reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Asia dlatego właśnie kupiłam te butle, ze względu na smoczki. też mam laktator z ich firmy, bo jak pisała kropa na allegro nowy kosztuje o połowę taniej niż w sklepach, a jak będzie niepotrzebny to się sprzeda.

reklama
A-Asia, pewnie, że laktator można kupić w każdej chwili. Tylko że Tomee Tippee z allegro, nowiutki prosto z anglii, kosztuje 70 zł, a w sklepie 150 :) Zdecydowanie wolałam zamówić wcześniej i potem ew. sprzedać lub komuś podarować, niż potem na wariata przepłacać - bo jeśli się okaże, ze potrzebny, to będzie potrzebny pilnie. A z tego, co wiem, mało któa kobieta nie potrzebuje - prędzej czy później z reguły trzeba wyjść z domu, a maluchowi jedzenie zostawić i czymś je odciągnąć :)

Ja karmiłam synka i nigdy laktatora nie używałam...a jak gdzieś wychodziłam to odciągałam sama i doszłam do takiej wprawy, że 100ml nie było dla mnie problemem.Najpierw ogrzewałam pierś a później odpowiedni chwytałam brodawkę i mleczko leciało...teraz nie myślę też o laktatorze...w dodatku po 4 miesiącu można dać już dziecku kaszkę albo coś ze słoiczka...tak więc ja uważam, że bez laktatora można się obyć:tak:

kropa wiem właśnie też znalazłam na allegro ok 70 zł już z akcesoriami właśnie TT ale to mnie nie przeraża - wybierasz przesyłke kurierską i masz na drugi dzień. w sklepie najtaniej widziałam za 129 zł ale sam bez żadnych dodatkowych akcesoriów. sama nie wiem tak do końca jak to z tym laktatorem będzie... niby nastawiam się na karmienie piersią ale wiadomo... może być jakiś problem, nawał czy coś a z drugiej strony przez pierwszy miesiąc mam zamiar nie uszać się nigdzie bez malucha więc będzie czas na to żeby dokupić... jeszcze się waham... jeszcze się nad tym zastanawiam...

A-Asia, z tą przesyłką kurierską to bym nie przeceniała. Na Allegro róznie bywa, mnie się często zdarza, że się przesyłka opóźnia - właśnie laktator mi przyszedł bardzo późno, bo jest sprowadzany z anglii - te tańsze prawie wszystkie są :(

Ja karmiłam synka i nigdy laktatora nie używałam...a jak gdzieś wychodziłam to odciągałam sama i doszłam do takiej wprawy, że 100ml nie było dla mnie problemem.Najpierw ogrzewałam pierś a później odpowiedni chwytałam brodawkę i mleczko leciało...teraz nie myślę też o laktatorze...w dodatku po 4 miesiącu można dać już dziecku kaszkę albo coś ze słoiczka...tak więc ja uważam, że bez laktatora można się obyć:tak:

Jeśli dziecko jest "na piersi", to nie powinno się dawać nic innego do 6 miesięcy. No i tak, jak pisałam: jak nie użyję, to sprzedam i tyle :)

tweenie na allegro znalazłam zestaw startowy tych butelek też w korzystnej cenie niż jakby się kupowało pojedyńczo czy w tych dwupakach. tu jest link:
Butelki Zestaw startowy Tommee Tippee Promocja (1029540183) - Aukcje internetowe Allegro

Asia, ja jedną dostałam z laktatorem, drugą ze sterylizatorem do mikrofali. Jeśli zdecydujesz się na zakup laktatora, to wstrzymaj się z butelkami, bo z reguły jedna przynajmniej jest w zestawie. Cały zestaw z laktatorem kosztuje70 zł, 70 zł płaciłam za sterylizator do mikrofali i mam dwie butelki o wartości pewnie jakichś 20 zł :)

widziałam, ale póki co nie kupowałam aż tylu. Póki co mam jedną z laktatorem i 2 większe, a najwyżej dokupię jeszcze.

reklama
no ja myślałam żeby zakupić coś takiego:
Laktator ręczny TOMMEE TIPPEE - New Design 2009! (1030056562) - Aukcje internetowe Allegro

to są od razu i butelki i sterylizator bo w sumie nie będę kupować specjalnie sterylizatora tylko myślę ewentualnie o takim do mikrofali... ale to on jest w tym zestawie...

Mam dokładnie taki sam zestaw, ten pojemnik to tylko pojemnik, a nie sterylizator :) I w zasadzie nie wiem, do czego służy, chyba do tego, żeby włożyć do niego ten laktator i to zwyczajnie wygotować - a ja nie chciałam sterylizować w wodzie, bo nienawidzę osadu, jaki zostaje po kilku wygotowaniach na butelkach i innych częściach. Ten mikrofalowy działa na parę i ew. do sterylizacj w zimnej wodzie z tabletkami specjalnymi - 5 zł za 56 szt. w Mothercare :)

Do góry