reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kropa bardzo fajne te rzeczy, zwłaszcza 2 pierwsze mi się podobają. Dla chłopców też mają fajowe ubranka, mi się bardzo podobają chłopięce kombinezony, bluzy, koszule.

no a dziewczynki, wiadomo, od maleńkości bardziej wsytojone... z wiekiem, to się tylko pogłębia:cool2:

reklama
Kropa, bardzo ladne te ciuchy!

Ja dzisiaj bylam w takim duzym sklepie, gdzie jest wszystko, i międzyinnymi zobaczylam sliczne ubranka firmy Mayoral, znacie?

sukienki przepiękne, takie wizytowe, ale kolo 80 zl, wiec troche za drogie. byla jedna taka fajna w kropeczki, bialawa, juz prawie kupilam, sama mam bardzo podobną. ale potem sie zastanowilam,z e za tyle to mogę miec 2 lub nawet 3 z HM i zaniechalam. I ze bialawa to naprawdę niezbyt praktyczna, a teraz zaluję!

Kupilam za to jedną rozową sukienkę i komplet krotki rekaw i spodnie rybaczki, zeszloroczne i z przeceny, ale nawet nie wiem, czy dobry rozmiar, bo nie mialam czasu dzisiaj Poli przymierzyc.

Mayoral znam, Gosia dostała jedną sukienkę jako noworodek, śliczna ale mało nosiła, bo miała guziczki z tyłu, i mi szkoda było, zeby na tych guzikach lezała

U nas w askocie te ubranka chyba ok. 100-120 zł. Drogie, ja bym sama nie kupiła, ale 80 zł już można rozważyć np. na urodziny.

Zrób Marta fotki ciuszków i wrzuć, to sobie pooglądamy co kupiłaś:tak:

Kropa-chlopcow fajnie ubrac to czasem wyzwanie ale naprawde sie da:)mam znajomych ktorzy mnie zadziwiaja ze tak potrafia

Marta-z tej firmy mialam jedna kiecke (na zdjeciach krore robilam na wielkanoc te w koszu przyodzialam w nia kuzynke).czasem warto zaszalec:)hm jest ok i ubranka ladne ale mnie denerwuje ze wszyscy w tym potem chodza.wczoraj kuzynka te sama spodnice miala,sasiadka czapke itd

A ja wczoraj poszalałam w Smyku, 5-10-15 i Mothercare :) Najwięcej rzeczy kupiłam ze Smyka, ale uważajcie dziewczyny, bo ceny w stacjonarnym sklepie są niższe niż w internetowym :/
Kupiłam m. in.:
bluza-chlopieca-rozmiar-116-m-iext6281219.jpgspodnie-chlopiece-rozmiar-104-m-iext6111771.jpg
bluza-chlopieca-rozmiar-98-m-iext6105087.jpgbluzka-chlopieca-z-dlugim-rekawem-auta-rozmiar-104-m-iext6637902.jpg
Polarek i do niego spodnie polarowe:
bluza-chlopieca-rozmiar-98-m-iext6114028.jpg
Pidżamka:
pizama-chlopieca-rozmiar-98-m-iext6107002.jpg
Wszystko było -50%, do tego jeszcze dwie pary sztruksów i jakiś T=Shirt, którego nie mogę znaleźć :) W 5-10-15 trzy T-Shirty z długim rękawem, a w Mothercare majtki i podkoszulki na wiosnę, na czas odpieluchowywania :)

kropa to poszalałaś :tak: zakupy udane, to od razu humor też dobry.

Ja jak łażę i nie mogę nic fajnego znaleźć, to się od razu wściekam:cool2:

kropa, a to co piszesz o smyku, to ja miałam na odwrót, kupiłam drożej w stacjonarnym,a na necie było taniej. Ale jeśli chodzi o smyka, to mam wrażenie że jakieś nowe (w sensie inne) rzeczy powyciągali na wyprzedaż. Ale byłam tam raptem 2x na zakupach i to w różnych sklepach, więc może stąd taka różnica w asortymencie.

Ja na smyku kilka razy się nacięłam, dziecięce śpiochy bardzo się kurczyły w praniu, i ogólnie były niesamowicie wąskie i ciężko było ubrać niemowlaka, zwłaszcza w jakieś welurowe pajace, które się nie naciągały. Piękne aplikacje to praniu nie wyglądały już tak super. Teraz kupiłam 2 bluzki i po praniu tez nie wyglądają rewelacyjnie:dry: Mam jeszcze polar na wiosnę i sukienkę na lato - mam nadzieję, że to będzie chociaż ok.

Odnosnie Mayoral, to w necie jest sklep Baby Centre i tam są tansze te ciuszki. WIec moze się skuszę.

Dzisiaj zrobilam remanent i przymierzalysmy sukienki zeszloroczne. I w sumie wejdzie raczej we wszystko. CO bylo za kolana teraz jest po prostu mini:) Niektore byly w ogole takie smieszne dlugie, prawie do kostek, jak jeszcze nie chodzila, to nawet specjalnie jej nie zakladalam. Teraz beda ok. Tak wiec pewnie kupię jakąs jedną sukienkę i juz. I raczek parę krotkich rękawkow.

W pudle znalazlam tez 2 pary spodni 3/4 wiec w sumie dziecko bedzie mialo w co się urbac (albo je kupilam, albo dostalam, nie pamietam juz nawet).

Mi nie przeszkadza, ze z HM ciuszki są popularne. na wsi duzo dzieci nie ma, wiec się w oczy nei rzuca.

Marta-oczywiscie ze to nie problem.ja po
prostu skrzywienie mam i tak z wieloma rzeczami.Nie wazne.Ja po prostu lubie sobie czasem poszperac i wyszukiwac i jedyne co mnie ogranicza to pieniadze.
Planowalam wypelniac szafe wiosennymi rzeczami ale w taka pogode to mala przyjemnosc wiec jeszcze zaczekam.
bede sie musiala zorientowac jakie jej buty kupic tak by mogla nosic do wielu rzeczy.Za pare spokojnie licza 70€ wiec musza byc pasujace do wiekszosci.Jakies polbuty przede wszystkim i jakies do sukienek a potem sandaly pewnie biale lub brazowe.
no i chcialabym taki trench coat bezowy .Przymierzalam jej jeden w zarze ale mial taka dziwna falbane...No ale moze beda mieli inne.

A co do sukienki mayoral to ta moja jakas sztywna byla i jej nie lubilam...

Ja poki co kupilam sniegowce szaro srebrne rozm 23 bo 22 nie bylo ale zmierzylam wkladke i chyba z grubsza skarpeta beda ok.mam nadzieje bo 22 juz nie bylo:(

reklama
marta na remanent to chyba jeszcze za wcześnie, maluchy chyba jeszcze ciut urosną:tak:
ja wpradzien też liczę, ze jeszcze coś będzie dobre, ale wolę teraz nie mierzyć, żeby się nie zawieść latem. Sukienek było mało, bo latem Gosia jeszcze intensywnie raczkowała, więc nawet nie kupowałam za bardzo. sukienki odkryłam dopiero jak młoda zaczęła chodzić:tak:

eijf hehe, sorki za rozbawienie, ale to ty byłaś taka anty nastawiona do kupowania większych butów

kropa
no to fajnie, że ci podpasowały, będziemy mogły utworzyć fanklub coccodrillo:-D

Do góry