reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Mysz kupiłaś już to? Bo istnieje jeszcze jedna metoda na zabezpieczenie maluszka przed tym wszystkim o czym piszesz. W supermarketach na pewno w tesco można kupić takie gąbkowe wkłady do wanienek, kosztują 10 zł i mają kształt króliczka, a na środku takie wgłębienie na maluszka, wanienka to wydatek ok. 25 zł. więc razem wychodzi jeszcze taniej, a wydaje mi się, że maluszkowi wygodniej będzie na gąbce niż na tym plastiku. Zauważ, że bobas na tamtych obrazkach wcale nie jest już taki malutki. Ja miałam taki gąbkowy wkład i super się sprawdził,mała absolutnie nie miała szans się ślizgać, a plastik jednak różnie się zachowuje.

wiem, wiem - widzialam te wklady i tez myslalam ze pewnie zwykla wanienka i ten wklad wyszlyby taniej, ale ta mi sie strasznie spodobala :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dobrze ze meza nie ma bo by na mnie krzyczal moze jeszcze ze tak szaleje, a tak to jak przyjedzie to tak nim pokieruje ze sam sie wanienka zachwyci :-D

A jak to bedzie niewypal to trudno - wtedy bede mogla przekilnac swoja lekkomyslnosc ;-)

Agask koniecznie jak mąż zrobi te mebelki to wklej zdjęcia.

Z tej serii MAMMUT jest jeszcze prześliczne łóżeczko ale kosztuje 500zł (według nas drogo:-( i nie stac nas), jest jeszcze mały stoliczek dziecięcy (chyba 100zł) i takie malusie krzesełka za 40zł/sztukę (chyba). Można też kupić łóżeczko dla większego dziecka (ceny nie pamiętam) i szafeczkę nocną. Komplecik super!

wkleję wkleję, jak wszystko będzie gotowe :-) na razie postaram się Wam pokazać ściany jak cyknę zdjątka.

Te mebelki mammut można obejrzeć na stronce ikei,są tam razem z cenami, szafa jednodrzwiowa koszztuje 450zł, a komoda 350. Mi też się bardzo podobają ale ponieważ mam taniej płyty drewniane, a mój mąż trochę drygu do stolarki to na wzór tych z ikei, zrobimy sami zza połowę ceny, tylko zmodyfikujemy klamki, bo Karolka ma pokój robiony ala akwarium czyli dół ścian niebieski, góra piaskowa, a pośrodku taśma z rybkami i wszystkie dodatki to muszelki, rozgwiazdy, takie morskie klimaty i klamki też mają mieć kształt rybek :-). Zajrzyjcie: IKEA | home | IKEA dla dzieci | Serie do pokojów dla dzieci | Serie mebli | Seria MAMMUT

a my zrobiliśmy pokój kubusiowy: na dole mamy pistacjowy, na górze żółty, a pośrodku taśma z kubusiem i prosiaczkiem, i całą część żółtą obklejoną takimi specjalnymi naklejkami ze scenkami z kubusia puchatka. No i do tego te firaneczki z kubusiem - od nich się wszystko zaczęło:-) oby tylko Kacperek nie odziedziczył rozumku od kubusia puchatka;-)

Krupka prawie w każdym sklepie budowlanym. My kupiliśmy w leroy merlin. Kosztowała coś około 25zł za rolkę w której było 5metrów.

zaczelismy akcje motywacyjna dla brzucha i kupilismy: dwa pajacyki (ubranka), sweterek, dwie bluzeczki, skarpetki, sliniaczek i butki dla niemowlaka :laugh2: chcemy zachecic "obcego" do czestszych ruchow :-D

reklama
betka - jak wyczaisz jakis fajny sklep to daj znac ;-)

Ja mam juz sporo ubranek w sumie, bo kilka dostalam od kolezanki, kilka kupilam przez internet a tak to gdzie nie jestem tam zerkam na dzial niemowlecy i napis "Promocja" lub "Wyprzedaz" oraz "2 za cene 1" :-D
Tak bylo w Cubusie, KappAhlu w KLIFIE. Tez w Gildii byly niedrogie i dobre gatunkowo ubranka.

Do góry