reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

muszę się przejść po sklepach i obczaić co i jak;-) a dziś skoczę może do Reala, zobaczyć, co to za cuda dla maluchów tam są w promocji:-)

reklama
no właśnie też myślę o smoczkach, bo patrząc na gazetkę z reala, są tanie:-) tylko nie wiem właśnie, czy maja ten Bisfenol A w sobie, jeśli tak, to odpada

Kurcze ale Wy tu jesteście zaawansowane!! Ja o takiej "drobnicy" jeszcze nie myślałam, ale moze czas zacząć tylko że ja się na tym wcale nie znam jakie i z czego!! Zawiesiłam się na etapie wózek i pościel !!:-(
Przyjaciółka poleca bardzo butelki dr.Brown (czy jakoś tak) antykolkowe podobno reweacja ))

czy ja wiem, czy taka rewelacja? Koleżanka miała i szybko się jej wyzbyła.

A co do drobnicy, kupiłam ostatnio fridę do noska i termometr do wanny :) Mój M to zwątpił, jak zobaczył tą glutościągarkę :-p

Ja używałam laktator Avent ręczny, prosty, ale skuteczny, po powrocie ze szpitala M. pojechał i kupił w sklepie, w zestawie były dwie małe butelki + 2 smoczki, a dużą dostałam od koleżanki, choć w sumie nie miałam okazji z nich w pełni skorzystać, bo karmiłam synka do roku, a potem on nie zaakceptował butelki i nie pił nigdy mleka, jadł kaszkę z miseczki rano i wieczorem. Ale z laktatora byłam zadowolona, a butelki mieściły się w zwykłym styropianowym termosie :tak:.

LAKTATOR AVENT ISIS 0%BPA GRATIS ŚLINIACZEK DANY (927536522) - Aukcje internetowe Allegro

Smoczki do ssania Nikuś lubił też Aventu silikonowe symetryczne z wycięciami na nosek z obu stron, mógł się sam obsługiwać i zawsze dobrze smoczek był włożony ;-), oczywiście były stosowne do wieku.

11035 AVENT SILIKONOWE SMOCZKI SENSITIVE 6-18m 2sz (930494025) - Aukcje internetowe Allegro

Mi też koleżanka poleca Dr. Brown'sa, mają jakiś specjalny odpowietrzacz i podobno się sprawdzają, chociaż mam nadzieję, że nie będą potrzebne ;) kupię chyba dwie, małą 150 ml i większą 240 ml, bo wydaje mi się, że maluszka ciężko nakarmić z takiej wielkiej (trzeba mocno przechylić, bo przecież nie nalewa się do pełna, no i się maluch powietrza może nałykać). Smoczka - uspokajacza na razie nie kupujemy, żeby nas nie kusiło :) Dziewczyny przestrzegały też przed ubrankami z Reala i Tesco, bo podobno lubią się deformować już po pierwszym praniu, jeszcze przed założeniem dziecku...
Pochwalę się trochę zakupami :) Wczoraj przyszła nasza komoda kąpielowa:
3974_1.jpg
3974_1.jpg

i pojemnik na zużyte pieluszki Angelcare Captiva :) Zamówiliśmy też lateksowy materac do łóżeczka, ale pomylili zamówienia i przysłali nam 5 poduszek :/
Co do pościeli Feretti, to nie wiem, czy mówicie o wypełnieniu, czy poszewkach, ale moi znajomi polecją i jedno, i drugie. Ich córka śpi pod tą pościelą już 3,5 roku i nic się nie dzieje, więc to chyba kwestia tego, jak ktoś tę pościel wyprał...

Gdzie taką świetną komodę kąpielową kupiłaś kropa501?? Drogo?? osobno jeszcze musi być wanienka ze stelażem?

reklama
mnie się z kolei strasznie podobają takie drewniane przewijaki, ale nie te z ikei. Niestety mało praktyczne są. Za ta wanienka na stelażu to jest ogromne ułatwienie :)

Do góry