reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

eijf fajny ten top, ale ogólnie zara mnie nie powala

zagladam czasem na forum majówek 2010 i one się bardzo zarą podniecają, nawet z tego powodu zawitałam tam na tegoroczna wyprzedaż - i nic. Byłam tam w sumie ze 3-4 razy i dalej nie rozumię czym się tam matki zachwycają. Oczywiście, jak wszędzie można znależć jakies perełki, ale całokształt na serio - robi na mnie kiepskie wrażenie. Chociaż na ich stronie, nie wygląda to tak źle....

Raz, że te ciuchy za bardzo przypominają miniatury ciuchów dla "starych",
dwa, że to dla "starych wyluzowanych" (a ja nigdy nie byłam i nie bedę),
trzy, że kolory sa do bani,
cztery, że małe dziecko w takich kolorach wygladałoby po prostu smutno,
pięć, że większość tych rzeczy wydaje się niewygodna dla malucha
a sześć, że ostatnio spotkałam tam męża mojej koleżanki ze studiów z nastoletnią już córką...
i ten widok po prostu zgwałcił mój wzrok:szok:

stary pryk, chyba z 60 lat ( a wygląda na 70) ubrany mega luzacko, sportowo, a do tego mega rzucająco się w oczy Pan Świata, obrzydliwy po prostu. I on z córką (jakieś 10-12 lat) kupują jej ciuchy. Dziewcze w stylu tatusia, na maxa zblazowana gówniara, do tego chłopaczara, narzuca na siebie bluzki na środku sklepu... Do dzisiaj mnie trzepie jak sobie przypomnę.
Oczywiscie pan majętny, a żona (moja koleżanka) "nieco" młodsza:-p

Ostatnia edycja:
reklama
nef-no wiadomo kazdy ma swoj gust.Ja mam rozne fazy,raz na to,raz na tamto a teraz wlasnie na zare z roznych powodow.Po pierwsze nie jest tak przeslodzona jak inne rzeczy dla dzieci,po drugie ceny na tutejsze warunki sa jak najbardziej ok i nie przyprawiaja o zawal serca ale glownie nacisk na to pierwsze.
Co do tego o czym pisalas to raz)wlasnie mnie podoba sie to ze niektore ubranka sa "powazniejsze" jak plaszczyk ktory ostatnio kupilam.Rozbraja mnie mala w trench coat,taka mini mamusia:)
co do kolorow to nie do konca sie zgadzam.owszem oni maja duzo bezow i szarosci ktore moga byc "niebezpieczne" dla bladej skory ale ja juz czasami mam dosyc tych typowych "baby" odcieni typu cocodrillo.Poza tym ich letnia kolekcja ma mnostwo pieknych blekitow,nasyconych kolorow ,takich na czasie
jesli chodzi o wygode to tez sie nie zgodze.plaszczyk malej ubieglego roku byl bardzo mieciutki,dobrze sie zakladal,zapinal itd.ich dzinsy to wlasciwie nie dzinsy.Teraz kupilam spodniczke dzinsowa wlasnie dlatego ze jest wiotka,miekka a te spodenki 3/4 na lato to juz ciensze i bardziej miekkie byc nie mogly:) koszulki i sweterki to samo.
No ale jak mowilam co kto lubi.Ja ostatnio troche tam nakupilam i poki co jestem bardzo zadowolona.Byc moze za rok znow rzuce sie na cos innego ale poki co to wlasnie tu wykupuje kolekcje:)
Mam do obcykania np taka sukieneczke polka dot dress - Dresses - Baby girl (3-36 months) - Kids - ZARA Netherlands

a tak w ogole to szukam bolerka z krotkim rekawkiem.gdyby ktos widzial takie letnie...

Ostatnia edycja:
a tak w ogole to szukam bolerka z krotkim rekawkiem.gdyby ktos widzial takie letnie...

w zeszłym roku Gosia miała takie z cocodrillo, teraz pewnie też bedzie dobre

KOSZULKA - Sklep internetowy Coccodrillo

może pogoń siostrę do Factory Outlet we wrocku, albo ta swoją kolezankę spytaj czy mają jeszcze. masz jeszcze czas do wyjazdu, to pewnie zdażyliby ci dostarczyć

nef-no cos takiego tylko najlepiej kolorowe i jeszcze lepiej zawiazywane...Ja kurcze jak sobie cos wymysle i do glowy nabije...

ty eijf to powinnaś być jakimś projektantem z zawodu (odzieży, wnętrz, co wolisz), bo masz duże ciągotki, a i zmysł estetyczny niezły:-D

nef-eeee,dzieki ale sama siebie ubrac nie umie.wkladam co pod reka i choc szafa pelna to w kolko to samo.Teraz poszlam buszowac w jakichs nierozpakowanych jeszcze pudlach i az sie zdziwilam ze to czy tamto posiadam.No ale z drugiej strony wiadomo,szefc bez butow chodzi

Przymierzylam stroj happy nappy i nie jestem zadowolona:( do widzenia.Pewnie w basenie beda jednak majtki

kropa-po pierwsze strasznie dziwnie lezy tam gdzie majteczki (?) najpierw sama zalozylam zle i myslalam ze stad to "jajo" z przodu ale po obroceniu "jajo" tez bylo :( no nie lezy i rzeczywiscie ciezki material do zakladania bo tam gdzie sa majetczki to taki podobny material jak ten z ubrania do nurkowania i pewnie dlatego.eeee,majtki zakupie

reklama
eijf, Polecam Imse Vimse, mają w środku bawełnianą wyściółkę więc się nie lepią do ciała, no i zatrzaski z boku do łatwiejszego zdjęcia :) Stroje też mają :)
To "jajo" z przodu jest na dodatkowa pieluszkę, bo tak naprawdę Aquasplash to cały system kąpielowy. Do tego stroju czy majtek powinnaś jeszcze dokupić specjalną pieluszkę wielorazową wyglądającą jak zwykły pampers i specjalne do niej wkładki chłonne, żeby to działało tak, jak powinno. Dopiero na to idzie ten strój/majtki - dlatego ja m. in. z Aquasplasha zrezygnowałam :)

Do góry