reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Elmoo,szczerze,to nie wyobrazam sobie pchac czerolatki,ale rzeczywiscie czasem sie na ulicy widzi,na dodatek ze smoczkiem w buzi...

dziewczyny, mozecie polecic jakis pokrowiec na fotelik samochodowy?

cos, co powoduje, ze dziecko sie nie poci?

napalilam sie na wallaboo, ale mniej na jego cenę. wolalabym cos tanszego, ale chyba nie z frotty- chyba ze macie i się sprawdza?

marta-u nas wlasciwie jak jest goraco to w samochodzie klimatyzacja wiec nie pomoge bo mala sie nie poci.A pokrowiec z frotte mialam przy pierwszym nosidelku i w sumie mnie odpowiadal.

marta chyba na upał najlepiej sprawdzają sie wkładki z froty

A jaki masz fotelik? Bo każdy producent ma swoje pokrowce frotte i to chyba taniej niz to wallaboo

ale są tez uniwersalne
ja w zeszłym roku miałam taką
Ty i My - uśmiechy dla Taty i Mamy
ale po praniu lekko się przykurczyła, dawała się założyć, ale łatwo się ściągały boki,gdyby była ciut większa, lepiej trzymałaby się fotelika (ja mam king plusa)

teraz mam matę, fajniejsza z wyglądu, ma pod frotą taką siateczkową konstrukcję jak plaster miodu (trójwymiarową) jest przez to tez bardziej miękka, łatwo się ściąga, wkładam ja też do wózka. Ale pod względem zapobiegania poceniu porównywalna do wczesniejszego pokrycia frotte
AeroSleep Wkładka antypotowa AeroMoov 9-18kg WAW (2518392712) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko, że ja zapłaciłam 72zł, miałam rabat, bo brałam ją z wózkiem

Co do pokryć bawełnianych takich jak w fotelikach, to ja mam mieszane uczucia... bo wydaje mi się, że wallaboo jest w tym stylu... wcześniej miałam kołyskę maxicosi z poszyciem bawełnianym i Gosia tez się pociłą... a do tego ten pot na foteliku było widać, pozostawały zacieki. Na frocie nic nie widać i pocienie mniejsze.

Acha, żadna mata nie eliminuje pocenia w 100%, ale jest lepiej.

znalazałam też taką aukcje:
Ty i My Wkładka do fotelika samochodowego do 18 kg (2525169539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

eijf teraz to chyba wiekszość aut ma klimatyzację, a przynajmniej ja mam, a dziecko sie poci, z reguły jeśli śpi. Foteliki mają konstrukcję ze styropianu, otaczają całe dziecko, i sporo dzieci jak zasypia i robi się bezwładne, to zaczynają się pocić na plecach...latem, zimą.... na zewnatrz wydaje się, że wszystko ok, a jak wyciągniesz, to cały plecy mokre

sasanka w sprawie śpiworka stanęło na tym, że wezmę zimowy + dodatkową kołderkę z polaru. Jak będzie cieplej, to u góry zapnę wierzch polarowy. Nie zdecydowałam jeszcze ile warstw ociepliny, ale magda ma mi wysłąć próbki materiałów, to sobie pomacam i zdecyduje.

A ja chyba trzecie sandały będe musiała kupić. :baffled:te co mam, sa na styk, a znowu piatki u góry idą , więc znowu kopytko zacznie rosnąć, a my jeszcze we wrześniu chcemy na urlop jechać... chyba nie ma co zwlekać, bo to już końcówka wyprzedazy, niedługo pochowają wszystko do kartonów i dopiero będe miała problem.
Tylko, że teraz spróbujemy ecco albo primigi, bo chyba taniej od elefantów wyjdą, bo deichmann coś sandałów nie przecenia.

Nef, wielkie dzięki! wezmę tę tańszą:)

Ja mam klimę i sowicie sobie z nią poczyniam, jednak Poli zawsze się pocą plecki i pupa. Myslę, ze taka wkladka nam pomoze:)

dziewczyny, mozecie polecic jakis pokrowiec na fotelik samochodowy?

cos, co powoduje, ze dziecko sie nie poci?

napalilam sie na wallaboo, ale mniej na jego cenę. wolalabym cos tanszego, ale chyba nie z frotty- chyba ze macie i się sprawdza?

marta, ja w tamtym roku miałam taką wkładkę aerosleep jak ma nef - nic to nie dawało, wyciągałam Radka mokrego jak szczura. W tym roku kupiłam taki pokrowiec frotte:
Pokrowce na foteliki, Römer King Plus, Pokrowiec Frotte Hellblau na fotelik Römer King Plus - Sklep z pościelą - JANASEN
Jest lepiej - musi być mega gorąco, żeby Radek był mokry. Pokrowiec jest dopasowany dokładnie do fotelika, mój (ja mam Romera King Plusa) ma nawet pokrowiec na zagłówek. Ten pokrowiec absorbuje chyba po prostu trochę potu. To się zakłada na oryginalny pokrowiec (to ważne, bo zamienniki mogą obniżać bezpieczeństwo fotelika), ja już prałam kilka razy i nic się nie dzieje :) Tak że polecam :) Tej samej nakładki frotte bym nie brała, bo już nawet na zdjęciu widać, że to się będzie ciągle podwijało i będzie jeszcze gorzej :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry