reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Kropa tak tak-ja zamawiałam i dzisiaj minęło 6 tyg -ale mam nadzieje,że nie bedę miała takiego opóźnienia jak Ty-no, ale co zrobic jak to się tak przedłuża.Ja zamawialam w sklepie internetowym Piotruś Pan.

reklama
Kropa tak tak-ja zamawiałam i dzisiaj minęło 6 tyg -ale mam nadzieje,że nie bedę miała takiego opóźnienia jak Ty-no, ale co zrobic jak to się tak przedłuża.Ja zamawialam w sklepie internetowym Piotruś Pan.

Ja zamawiałam w stacjonarnym maluszku, bo mi zaoferowali taniej niż Piotruś Pan :) Piotruś Pan był drugi w kolejności :)

Madzik i Jedyneczka mój eM co do kombinezonu powiedzial ze da mi wiadro wody i szmatke, i żebym na skrzyzowanie szyby szła w samochodach ludziom czyscic, zobacza duzy brzuch- pomysla ze z glodu taki sie zrobil, a ze blada jestem non stop zasiniale oczy to akurat plus ten strój roboczy :-)

mloda mamuśka o laktatorach już było wiele razy. Ale to już sprawa indywidualna, są kobiety, które wolą ręczny, a inne elektryczne.
Co do butelek to polecam zdecydowanie tommee tippee. Ja na allegro kupiłam (oczywiście nowe) 260 ml za 11 zl, a w sklepach są za prawie 30...

mloda mamuśka, nad laktatorem to sama się zastanawiałam kilka dni temu i nawet dziewczyn tu pytałam...

wybiorę ręczny Avent Isis

PPHILIPS AVENT LAKTATOR ISIS + 20 WKŁADEK 0% BPA (1022666455) - Aukcje internetowe Allegro

albo Tommee Tippee

Laktator ręczny TOMMEE TIPPEE + akcesoria NOWOSC! (1032337811) - Aukcje internetowe Allegro

butelki na pewno DR Browns - drogie są ale mam sprawdzone przez Donia

BUTELKA ANTYKOLKOWA 120ML STAND DR BROWN'S 0%BPA!! (1019665493) - Aukcje internetowe Allegro

zastanawiam się także nad kosmetykami ..
Na samiutki początek tylko Oilatum a potem zacznę sukcesywnie wprowadzać kosmetyki Skarb Matki

też mam ten laktator z tomee :) kupiłam od razu większe butelki tej firmy.

A kosmetyki będę miała z penatena. Na allegro są takie sprowadzane z Niemiec i takie kupię. Są też normalnie w sklepach, ale robione u nas i dużo gorszej jakości

Dziewczyny czy któraś kupowała pościel na allegro od firmy mamo-tato? Pościele mają ładne ale opinie w necie są różne :crazy:

Ok, dzięki, jeszcze przed zakupem dokładnie przejrzę forum :-)

No i właśnie zrobiłam przegląd ciuszków, które zgromadziłam do tej pory dla dzidzi i mam nadzieję, że nie obrazicie się jak ją tutaj przedstawię i poproszę o skomentowanie a mianowicie czego mam już dość i co muszę jeszcze dokupić, bo ja zgłupiałam i nie wiem a po urodzeniu dziecka nie będę przecież latać po sklepach..

rozm. ok. 56
8 x body rozpinane z długim rękawem
4 x body z krótkim rękawem
4 x pajacyki (w tym jeden z takimi zakładkami na rączki żeby się dzidziuś nie podrapał)
1 x komplet: rozpinana koszulka z dł rękawem + spodenki ze stopkami
1 x spodenki ze stopkami

rozm ok. 62
7 x pajacyki (w tym 6 x z 'antydrapkami')
3 x rozpinane body z długim rękawem (w tym 1 z 'antydrapkami')
2 x body z długim rękawem
2 x body z krótkim rękawem
1 x rozpinane body z krótkim rękawem
1 x rampers
1 x komplet: body z długim rękawem + spodenki ze stopkami

mam jeszcze kilka rzeczy z rozmiarów 70, 74 i 80 a mianowicie: 1 x śpiochy, 3 x body z krótkim rękawem, spodenki, 2 x body z długim rękawem) ale to już na później wszystko i myślę, że chyba jeszcze nie ma co tego aż tak dużo gromadzić

w posiadaniu mam jeszcze 10 par skarpetek i 2 pary kapciuszków niemowlęcych, jedną nieco cieplejszą czapeczkę na ok. 62, dwie większe czapeczki i jedne rajstopki

także mam już coś ale zdaję sobie sprawę, że pewnie wiele mi jeszcze brakuje..
dzięki za odpowiedzi :*

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam od nich pościel i ręcznik. Dotykowo bardzo fajnie, ładnie uszyte. Zobaczy, jak w praniu będzie. Koleżanka kupowała mniej więcej rok temu i nadal pościel "działa" :)

Do góry