reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
O kochana zawsze tak jest?? taki nawał?? Jak długo?? I co zrobić by te guzy się nie porobiły?? Może do tego laktator posłużyć??

Ja tez mam zamiar karmic piersia na poczatku i przerazaja mnie zdania typu: ''guzy na piersiach'' ''twarde jak skala'' ''bolesne'' ''nawal pokarmu'' ''zapalenie piersi'' ''krwawiace sutki'' itp. itd. :-):-):szok::szok::no::no::-D:-D

turtle nie ma się co przerażać bo wcale nie musi tak być (ja przykładem);-) ale być przygotowanym że gdyby coś (kapusta, lód,kremy itp) i wiedzieć co robić w takiej sytuacji a tu dziewczyny napisały i jeszcze napiszą mnóstwo bezcennych rad:-)A Oilatum używałam kiedy okazało się ze córa ma skaze białkową co objawiało się też bardzo suchą skórą i właśnie to pomagało;-)

Ja tez mam zamiar karmic piersia na poczatku i przerazaja mnie zdania typu: ''guzy na piersiach'' ''twarde jak skala'' ''bolesne'' ''nawal pokarmu'' ''zapalenie piersi'' ''krwawiace sutki'' itp. itd. :-):-):szok::szok::no::no::-D:-D
Nom ,niestety ale karminie piersia nie jest takie proste jak sie wydaje ...Choc kazda kobieta przechodzi to induwidualnie ..wiec jedna ma full mleka ,a inna mniej ..choc nawal pokarmu kazda napewno ma :tak:no i kazda musi masowac piersi ,zeby guzkow nie bylo ..

O kochana zawsze tak jest?? taki nawał?? Jak długo?? I co zrobić by te guzy się nie porobiły?? Może do tego laktator posłużyć??

W tym zestawie avent breastfeeding soulution kit jest krem do piersi, do sutkow, takie zelowe cos zeby wsadzic do lodowki i ochladzac balony, kapuste na pewno zawsze bede miec w domu od porodu no i mam papke do odciagania mleczka, wiec teoria ok, ale w praktyce moze byc tak, ze jak mnie balony beda tak bolaly to bede je odcinac nozem do chleba:-D:-D:-D

Atabe ja mam laktator Tommee Tippee.Właśnie ten zestaw ,do którego zamieściłaś link:tak:Miałam go od początku karmienia Szymonka.Byłam z niego zadowolona.Niestety nie mam porównania do innego laktatora, bo używałam tylko tego.Jedyny mankament jest taki,że długo się odciąga.Mnie to zajmowało ok.15-20min.,żeby odciągnąć 100-120 ml.Nie wiem w jakim tempie odciągają inne laktatory.Czasem od tego pompowania bołała już ręka, więc teraz oprócz tego,który już mam kupuję elktryczny;-)

A teraz zamieszczam fotki ciuszków nabytych ostatnio.Jest tego znacznie więcej,ale wszystkich ubranek nie będę wrzucała.Zamieszczam te z Reala-ostatnie fotki i kilka z lumpka;-)

Załączniki

• foty3 023.jpg
    foty3 023.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 72
  • foty3 027.jpg
    foty3 027.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 67
  • foty3 028.jpg
    foty3 028.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 62
  • foty3 029.jpg
    foty3 029.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 67
  • foty3 034.jpg
    foty3 034.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 62
  • foty3 031.jpg
    foty3 031.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 64
  • foty3 035.jpg
    foty3 035.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 69
  • foty3 039.jpg
    foty3 039.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 64
  • foty3 041.jpg
    foty3 041.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 64
  • foty3 042.jpg
    foty3 042.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 68
Bardzo fajne te ciuszki z Reala ;-) Wybrałabym się tam w poniedziałek,o ile nie zatrzymają mnie w szpitalu(co chyba jednak się stanie...)

reklama
mami a Twoje jakie kochane, ach te różowe......
widze też kupiłaś ten komplecik za 34zł,śliczny jest, dla chłopczyka też nawet były ładne,ale M już krzywo patrzał, ale sobie obiecałam ze jak we wtorek pójdzie mi wszystko pomyślnie to jak będą te komplety jeszcze to wezme, a co... :)

Do góry