reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Ja mam juz chusteczki i paczke pampków 1 a dzisiaj była na rynku i znalazłam fajne koszule do karmiania o takie i w tej samej cenie :)
VIENETTA koszulki nocne dla karmiących BAWEŁNA M (929819217) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Z kosmetyków chce kupić tylko te niezbędne bo jak się okaże że maleństwo na jakieś uczulone to nie będę miała problemu co zrobić z pokupowanymi.
Mam też zrobioną listę co chce kupić od jednego sprzedawcy z allegro ale najpierw podjade sobie na hurtowni i sprawdze czy sa jakies różnice bo jak nie to kupię na miejscu bo jendak wolę każdą rzecz pomacać:)

ewelad gondolka od wózka faktycznie dobry pomysł na pierwsze miesiące. A łóżeczko drewniane się nie zmieści w dużym?turystyczne z dodatkowym materacem też dziewczyny mają już sprawdzone więc może takie? a później się przyda jako kojec albo podróżne a do drugiego pokoiku kupicie drewniane?Spaniem i przeszkadzaniem dziecku śpiącemu w dzień się nie przejmuj, wręcz nie powinno się ciszy zachowywać tylko normalnie funkcjonować aby dzidziuś nauczył się że dzień do zabawy a noc do spania, tak czytałam w jakimś poradniku przynajmniej:-)stosowałam się do tego, nawet odkurzacz chodził niezależnie od Emi drzemki i w noce spała pięknie:-Dwiadomo, jak czasem człowiek miał dość to chodził na paluszkach ale potem np. w nocy była jazda:-)

Laktator kupię reczny znów bo tak naprawde niewiele go potrzebowałam jak pisałam i to dopiero jak zajdzie potrzeba czyli jakis mega nawał;-)

aszka ale cuda kupiłaś:tak:

dzamenachopla na punkcie nowych ciuszków miałam tylko przy Emi bo sobie nie zdawałam sprawy jak niewiele się takie ciuszki uzywa i w jakiej czystości sa zadbane tak wię teraz chętnie przyjmuję używane dary a i sama się wybiorę po jakies łupy:tak:

aszka fajna koszulka, ze trzy do karmienia kupię na pewno bo do szpitala i na pierwsze dni do domku kiedy z "pampersem" będę śmigać:-) wiecie co, te "pampersy " i dyskomfort z ich powodu najbardziej mnie chyba mierzi z tego wszystkiego:-p

Mnie właśnie też bo z Emi łożysko nie wyszło całe i mnie wyczyścili pod narkozą więc niewiele tego było i krótko a czytałam że w normie jest tak z 4 tygodnie:dry:

reklama
aszka dopiero mi sie wyswietlily ciuszki ..ale slodziaki hihi:)
a koszula to na zatrzaski ??

mnie tez przeraza ten polog ;/
i ten bol piersi na poczatku;/

Do góry