reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Ewcik, a Ty skąd jesteś? :)

ja własnie wróciłam z zakupów - zdjęcia będą, ale później,najpierw czeka mnie maraton w kuchni :/
Kupiłam 2 super rampersy - jeden w cocodrillo, drugi gdzieś tam, potem sprawdzę na metce, jak się nazywają. Ogólnie było sporo rampersów dla płci obojga :)
Mam też 3pak body za 10zł z cocodrillo (buły kolorystycznie dla chłopca, dla dziewczynki, i jedne uniseks). Upolowałam też fajnego śpiocha.
Czyli dzień udany :):)

reklama
Emih ja też wózka nie kupuję - głęboki mam taki lekko starawy, po Majce, ale wtedy też nie była to pierwsza klasa, ale wychodze z założenia, ze to na kilka miesięcy.

a spacerówkę mam po Mai w bardzo dobrym stanie i naprawdę fajną. Więc przynajmniej te koszty mi odchodzą. Nie mam fotelika, ale kupuję używany, bo nowy taki jak chce kosztuje ponad 600zł, a chcę tylko ten bo mi do spacerówki pasuje, można wpiąć. Specjalnych mebli oprócz łóżeczka nie kupuję, przewijak zwykły ceratowy na łóżeczko, wanienka normalna i tyle.

Co dla mnie osobiście konieczne (z tego co pamiętam sprzed 5 lat): poduszka do karmienia (rogal - super wygodny jak dla mnie), pościel tylko do łóżeczka, w wózku wykładałam pieluszkę flanelową, pieluszki flanelowe i tetrowe (mimo pampersów są mega przydatne do podkładania, wycierania itd..) zwykłe mydełko i oliwka, sudocrem, herbatka na laktację, laktator i w sumie to najważniejsze w pierwszych dniach. Nie kupuję żadnych butelek, podgrzewaczy itd bo nastawiam się na karmienie piersią. Z rzeczy, których nie miałam kupię nianię, bo mieszkamy teraz w domku nie w bloku. I nie zamierzam szaleć jakoś szczególnie z dalszymi zakupami. Ale przy Mai szalałam DUŻO bardziej, to fakt, później połowy wszystkiego nie używałam, doszły własne sposoby, przyzwyczajenia przy pielęgnacji dziecka i tyle...

Za to chciałabym żebyśmy na 2 tyg w sierpniu nad morze pojechali jak będzie pogoda:-)

wrocilismy z zakupow,kupilismy lozeczko,materacyk,poduszke,kolderke.ochraniacze na szczebelki,baldachim,komode z przewijakiem i regal na kosmetyki.ogolnie jestem zadowolona,jedno juz z glowy:)

kama no to zaszalałaś-nie powiem, chyba się też muszę zainteresować takimi grubszymi zakupami:-)

trafilismy na super okazje i wszystko wyszlo nas 220€ czyli jakies 850 zl,mysle ze warto bylo:)teraz jeszcze wozek a pozniej reszta *******kow:)

Ewcik, a Ty skąd jesteś? :)

ja własnie wróciłam z zakupów - zdjęcia będą, ale później,najpierw czeka mnie maraton w kuchni :/
Kupiłam 2 super rampersy - jeden w cocodrillo, drugi gdzieś tam, potem sprawdzę na metce, jak się nazywają. Ogólnie było sporo rampersów dla płci obojga :)
Mam też 3pak body za 10zł z cocodrillo (buły kolorystycznie dla chłopca, dla dziewczynki, i jedne uniseks). Upolowałam też fajnego śpiocha.
Czyli dzień udany :):)
Super, że zakupy Ci się udały :) A znasz taki sklep warszawski Calineczka Artykuły dla dzieci i niemowląt ? Na Grochowskiej? Malutki, ale spory wybór ubranek i bodziaki z polskimi napisami w stylu "synuś mamusi" itp., po które się pewnie wybiorę w przyszłym tygodniu :) Jest jeszcze drugi fajny i niedrogi sklep z wózkami, łóżeczkami, ubrankami i generalnie WSZYSTKIM, na Jerozolimskich 266 (jak się jedzie do Pruszkowa to aż za Leroy Merlin). Niestety strona internetowa im nie działa, ale można negocjować ceny - nam na wózek + fotelik z bazą dali większą zniżkę niż wozki spacerowe chicco wózki dziecięce at bobowozki.com - a tam mieli na nasz zestawi tak sporą promocję :)

nie znam, ani jednego ani drugiego. O Calineczce słyszałam, ale oba są jak dla mnie poza zasięgiem. Z mojego Tarchomina ciężko w niektóre miejsca dotrzeć w dobrym czasie, a nie chce mi się pół dnia jechać gdzieś. Ale może uda się M kiedyś zabrać w te okolice Pruszkowa. Zachwycony nie będzie, ale spróbujemy :)
mam koleżankę w Płońsku i ona znalazła tam jakiś fajny sklepik, w którym kupuje taniutko ubranka firmy for kids...chyba.

nie znam, ani jednego ani drugiego. O Calineczce słyszałam, ale oba są jak dla mnie poza zasięgiem. Z mojego Tarchomina ciężko w niektóre miejsca dotrzeć w dobrym czasie, a nie chce mi się pół dnia jechać gdzieś. Ale może uda się M kiedyś zabrać w te okolice Pruszkowa. Zachwycony nie będzie, ale spróbujemy :)
mam koleżankę w Płońsku i ona znalazła tam jakiś fajny sklepik, w którym kupuje taniutko ubranka firmy for kids...chyba.

Ja bym bez auta z mojego Raszyna to nigdzie się nie wydostała :( Na Tarchominie masz przynajmniej komunikację miejską ;) Ten na Jerozolimskich polecam na "grubsze" zakupy, Calineczkę na ubranka, kocyki, ręczniczki itp. :)
A ten na Jerozolimskich ma tę zaletę, ze jest do 19-ej, więc ja też wyciągałam swego M, coby cenę wózka i fotelika negocjował :) Dostaliśmy u nich 10% stałego rabatu, więc zakupiliśmy też fajny kocyk bawełniano - polarkowy i wypełnienie do pościeli :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry