reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kochane powiedzcie mi jakie smoczki będziecie kupować dla maluszków? i jakie "rozmiary", bo wiem, że to chyba uzależnione od wieku, np 0-3 m itd. i jakie butelki?

reklama
ja butelki kupiłam tommee tippee - bardzo mi się podobają pod tym względem, że wszystkie nasze dzieci żłobkowe, które były na cycu i nie potrafiły pić z butelki, to z tymi nie miały żadnego problemu.

A smoczki -gryzaczki kupiłam 2 z canpola, jeden gumowy, drugi silikonowy i mają też 2 kształty - jeden jest bańka, a drugi anatomiczny. Zobaczymy, co się Maleństwu spodoba :)

kochane powiedzcie mi jakie smoczki będziecie kupować dla maluszków? i jakie "rozmiary", bo wiem, że to chyba uzależnione od wieku, np 0-3 m itd. i jakie butelki?
ja kupowalam smoczki "Nuk" silikonowe, sa w rozmiarach 1,2 i 3, z czego 1 od 0-6mies. tu masz link:Akcesoria dla niemowląt marki NUK / Produkty, Dodatkowe informacje, Smoczki uspokajające
natomiast butelki o takie bo maja ksztalt najbardziej zblizony do piersi:
Butelka 260 ml x 2 Tommee Tippee | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl

ja butelki kupiłam tommee tippee - bardzo mi się podobają pod tym względem, że wszystkie nasze dzieci żłobkowe, które były na cycu i nie potrafiły pić z butelki, to z tymi nie miały żadnego problemu.

A smoczki -gryzaczki kupiłam 2 z canpola, jeden gumowy, drugi silikonowy i mają też 2 kształty - jeden jest bańka, a drugi anatomiczny. Zobaczymy, co się Maleństwu spodoba :)
a jakie są ceny z Tomme Tippee?i jaką pojemność butelek kupiłaś?

ja znalazłam na allegro za 12 zł 260ml - oczywiście nowe butelka+smoczek+zatyczka.
Ale przeważnie kosztują koło 30zł w tej wielkości, trzeba poszukać dobrej aukcji :)
dzięki, na pewno przejrzę allegro:-) jeszcze jedno pytanko-czy ta pojemność nie za duża? bo to się chyba wiąże z większym otworem w smoczku?

dzięki, na pewno przejrzę allegro:-) jeszcze jedno pytanko-czy ta pojemność nie za duża? bo to się chyba wiąże z większym otworem w smoczku?

już Ci podaję link BUTELKA tommee tippee 260 ml BPA FREE najtaniej!! (933156510) - Aukcje internetowe Allegro Te akurat mają te najmniejsze smoczki :) Doszłam do wniosku, że nie ma sensu kupować małych butelek, bo zaraz będą za małe. Mam jedną małą w laktatorze i to wystarczy.
laktator kupowałam u tego samego gościa, też najtaniej było.
Można ewentualnie pomyśleć nad zestawem startowym, bo tam są butelki różnej wielkości, smoczki, smoczek gryzak i niekapek TOMMEE TIPPEE ZESTAW STARTOWY DUŻY-BPA FREE TANIO (938401433) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
nie wiem, ile potrzeba, kupiłam od razu 2 duże, żeby się opłacało i ten laktator, więc w sumie mam już 3 :) widzę, że teraz facet wystawił jeszcze termoopakowanie na te butelki. Szkoda, że nie miał ich, jak kupowałam robiłam zakupy, bo te butle są szerokie i ciężko je gdzieś schować. Mam takie jedno opakowanie, wcisnąć się wciśnie, ale gorzej z wyjęciem...

Do góry