reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

pamietam ja w zime mialam nawal jak urodzilam i bralam pampersy ,przecinalam na pol i sobie pakowalam w stanior bo tyle tego mleka mi lecialo ...potem musialam masowac bo guzy sie porobily ;/twarde jak skala byly cycki ...ciekawe jak latem to bedzie .

O kochana zawsze tak jest?? taki nawał?? Jak długo?? I co zrobić by te guzy się nie porobiły?? Może do tego laktator posłużyć??

reklama
Vanilka u mnie wszystko to samo z tym ze ja do tej pory uzywam caly czas pieluch Pampersa, a jesli chodzi o pepuszek to spirytusem zasuszalam... :tak:

O kochana zawsze tak jest?? taki nawał?? Jak długo?? I co zrobić by te guzy się nie porobiły?? Może do tego laktator posłużyć??

no nawal niestety jest! ja nadmiar sciagalam laktatorem, coby mi cycki nie pekly i nie daj Boze zapalenie sie nie zrobilo, przelewalam mleczko do specjalnych torebek i mrozilam...

no nawal niestety jest! ja nadmiar sciagalam laktatorem, coby mi cycki nie pekly i nie daj Boze zapalenie sie nie zrobilo, przelewalam mleczko do specjalnych torebek i mrozilam...

perla a takie mleko jak długo można przechowywać? i dawałaś je potem małemu butelką-pił?

i teraz zastanawiam sie nad laktatorem czy taki byłby dobry? Laktator ręczny TOMMEE TIPPEE - New Design 2009! (929607733) - Aukcje internetowe Allegro
bo butelki też chce z tej firmy...

perla bepanten dobry na sutki, prawda:tak: nie miałam jakiejś tragedii ale smarowałam kiedy były lekko podrażnione i nic się złego nie rozwinęło.A Oilatum stosowałam później ale jeśli mówicie że dla noworodka się tak rewelacyjnie sprawdza chyba kupię juz na początek.I spóbuje chusteczki linomag bo chyba wtedy ich nie było nawet.

atabe miałam nawał ale przystawiałam bardzo często córe - to najbardziej pomogło - a reszte odciągałam po troszku masując pierwsiaki;-). Poza obrzmieniem i twardością nie miałam guzków i bóli ale słyszałam jakie to może być bolesne.Wogóle przed karmieniem ciut ściągałam bo ciśnienie było niesamowite:-DPępuszek tez spirytusem smarowałam.

gaperty no własnie ja nic z tych rzeczy nie miałam bo cyc był zawsze pod ręką przez 11 miesięcy :-)jak miała rok piła na wyjazdach soki z kubka, słoiczki zaś jadła w temperaturze otoczenia bo takie dłuższe wyprawy były praktycznie latem więc wszystko było ciepłe a w knajpce np. bez problemu pozwolą albo podgrzeją jak u nich jesz.Ale na całodniową wyprawę taki podgrzewacz samochodowy fajna rzecz i może zakupię, obacimy:tak:

Od początku używałam pieluch pampers potem czasem jakies inne ale sporadycznie i to samo z chusteczkami :-):sorry:

perla a takie mleko jak długo można przechowywać? i dawałaś je potem małemu butelką-pił?

i teraz zastanawiam sie nad laktatorem czy taki byłby dobry? Laktator ręczny TOMMEE TIPPEE - New Design 2009! (929607733) - Aukcje internetowe Allegro
bo butelki też chce z tej firmy...
mozna przechowywac zamrozone nawet 3 miesiace! tak, dawalam mlodemu jak np. wpadli znajomi i mialam chec jakies piwko wypic, to bylo jak znalazl... ;-)
ja miala laktator reczny Canpol i potem elektryczny Nuk, slyszalam tez ze mamy bardzo sobie chwala Medela, a jak sie sprawdza Tommee Tippee niestety niewiem, ale przed zakupem poszukaj opinii w necie...

Jedyneczko "Linomag" to nie chusteczki tylko masc przeciw odparzeniom na pupe...
a chusteczki uzywam "Pampersa"...

perla właśnie linomag maść miałam (i teraz też mam zresztą:tak:) ale jakoś tak ciągiem przeczytałam że to chusteczki linomag, no to myślę pewnie jakaś nowość:-D

atabe nie znam tego laktatora, musimy sobie jakieś forum poczytać chyba co chwalą.Ja miałam avent ręczny ale jak pisałam łatwiej mi szło rękoma:-p

Też potwierdzam, że Bepanten niezastąpiony na sutki :tak:, a jednocześnie na odparzoną pupę i w ogóle na skleczenia :tak:.
Bepanthen, 5%, maść, 30 g - Apteka internetowa dbam o zdrowie
Ja mojego synka niczym nie smarowałam, do kąpieli przetestowałam różne płyny i wg mnie Bubchen jest najlepszy, potem Hipp, Nivea i Johnson takie sobie, a leczniczo Emolium, ale to jak miał alergie stosowałam, a żeby skórka nie była przesuszona to co 3 dzień pod koniec kąpieli dolewałam zwykłej oliwki i młody był wystarczające natłuszczony.
Pupy też niczym nie smarowałam, jedynie jak jakieś odparzenie pojawiało (może z 3 razy się zdarzyło) to smarowałam Sudocremem (jak chodziłam w ciąży to dostałam od położnej takie 2 próbki kilkugramowe i do dziś jeszcze zużyć nie zdążyłam :-D).
Pieluszki na początek Pampers Newborn 2, a potem Huggies Super-Flex towarzyszyły nam do końca :tak:, chusteczki tylko Huggies Pure :tak:. Przy drugim bejbi pewnie zostanę przy starych przyzwyczajeniach, bo wiem, że u mnie te produkty sprawdziły się najlepiej :tak:.

reklama
no to mamy kolejna mame (bodajze 5) z UK! :-)
ja dla mojego synka uzywalam od urodzenia i do tej pory uzywam tylko i wylacznie plynu do kapieli "Oilatum" po ktorym nie trzeba juz oliwkowac, balsamowac itp. i z 2 bedzie to samo! skora po nim jest niepowtarzalnie mieciutka i gladziutka... :tak:

Tak sie robi miedzynarodowo :tak: O Oilatum dowiedzialam sie dopiero z forum dla mam i wszyscy baaaaardzo polecaja, mi sie bardzo podoba fakt, ze wsadzasz maluszka do wanienki z tym plynem do kapieli i potem juz niz nie trzeba robic:)
a ten plyn do kapieli to Oilatum Junior, prawda? i niektorzy jeszcze wspominaja o Emolium, ze dziala tak samo jak Oilatum- ja uzywalam kiedys balsamu do ciala i byl bardzo fajny:-)

a czy ktos probowal Nivea Baby Nutri Sensitive - Płyn do kąpieli z oliwką?

Ostatnia edycja:
Do góry