zdjęcia.

Z tej serii MAMMUT jest jeszcze prześliczne łóżeczko ale kosztuje 500zł (według nas drogo:-( i nie stac nas), jest jeszcze mały stoliczek dziecięcy (chyba 100zł) i takie malusie krzesełka za 40zł/sztukę (chyba). Można też kupić łóżeczko dla większego dziecka (ceny nie pamiętam) i szafeczkę nocną. Komplecik super!

wkleję wkleję, jak wszystko będzie gotowe :-) na razie postaram się Wam pokazać ściany jak cyknę zdjątka.

Te mebelki mammut można obejrzeć na stronce ikei,są tam razem z cenami, szafa jednodrzwiowa koszztuje 450zł, a komoda 350. Mi też się bardzo podobają ale ponieważ mam taniej płyty drewniane, a mój mąż trochę drygu do stolarki to na wzór tych z ikei, zrobimy sami zza połowę ceny, tylko zmodyfikujemy klamki, bo Karolka ma pokój robiony ala akwarium czyli dół ścian niebieski, góra piaskowa, a pośrodku taśma z rybkami i wszystkie dodatki to muszelki, rozgwiazdy, takie morskie klimaty i klamki też mają mieć kształt rybek :-). Zajrzyjcie: IKEA | home | IKEA dla dzieci | Serie do pokojów dla dzieci | Serie mebli | Seria MAMMUT

a my zrobiliśmy pokój kubusiowy: na dole mamy pistacjowy, na górze żółty, a pośrodku taśma z kubusiem i prosiaczkiem, i całą część żółtą obklejoną takimi specjalnymi naklejkami ze scenkami z kubusia puchatka. No i do tego te firaneczki z kubusiem - od nich się wszystko zaczęło:-) oby tylko Kacperek nie odziedziczył rozumku od kubusia puchatka;-)

Krupka prawie w każdym sklepie budowlanym. My kupiliśmy w leroy merlin. Kosztowała coś około 25zł za rolkę w której było 5metrów.

zaczelismy akcje motywacyjna dla brzucha i kupilismy: dwa pajacyki (ubranka), sweterek, dwie bluzeczki, skarpetki, sliniaczek i butki dla niemowlaka :laugh2: chcemy zachecic "obcego" do czestszych ruchow :-D

reklama
betka - jak wyczaisz jakis fajny sklep to daj znac ;-)

Ja mam juz sporo ubranek w sumie, bo kilka dostalam od kolezanki, kilka kupilam przez internet a tak to gdzie nie jestem tam zerkam na dzial niemowlecy i napis "Promocja" lub "Wyprzedaz" oraz "2 za cene 1" :-D
Tak bylo w Cubusie, KappAhlu w KLIFIE. Tez w Gildii byly niedrogie i dobre gatunkowo ubranka.

Do góry