reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

zyrafa - bardzo fajny zestaw kupilas :-)

Ja juz tyle pozamawialam na Allegro ze na razie dam sobie spokoj. Jak dojdzie to sie zorientuje czy to wystarczy czy szukac dalej.
Jest na Allegro kilku sprzedawcow ktorzy maja calkiem tanie ubranka, co z jednej strony jest dobre, ale z drugiej kusi jak licho zeby kupowac, kupowac, kupowac...

reklama
My też stwierdziliśmy że zabieramy się do ostrego kupowania wszystkiego dla malucha. Tyle jest tych rzeczy, że potem ciężko będzie za jednym razem za wszystko zapłacić. Więc mam cztery miesiące zakupów. Super:-D

Co do łóżeczka to ja polecam Wam takie z zamontowaną funkcją kołyski, nie wszystkim dziewczynom pasuje i cena jest spora, ale wg. mnie warto, kołyskę blokuje się kiedy dziecko jest duże i umie samodzielnie wstawać, szuflada jest dodatkowym miejscem na ciuszki i pieluszki. Nam bardzo pomogło jak Karolcia była malutka, raz, ze jak budziła się w nocy to nie zawsze musieliśmy do niej wstawać, dwa, że nie nosiliśmy jej za dużo na rękach i się nie przyzwyczaiła, trzy, że od początku usypiała w łóżeczku i nie mieliśmy stałego lokatora w małżeńskim łóżu, oczywiscie nie zawsze ale ogólnie sporo nam ułatwiła życie.

Zerknijcie: sklepbobas.pl/?cc=&cp=78, tylko dodajcie www na początku, bo inaczej ni chce mi się wkleić.

Mysz ja bym nie kupiła łóżeczka jakby wbudowanego w komodę bo komoda będzie służyć dużo dłużej niż łóżeczko, z doświadczenia też wiem, że czasem kupno odzielnie łóżeczka i komody wychodzi taniej niż takiego zestawu, choć wydawałoby się, ze może być odwrotnie. Jest tego zatrzęsienie i na pewno będziecie miały problem z wyborem ale zachęcam do spokojnego przeglądu każdej rzeczy, bo potem okazuje się,że niepotrzebnie wydałyśmy mnóstwo pieniędzy. Zajrzyjcie na wątek polecam-odradzam jest tam topik, które rzeczy kupiłyśmy niepotrzebnie. Wprawdzie różne dziewczyny potrzebowały rożnych rzeczy ale na podstawie tego mozecie się zorientować co przyda się akurat Wam, co lepiej kupić wcześniej, a z czym poczekać i co generalnie jest krytykowane.

Kasro zapraszamy, przedstaw nam się i dołącz aktywnie :-)

Moja koleżanka z kwietniaków 2005 kupiła bardzo kiepskie łóżeczko drewniane i po dwóch miesiącach zmieniła je właśnie na turystyczne tego typu o jakim piszesz, jest do tej pory zachwycona. Nie wiem czy nie skusiłabym się na takie ale wtedy nie wiedziałam, że są z regulowanym dnem, poza tym napaliłam się na to z kołyską i jestem zadowolona z wyboru chociaż i tak musiałam kupić turystyczne z tego względu, ze całe lato spędzamy na działce, a Karolcia często nocuje u moich rodziców. Jeżeli macie w planach dość częste przemieszczanie się, lub tak jak my urlopowanie na działce, (na wakacjach nad morzem też świetnie się sprawdza) i nie zależy Wam na jakimś szczególnym wystroju pokoju, np. wszystko w konkretnym kolorze to warto zastanowić się nad taką opcją. Mi zależało na szufladzie w łóżeczku bo to dodatkowa i wygodna przestrzeń na rzeczy, ale np. łóżeczko turystyczzne świetnie sprawdza się jako kojec.

my dzis w Cubusie kupilismy wprawdzie na wyrost,ale przdadza sie-rekawiczki i majteczki dla dziecka.poza tym jest tam pelno czapek dla maluchow po 5 zl,ale to juz dla wiekszych dzieci-nasze za rok beda jeszcze za male.

Kasro myślę, że normalny materacyk jest w takim łóżeczku niezbędny, przynajmniej dla maleńkiego dziecka, na wypady może być ten cienki ale na dłuższą metę nie bardzo.My karolce zawsze podkładamy jeszcze grubo złożony koc na ten cienki. Koszt takiego materacyka piankowo kokosowego to ok 50 zł, więc wydatek nie jest oszałamiający, a warto.
Witam rówieśnicę :-)

Betka cubus mówisz... na wyrost... na dwulatka... hmmmmm :-D :-)

Chodzilo mi o lozeczko z ta komoda ale w tak isposob ze potem to mozna oddzielic i lozeczko zmienci na wieksze. nie wiem jak to wyglada w praktyce oczywiscie i na wlasne oczy nie widzialam nic takiego :-D Na razie tylko w internecie siedzialam i zerkalam. Moze w tym tygodniu wybiore sie z kolezanka do sklepu z rzeczami dla dzieci i moze cos mi wpadnie w oko.
Moj maz jak bylismy kiedys w takim sklepi widzial lozeczka turystyczne i tez sie zastanawial czy by nie kupic takiego i bedzie je mozna zabrac ze soba jak pojedziemy do moich rodzicow (tylko ze do auta nie wejdzie :-D) ale nie wiem czy mogloby sluzyc dziecku tak na co dzien.

Witaj Kasiu i czuj sie na naszym forum jak u siebie :-)

Witam Kasiu.

Ja tez pomału rozgladam sie za łozeczkiem,jak na razie najbardziejpodobaja nam sie takie drewniane tradycyjne,musze poszukac jak wygladaja takie turystyczne o ktorych piszecie bo my tez czesto podrozujemy.Za takie grubsze rzeczy bedziemy kupowac w marcu,a teraz chyba zaczne gromadzic ciuszki:tak::tak:.Betka oddałam głos.:-D

reklama
Myszko łóżeczko turystyczne na pewno wejdzie do auta bo po to właśnie jest, składa się je do niewielkich rozmiarów, tak że wygląda jak średnia torba. My mamy fiata pandę więc to nie jest imponujące autko, a na wakcje spokojnie sie zabraliśmy razem z łóżeczkiem i mnóstwem innych potrzebnych rzeczy. Nadaje się też do zwykłego użytkowania o ile kupi się odpowiednie, czyli nie najprostszą wersję ale już taką wypasioną, zwykle jest to wydatek w granicach 300-400 zł, to tak jak z drewnianymi łóżeczkami, sa takie na czterech nóżkach, bez szuflady i bajerków za ok. 100zł ale są też takie z cudami za 400 i więcej :-) Zerknij na tę stronkę, którą podałam tam jest duży przegląd łóżeczek różnej maści, a i tak najlepiej pomacać własnoręcznie :-)

Dziewczynom w okolicach Warszawy plecam sklep w Babicach Starych, można tam znaleźć wszystko od ciążowych ciuszków po zabawki i ubranka dla dzieci, mają bardzo duży wybór wózków, łóżeczek, mebelków, dobrze doradzają i mają konkurencyjne ceny. Naprawdę warto się przejechać.

Do góry