reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Nie, wanienka jest na górze pod przewijakiem :) Przewijak odkłada się całkowicie na bok, tak, ze dostęp do wanienki jest ze wszystkich stron (a nie wszystkie komody tak mają) i potem jednym ruchem ręki zakrywasz wanienkę przewijakiem i ubierasz malucha :) Kosztowała 330 zł, m kupowaliśmy tu:
Wanienka z przewijakiem Brevi Atlantis - kolor 050 | Pielęgnacja i zdrowie | Mycie i kąpiel | Wanienki, przewijaki | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne |
Dobraliśmy jeszcze pojemnik na pieluszki zużyte, termometr do wanienki i kilka ubranek, wyszło ponad 500 zł więc przesyłkę mieliśmy gratis :) Zależało mi na tej komodzie, bo nie mam w łazience miejsca na kosmetyki maluszka i oddzielnie przewijak (a jakoś mi się nie widzi przewijanie na pralce...), a znowu w sypialni nie mam miejsca na wanienkę ze stelażem :)

reklama
taka mobilna komoda wydaje mi się bardziej praktyczna niż drewniana... i mam nadzieje, że tańsza... Można i w pokoju dziecko przewinąć i w pokoju i w kuchni;-)

kropa 501 dziękuję za informację.. Naprawdę świetna.. Tania chyba nie jest tzn. jeszcze w tych cenach się nie orientuję za bardzo ale bardzo praktyczne to mi się wydaje muszę pokazać M.

Czy tania - hmm, to trudno powiedzieć. Bo dobra wanienka + stabilny stelaż też nie wyjdą tanio. Oglądałam też komodę CEBA:
56984ed8ed49a6dce8534524a76d302d500x500.jpg

Jest tańsza, podobna funkcjonalność, tylko półeczki przy przewijaku nie są wbudowane na stałe i wydały nam się jakieś niestabilne (ale może były źle zamontowane, bo jak już zamówiliśmy te swoją to wczoraj widziałam tę CEBA jeszcze w innym sklepie i się nie bujały...) i taką można kupić już za niecałe 200 zł :) Przewijak ma też odkładany na bok komody całkowicie, czyli dostęp do maluszka masz z kazdej strony :)
A, i w cenę też trzeba doliczyć fajny długi (80 cm) przewijak, ja nie kupowałam dodatkowego bo ten wydaje mi się naprawdę duży i na odpowiedniej wysokości :)

Ostatnia edycja:
Fajny ten przewijak z wanienką :)Tez taki zamówimy chyba
Ja dzisiaj kupiłam laktator, podgrzewacz do butelek, sterylizator,zestaw butelek i elektroniczną nianię-wszystko z Philips Avent więc kasy trochę poszło ,a le kolejny duży wydatek odbębniony.

śliczne te Wasze zakupy!
To tera moje kilka uwag i pochwał.
Atabe - ten fioletowy komplecik cudny, strasznie mi się podoba, a wczoraj kupiłam taki sam!!
Sasanka - pościel z kubusiem fajna, niestety u nas kosztuje prawie 300 zł i do etgo 70 zł za przesyłkę z USA - więc nieco drogo wychodzi! Tez mam zboczenie na punkcie Kubusia!!

Co do pościeli Feretti, któras pisała ze do "dupy" ja się z tym nie zgadzam bo moja chrześnica ma 2 komplety - 3 częściowe i są super. Nie bardzo wierzę że jest jakaś antyalergiczna i ze bakterie się nie zbierają ale jakościowo napewno jest świetna.
Osobiście kupiłam z Mirpol na allegro, ale jeszcze nie przyszła. Jak dojdzie to dam Wam znać czy warta polecenia!!:tak:

Posciel z kubusiem wklejam link do jeden z aukcji kosztuje 250 + przesylka

KUBUS PUCHATEK 4CZ !Z KOLDERKA DO LOZECZKA POSCIEL (922331347) - Aukcje internetowe Allegro

my chyba zostaniemy przy tych kolorowych paseczkach, bardzo mi się podoba ta pościel, jest taka żywa :-p widziałam ją na żywo i wygląda super

reklama
Dziewczyny przestrzegały też przed ubrankami z Reala i Tesco, bo podobno lubią się deformować już po pierwszym praniu, jeszcze przed założeniem dziecku...
ja się z tym nie zgodze:-p owszem, napewno są jakieś rzeczy, które się rozpadną po pierwszym praniu, ale takie znaleźć można prawie wszędzie...dobrą jakość można wyczuć już w dotyku;-) znajoma kupuje dziecku w realu ciuszki od 2 lat i sobie chwali:tak: pewnie nie wybiera z tych "najgorszych/najtańszych" ...ja również zakupilam tam kilka ciuszków i niczym się nie różnią od tych z innych sklepów.

Do góry