reklama
Witam kochane mamy, mam pyatnie, jestem w ciazy i zastanawiam sie jakich kosmetykow uzywac na moim noworodku(fajnie brzmi
Mam ochote na nivea baby czy moze ta nowa serie nivea baby nutri sensitive? Moze te drugie sa lepsze dla noworodka?
PS. Jak czytalam poczatkowe posty w tym temacie to padly hasla typu ''nie kupuj za wczesnie zeby nie zapeszyc'' Ja sie z tym kompletnie nie zgadzam, ciaza powinno sie cieszyc caly czas i krzyczec o tym swiatu jak sie ma ochote zamiast siedziec cicho i nic nie kupowac! Mieszkam w Londynie i kupilam na ''the baby show'' w stolicy AVENT breastfeeding solution kit( z dodatkowymi bajerami niedostepnymi w sklepach) i Clair De Lune koszyczek do spania, bo jest superowy i mial superowa cene
i Tatus dzidzi zrobi sliczny stojaczek
W ogole bardzo mi sie podobalo na baby show(zwlaszca ceny- nawet ''designer stuff'')
)
a tak w ogole to mam na imie Anita i jestem w 18 tygodniu ciazy i bardzo sie ciesze, ze sie wlaczam do tematu
)))

Mam ochote na nivea baby czy moze ta nowa serie nivea baby nutri sensitive? Moze te drugie sa lepsze dla noworodka?
PS. Jak czytalam poczatkowe posty w tym temacie to padly hasla typu ''nie kupuj za wczesnie zeby nie zapeszyc'' Ja sie z tym kompletnie nie zgadzam, ciaza powinno sie cieszyc caly czas i krzyczec o tym swiatu jak sie ma ochote zamiast siedziec cicho i nic nie kupowac! Mieszkam w Londynie i kupilam na ''the baby show'' w stolicy AVENT breastfeeding solution kit( z dodatkowymi bajerami niedostepnymi w sklepach) i Clair De Lune koszyczek do spania, bo jest superowy i mial superowa cene
a tak w ogole to mam na imie Anita i jestem w 18 tygodniu ciazy i bardzo sie ciesze, ze sie wlaczam do tematu
Ostatnia edycja:
Czesc Kropa 501, baaaaardzo podoba mi sie Twoja komodka kapielowa, my tez mamy na oku cos takiego tylko, ze z firmy cosatto
Cosatto: Nursery: Nursery Equipment: Easi Peasi Changer Peasi Changer
Cosatto: Nursery: Nursery Equipment: Easi Peasi Changer Peasi Changer
jedyneczka
Fan(ka)
kropa to dla Ciebi faktycznie fajne rozwiązanie, mokrości zostaja w łazience a do pokoju a opatulonym suchutkim maluszkiem wychodzisz i nie trzeba sprzatać gradziajstwa w pokoju:-)
ewcik ja jak już to chyba coś takiego kupię , myślę że wystarczy. Fajne są te termo podgrzewacze do samochodu, na wycieczkę całodniową jak znalazł
TERMOOPAKOWANIE UNIWERSALNE TERMOTORBA CANPOL LOVI (910233663) - Aukcje internetowe Allegro
No chyba że coś będzie nie tak i nie będę karmiła, wtedy do mleka podgrzewacz tez nabędę.
turtle cześć
Ja na pewno nabędę sudokrem do pupci,używałam u córy od urodzenia do wyjścia z pieluszek i nigdy nie miała zapalenia.Do mycia noworodka chyba mydełko polskie i prawdopodobnie też polską oliwkę - jakoś tak mam zaufanie bo wydaje mi się że jak najmniej jest w tym chemi.A po miesiącu dopiero te pachnace płyny i balsamiki innych firm jesli wszystko będzie ze skórką oki
ale zapytam jeszcze szwagierki i kumpeli które niedawno rodziły może coś polecą to napiszę bo ja rodziłam ho ho lat temu
ewcik ja jak już to chyba coś takiego kupię , myślę że wystarczy. Fajne są te termo podgrzewacze do samochodu, na wycieczkę całodniową jak znalazł

TERMOOPAKOWANIE UNIWERSALNE TERMOTORBA CANPOL LOVI (910233663) - Aukcje internetowe Allegro
No chyba że coś będzie nie tak i nie będę karmiła, wtedy do mleka podgrzewacz tez nabędę.
turtle cześć

perla2212
Fanka BB :)
no to mamy kolejna mame (bodajze 5) z UK! :-)Witam kochane mamy, mam pyatnie, jestem w ciazy i zastanawiam sie jakich kosmetykow uzywac na moim noworodku(fajnie brzmi![]()
PS. Jak czytalam poczatkowe posty w tym temacie to padly hasla typu ''nie kupuj za wczesnie zeby nie zapeszyc'' Ja sie z tym kompletnie nie zgadzam, ciaza powinno sie cieszyc caly czas i krzyczec o tym swiatu jak sie ma ochote zamiast siedziec cicho i nic nie kupowac! Mieszkam w Londynie i kupilam na ''the baby show'' w stolicy AVENT breastfeeding solution kit( z dodatkowymi bajerami niedostepnymi w sklepach) i Clair De Lune koszyczek do spania, bo jest superowy i mial superowa cenei Tatus dzidzi zrobi sliczny stojaczek
W ogole bardzo mi sie podobalo na baby show(zwlaszca ceny- nawet ''designer stuff'')
)
a tak w ogole to mam na imie Anita i jestem w 18 tygodniu ciazy i bardzo sie ciesze, ze sie wlaczam do tematu)))
ja dla mojego synka uzywalam od urodzenia i do tej pory uzywam tylko i wylacznie plynu do kapieli "Oilatum" po ktorym nie trzeba juz oliwkowac, balsamowac itp. i z 2 bedzie to samo! skora po nim jest niepowtarzalnie mieciutka i gladziutka...

Coraz bardziej jestem zaskoczona jak czytam o tych wszystkich sprzętach..
Pokazywałam M komodę kąpielową i podobała mu się bardzo powiedział, że kupimy ale jak już zaczęłam o laktatorach, podgrzewaczach i wyparzaczach to robił coraz większe oczy
a teraz jeszcze te termoopakowanie..
kropa 501 fajne to uniwersalne urządzenie i cenowo ok. A ta Tufi to sprawdzona firma?? Bo tutaj wszyscy o tym Avent piszą.

Pokazywałam M komodę kąpielową i podobała mu się bardzo powiedział, że kupimy ale jak już zaczęłam o laktatorach, podgrzewaczach i wyparzaczach to robił coraz większe oczy

kropa 501 fajne to uniwersalne urządzenie i cenowo ok. A ta Tufi to sprawdzona firma?? Bo tutaj wszyscy o tym Avent piszą.

byłam ostatnio w sklepie dla dzieci i sprzedawczyni polecała podgrzewacze tej firmy, mówiła, że są porównywalne do chicco, avent i tommee, ale nie pamiętam już, czy wchodziła tam ta butelka tommee.
\te podgrzewacze z tego tufiego (czy jak się nazywa ta firma) mogą być podłączone i w domu i w samochodzie
\te podgrzewacze z tego tufiego (czy jak się nazywa ta firma) mogą być podłączone i w domu i w samochodzie

perla2212
Fanka BB :)
kochana ja sie obylam bez sterylizatora, podgrzewacza, termoopakowania poniewaz karmilam do teraz cycem.... z tego typu rzeczy przydal sie laktator i torebki do przechowywania mojego mleczka w zamrazarce!o matko wy tu już takie sprzęty kupujecieja nie wiem czy takie rzeczy jak sterylizator są niezbędne? prosze doświadczone mamy o odpowiedź;-)
reklama
Mysza1984
lalllalalala ;-)
ja dla mojego synka uzywalam od urodzenia i do tej pory uzywam tylko i wylacznie plynu do kapieli "Oilatum" po ktorym nie trzeba juz oliwkowac, balsamowac itp. i z 2 bedzie to samo! skora po nim jest niepowtarzalnie mieciutka i gladziutka...![]()
Wiele razy już tu czytałam o tej oliwce i też się na nią skuszę. Na takiej delikatnej skórce kombinowanie z kosmetykami może się źle skończyć, dlatego najlepiej ograniczyć się do minimum. ;-)