reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
my dzis zajrzelismy pierwszy raz do smyka-i dowiedzialam sie cennej rzeczy:tam wyprzedaze sa 2 razy do roku-wyprzedaja rzeczy letnie a potem zimowe.a mi wsio rawno-bralam,co mi sie podobalo :laugh2: nie wiem,ile bedzie mialo,jak sie urodzi-pajacyki kupilam na 62cm,ubranka juz wieksze,sweterek na 74,bo to tak akurat podrosnie do jesieni/zimy :-p potem zajrzelismy do h&m i tam tez kupilismy pajacyka i bluzeczke.to dopiero poczatki :laugh2:

ja już powoli zaczynam mieć kilka małych ubranek i trzy zabaweczki dla Zuzki. takie fajne one są, że sama z chęcią zasnęłabym z jej króliczkiem, a na siebie założyłam te słodkie body:-D

BABY VOX sklep internetowy - meble dzieci�ce, w�zki dla dzieci, dodatki do mebli, meble dla dzieci

meble dzieci�ce - Meblik s. c. producent mebli dzieci�cych

SAUTHON, the European leader of baby furniture, helps you to prepare the coming of your baby. - to jest super, ale strasznie drogie i chyba sprowadzane z zagranicy :baffled: Ale myslalam o czyms w stylu polaczonego lozeczka i komody do przewijania i tu to jest. Jest tez w VOXie i bardzo mi sie podoba bo potem mozna z lozeczka zrobic wieksze troche lozko (dla dziecka w wieku 6 - 7 lat) a z komody do przewijania zwykla komode.

Jak bedziecie mialy linki do fajnych mebelkow to dajcie znac.

My wczoraj z mężem zaglądnęliśmy do centrum Entliczek Petliczek poogladać łóżeczka, bo chcieliśmy jak najbardziej dopasować do naszej stylowej sypialni, no i przy okazji wózki. Jak pooglądaliśmy jeszcze przy okazji wanienki, przewijaki, foteliki samochodowe, to stwierdziliśmy, ze problemy decyzyjne nas przerosną - tyle rzeczy trzeba wybrać!! Ubranka na początek to pikuś z pozostałymi rzeczami.
Czasem lepiej jest mieszkać w jakimś małym miasteczku i nie mieć takiego wyboru :-)

ewitka - i dlatego te drobne rzeczy jak ubranka wybieram sama, a z tymi grubszymi poczekam do marca, kwietnia, bo wiem ze jakbym czekala ze wszytskim to pewnie by to nas przeroslo...
Teraz robie rekonesans, do ktorego mnie zreszta maz zachecil :-D Ja to lubie a i on bedzie zachwycony ze jak wroci to juz bede zorientowana co i gdzie jest.

Ale to fakt - rzeczy potrzebnych jest naprawde duzo - zwlaszcza jak ma sie miec pierwsze dziecko :-)

Co do ubranek to muszę najpierw przegladnąć, co siostra dla mnie ma, bo pamiętam, że miała trochę takich nieużywanych ubranek od rodzinki, która "spóźnila" się z prezentami i sprezentowała za małe śpioszki i innych ładniutkich w ogóle nie zniszczonych, a też rodziła w maju, więc pora roku odpowiednia. Choć jak teściowa, jak o tym usłyszała, to jakby była zgorszona, że chcę swoje pierwsze dziecko ubierać w używane rzeczy, a ja nie widze w tym nic złego, jak ładne i niezniszczone.

Ja tez mam duzo uzywanych rzeczy, czesc po moich pannach, czesc po dziecku od kolezanki i mysle ze jeszcze troszke dostane bo tu gdzie mieszkam jest taki nie pisany zwyczaj ze jak ktos cos ma po swoim dziecku pozycza w rodzinie na nastepne dziecko, a pozniej jak maluch wyrasta to sie mu to zwraca i nie powiem podoba mi sie taki pomysl bo zawsze ktos cos ma a wiadomo ze przy takim maluchu sa nie tylko wydatki ubrankowe.
Ja tez kilka ciuszkow mialam kupionych na allegro, pozatym jak juz wspominalam moja mama zawsze cos dokupuje na ciuchach tak wiec teraz to zaczynam sie pozbywac za malych rzeczy po dziewczynach(wlasnie walcze z wystawianiem na allegro) , bo przeciez trzeba robic miejsce na dzidzi ciuszki a jeszcze w pokoju dla niego nie ma szafy wiec narazie skladzik mam w naszej szafie i czesciowo u dziewczynek.

Ja własnie znalazlam na allegro taka miękką gondolę do wózka spacerowego:-) i nawet kolory mi odpowiadaja, czekam tylko na odpowiedź czy wymiary są takie jak trzeba i będe licytować
co do ciuszków to ja wiekszośc mam używanych :tak:

reklama
a ja jestem w trakcie kupowania pokaz e wam jaki kupiłam zestaw za 25 zł. dla dziewczynkihttp://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22320250,Warszawa_Dziecko___Ubranka_rozmiar_50_74,4-223.html

Do góry