reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja również zakupiłam na allegro butelki tommee tippee, a co do laktatora, to zdecyduję się na ręczny- wtedy sama decydujesz o sile odciągania

reklama
A ja ostatnio jak dowiedziałam się, że ma być córa wpadłam z M do mojego ulubionego lumpka, jako, że wystawili nowy towar to było mnóstwo ludzi. Zaczęłam szukać ubranek dałam parę różowych sztuk M żeby trzymał a ja dalej szukałam...no i jak babki zobaczyły takiego biednego M na środku lumpka z różowymi ciuszkami to same mu zaczęły przynosić ubranka:-D będę miała chwilkę to wstawię nasze łowy:tak: ja z zakupów praktycznie mam już wszystko, zostało jeszcze zamówienie w aptece i dla mnie koszulka do karmienia i już czekać na maluszka:-D

no to wczoraj zaszalałam na zakupach... ale po przeczytaniu co Wy już macie to chyba popadnę w kompleksy, że ja to za bardzo obcięłam "pierwotną listę zakupów"...

oto fotki części zakupów: Picasa Web Albums - joanna - dla Karolinki :)
ten ochraniacz na łóżeczko jest od razu z poszewkami na kołderkę i podusię, do tego dokupiłam drugi bardzo podobny komplet pościeli ale z żyrafami:), oczywiście od razu 2 prześcieradełka (frotte z gumką) i taką matę ochronną na materac - nieprzemakalną - z jednej strony jest podgumowana z drugiej strony jest wykończona frottą. zakupiłam też 2 kocyki - mniejszy do wózka i większy do łóżeczka. szczotkę z grzebykiem, komplet 7 śliniaków, czapeczkę pilotkę i taki przezroczysty foliowy pokrowiec na gondolę.

po wczorajszym wykładzie na szkole rodzenia - było o karmieniu piersią a raczej o akcesoriach czyli min o laktorach - no i wedle zaleceń nie ma co wcześniej kupować bo nie wiadomo czy będzie potrzebny - a jak będize potrzebny to można w każdej chwili dokupić albo wypożyczyć... więc na razie sobie odpuszczam...

pozostałe zakupy to już allegro, drogeria i apteka na spokojnie - na razie zależało mi żeby kupić to co do wietrzenia i to co do prania...

ale zastanawiam się czy 12 szt (w sumie) ubranek w rozmiarze 56 i 62 bedzie wystarczające...

Sasanka mam pytanie do Ciebie:tak mi się zdaję,że Ty kupiłaś taka kołderkę z poduszką Disneya -szukam takiej kołderki wszędzie i nie ma ,może masz jakiegoś linka gdzie ja bym mogła to kupic-wiem,że ona dosyć droga była, ale właśnie mi zależy żeby była to kołdra bez poszewki.

Asia nam na szkole rodzenia powiedzieli, żeby od razu kupić... Niby jest jeden na oddziale, ale dziękuję bardzo za taki zbiorczy...

A-Asia fajne lowy nie powiem. Wozeczek te super. jesli to nie tajemnica to ile kosztuje??
Ja nie mialam wczoraj sil by co kolwiek napisac i czytac. Ja poniedzialek bylam z mama w lumpku i akurat udalo nam sie na dostawe trafic co nie co nakupowalam i mam juz wystarczajaco duzo teraz czekam na sloneczko by wyrac i powiesic by szybciutko wyschlo wyprasowac i do szafki:).
Jeszcze mi pozostalo posciel i te drobiazgi.
Dziewczynki powiedzcie mi jakie buteleczki sa lepsze te z Aventa czy te z tommee tippee???

Ostatnia edycja:
A-Asia, pewnie, że laktator można kupić w każdej chwili. Tylko że Tomee Tippee z allegro, nowiutki prosto z anglii, kosztuje 70 zł, a w sklepie 150 :) Zdecydowanie wolałam zamówić wcześniej i potem ew. sprzedać lub komuś podarować, niż potem na wariata przepłacać - bo jeśli się okaże, ze potrzebny, to będzie potrzebny pilnie. A z tego, co wiem, mało któa kobieta nie potrzebuje - prędzej czy później z reguły trzeba wyjść z domu, a maluchowi jedzenie zostawić i czymś je odciągnąć :)

reklama
tweenie nam powiedzieli,że nawet jak jest ten do wypożyczenia czy na oddziale to chodzi o sam "silniczek" a to co ma kontakt bezpośredni z mlekiem i cycem to już się samemu dokupuje to jest tylko dla jednej kobiety a nie takie "przechodnie" więc się zastanawiam... mam upatrzony najwyżej M podjedzie, pokaże karteczke na której mu napiszę co to ma być i jakie i myślę,że powinien sobie poradzić;)

kacperek i fasolka cena wózka nie jest tajemnicą ja zapłaciłam dokładnie 1083,00 zł za wersję głęboką + spacerówka i do tego torba, pokrowiec na nóżki w spacerówce, osobno kupiłam fotelik z bazą a do wózka taki foliowy przezroczysty pokrowiec przeciwdeszczowy na gondolkę (w sumie dałam za niego 19,00 zł a oryginalny jest jakiś taki srebrny i kosztuje ok 40 zł:))

co do butelek to ja się skłaniam do TT momo że kształt trochę charakterystyczny ale wydaje mi się że będzie lepiej w ręce leżało ale najbardziej przemawiają do mnie smoczki - najbardziej podobne anatomicznie do kobiecego cyca.

kropa wiem właśnie też znalazłam na allegro ok 70 zł już z akcesoriami właśnie TT ale to mnie nie przeraża - wybierasz przesyłke kurierską i masz na drugi dzień. w sklepie najtaniej widziałam za 129 zł ale sam bez żadnych dodatkowych akcesoriów. sama nie wiem tak do końca jak to z tym laktatorem będzie... niby nastawiam się na karmienie piersią ale wiadomo... może być jakiś problem, nawał czy coś a z drugiej strony przez pierwszy miesiąc mam zamiar nie uszać się nigdzie bez malucha więc będzie czas na to żeby dokupić... jeszcze się waham... jeszcze się nad tym zastanawiam...

Ostatnia edycja:
Do góry