reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
aisim szkoda kasy na sterylizator ...wrzatek najlepszy !!!

I tak własnie zrobię, w końcu kiedyś też tylko nasze mamy wrzątkiem wyparzały i jakie z nas zdrowe dziewuchy wyrosły:-)

A jak myślicie z laktatorem lepszy ręczny czy elektryczny. Polecacie coś?? Bo to juz chyba trzeba kupić!!

Rany, gdzie takie śliczności można dostać? Bo ja też na chłopaczka czekam, a te ubranka cudne...
ewelad, a po co chcesz to łóżeczko przenosić, dlaczego maluch w dzień nie może spać w waszej sypialni?
gupio mi sie przyznac ale ja wszystkie ubranka kupuje w lumpkach,i dla starszych i dla tego w brzusiu .tylko przy pierwszym miałam schize i wszystko w sklepach i pełen wypas,ale teraz to nawet nie stac mnie na to przy naszym remoncie zeby jeszcze nowe ciuszki kupowac,a nieraz naprawde fajnie mozna te nasze dzieciory ubrac i wiecie co nie skłame jak powiem ze moje dzieci chodza naprawde fajnie ubrane.bede miała oczywiscie jakies tam nowe bo juz wiem ze moja mama była w sklepie i troche pokupowała,ale uwazam ze takie dziecko nawet nie zniszczy tych ubranek,tym bardziej ze wszystkie te ciuszki są na 0-3 mies tylko buciki gdzies na pól roczku moze wiecej

I tak własnie zrobię, w końcu kiedyś też tylko nasze mamy wrzątkiem wyparzały i jakie z nas zdrowe dziewuchy wyrosły:-)

A jak myślicie z laktatorem lepszy ręczny czy elektryczny. Polecacie coś?? Bo to juz chyba trzeba kupić!!
zgadzam sie z vanilka oczywiscie co do wrzatku,mozna spokojnie sobie wyparzac i smoczki i butelki,kiedys tego nie było i jakos kobity sobie radziły(dzieki Bogu ze są pampersy)a co do laktatora to ja nie pomoge bo nie miałam pierwszy to mi zjadał tyle ze i produkcja była i nic na pózniej wiec z racji tego ze był dosłownie nienazarty ja w ciągu paru mies tak chyba 5 schudłam jedyne 18 kg.drugi nie najadał sie wiec szybko przeszlismy na butle.

Dzamena ja tez kupuje używane ciuszki głównie na allegro. i wcale nie jest mi głupio sie do tego przyznac. teraz bedzie druga córka wiec nic nie kupuje na razie tylko czekam az mi przyjdzie paczka z Pl z tym co juz mam i dopiero potem bede uzupełniać zapasy. wogóle bardzo mało rzeczy mam do kupienia i to mnie cieszy bo tu u mnie ceny wszystkich gadżetów dla dziecia sa kosmiczne!

co do sterylizacji ja wygotowałam raz w Pl butelki w wodzie z kranu i nigdy wiecej tego nie zrobie. osad sie na nich taki zrobił ze wygladaly jak brudne i podrapane. dlatego mam sterylizator i dawałam do niego wode zródlana. to moje doświadczenie. a smoczki to do wrzatku na chwilke a pozniej to juz pod kranem tylko.

a ja zamerzam kupic laktator elektyczny i wybieram miedzy Aventem i MEdelą swing. oba podobno bardzo dobre. najprawdopodobniej bedzie to jednak Avent bo mamjuz kilka buteleczek tej firmy.

Ostatnia edycja:
rozmawiałam kiedyś z pielęgniarką, która pracuje w ośrodku dla porzuconych niemowląt i mimo, że mają tam sterylizatory, nie używają ich, bo dzieci bardzo często miały pleśniawki po takim wyparzaniu. Teraz przelewają tylko wrzątkiem i smoki i butelki i jest wszystko ok :)

Też mam problem z małą sypialnią i chcę kupić coś takiego NEW DESIGNER AQUA BABY MOSES BASKET & PINE STAND HAUCK on eBay (end time 12-Mar-10 20:30:57 GMT) Kosztuje tyle co łóżeczko, ale sprzedam później na allegro i też pięknie będzie:tak: Strasznie podoba mi się ten kosz, jest lekki, można go łatwo przenieść. Kółek nie chciałam, tylko takie właśnie płozy, ale też są leciutkie więc można nosić po mieszkaniu :-)

a co do laktatora - 3 koleżanki zaczynały od elektrycznego i szybko rezygnowały z niego, bo mało delikatny i po prostu bardzo je bolało przy ściąganiu i przerzuciły się na te ręczne. Ściąganie trwało dłużej, ale czuły się bardziej komfortowo. Ja kupiłam ręczny z Tommee Tipee

dzamenka wrzuc na looz :)
ja kupuje ciuszki na ebayu ,a one tez sa uzywane !
szkoda mi kasy na nowe;/ przeciez te ciuszki uzywane sa raz czy dwa bo wiemy same jak szybko dziecko z nich wyrasta .
Poza tym nie chce mi sie biegac po sklepach i kupowac ..jestem leniwa hehe wole popatrzec na necie ,zaplacic i mi listonosz przynosi do domu heheheh
nowe to kupie wyprawke do szpitala napewno :)
mam jeszcze drugiego synka w domu ktorego tez jak wiadomo trzeba ubrac wiec kase mam na co wydawac ..

reklama
rozmawiałam kiedyś z pielęgniarką, która pracuje w ośrodku dla porzuconych niemowląt i mimo, że mają tam sterylizatory, nie używają ich, bo dzieci bardzo często miały pleśniawki po takim wyparzaniu. Teraz przelewają tylko wrzątkiem i smoki i butelki i jest wszystko ok :)

Też mam problem z małą sypialnią i chcę kupić coś takiego NEW DESIGNER AQUA BABY MOSES BASKET & PINE STAND HAUCK on eBay (end time 12-Mar-10 20:30:57 GMT) Kosztuje tyle co łóżeczko, ale sprzedam później na allegro i też pięknie będzie:tak: Strasznie podoba mi się ten kosz, jest lekki, można go łatwo przenieść. Kółek nie chciałam, tylko takie właśnie płozy, ale też są leciutkie więc można nosić po mieszkaniu :-)

a co do laktatora - 3 koleżanki zaczynały od elektrycznego i szybko rezygnowały z niego, bo mało delikatny i po prostu bardzo je bolało przy ściąganiu i przerzuciły się na te ręczne. Ściąganie trwało dłużej, ale czuły się bardziej komfortowo. Ja kupiłam ręczny z Tommee Tipee

Ja chce kupić te butelki tommi tippee które polecałaś z allegro. a ten laktator kupiłaś u tego samego sprzedawcy co butelki??:-)

Do góry