reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Załączniki

• coccodrillo-plaszcz-flowers.596275.2.jpg
    coccodrillo-plaszcz-flowers.596275.2.jpg
    891 bajtów · Wyświetleń: 62
  • coccodrillo-spodnica-tkana-lovely.624050.2.jpg
    coccodrillo-spodnica-tkana-lovely.624050.2.jpg
    795 bajtów · Wyświetleń: 65
  • coccodrillo-spodnie-tkane-hobby-horse-z11119601hoh.612695.2.jpg
    coccodrillo-spodnie-tkane-hobby-horse-z11119601hoh.612695.2.jpg
    1,1 KB · Wyświetleń: 70
  • coccodrillo-koszulka-glamour-z11143102gla.612743.2.jpg
    coccodrillo-koszulka-glamour-z11143102gla.612743.2.jpg
    856 bajtów · Wyświetleń: 62
reklama
nef-fajna taka babcia;) lubie serie glamour:)

a mnie weszlo cos do glowy i najgorsze ze wcale nie niezbednego ...spodobaly mi sie kozaczki wiosenne, takie do spodniczek,sukienek...Wszystko byloby ok gdyby nie byly takie drogie i gdybym nie musiala teraz calej garderoby wiosennej kupowac oraz conajmniej 2 par butow no ale i tak pokaze.jestem nieprzewidywalna wiec jesli naprawde mi odbije...Clic! 7765 Eclat TE | mooieschoenen.nl

:-D no praktyczne buty to to nie są

ja się nastawiam na zakupy odzieżowe dla Gosi na urlopie. Ponoc dobre ceny, ale trzeba trafić pod dobry adres. Pakuję się więc minimalistycznie, coby było miejsce na dokładkę i gdyby nie te mrozy, pewnie zmieściłabym się w 10-12kg. zobaczyny jak to wyjdzie.

Nef-to po prostu kozaczki tyle ze wiosenne:)takie ze tak powiem polbuty z tym ze wyzsze:)tu dzieci czy dorosli nosza takie.Nie wiem,moze w pl nie sa popularne?pamietam jak sie za mna ogladali gdy wyskoczylam w jednych latem do spodnicy:)chodzilo mi o to ze nie sa niezbedne;)

kropa nie u nas, ale już zazdraszczam i pewnie jak tylko skończymy tą naszą serię urlopową, to będziemy się starać. Fajnie by było jakbysmy obie chodziły w ciąży:tak: bo to najblizasz rodzina Mka, więc dzieci będa się często widzieć. Ależ się cieszę, że Gosia będzie miała kuzynostwo:-)

Nef, sliczne te ubranka! Zwlaszcza plaszyk sliczny. To taki wiosenny? Mam nadzieję, że Babcia nie porzuci dobrych zwyczajów i nadal będzie kupowac ubranka.

Fajnie, ze Gosia będzie miec kuzynkę. To spora motywacja dla Was, haha!

My tez mamy kuzynkę o pol roku mlodszą, na razie az takiej radochy nie mają dziewczyny, ale myslę, za pol roku czy rok juz bedzie lepszy kontakt.

Eijf,mi się te buty nie podobają neistety. I niezbyt widzę wygodę czy uzytecznosc takowych. Sama mam cienkie kozaki, i nie powiem, ze nie jest w nich gorąco, jak temperatury baredziej dodatnie, wiec dziecka bym w czyms takim nie puszczala.

Ja na wiosnę planuje gora dwie pary pólbutow, jedne do spodni, drugie do sukienki, i starczy. Potem sandaly na lato i juz.

Muszę tez zobaczyc, jak te sukienki zeszloroczne pasują POli, czy w cos jeszcze wejdzie. Fajnie by bylo, jakby tak bylo, bo niektóre byly ladne.

Marta-kwestia gustu i przyzwyczajen.Tu kozaczki nosi sie czasem caly rok:)gora zreszta jest luzna,sama nie wspominam swoich negatywnie choc teraz wiosna nie nosze.Porownalabym to do kaloszy ktore tez nosi sie niezaleznie od pory roku:)To nie sa buty na codzien a od tak ,raz na jakis czas.Mnie tam sie podobaja ale nie musza wszystkim oczywiscie.
Mnie np strasznie razi dziecko ktore wiecznie chodzi po domu w rajtuzach lub w powyciaganym podkoszulku choc zapewne jest to wygodne:)Nie mam kogos konkretnego na mysli tylko mowie ze kwestia gustu m.in
co do butow to kupie jakies polbuty (jeszcze nie wiem
jakie),moze trampki,jedne do sukienek i sandaly oczywiscie.

Ostatnia edycja:
marta Płasaczyk wiosenny, grubszy flausz (czy jakby to nazwać) z podszewką, bez ociepliny.

Gosia jest w tym płaszczyku zakochana, od dwóch dni w nim łazi. teraz mam z niej ubaw, bo ma płaszcz, czapkę a do tego wielgachne tatusiowe kapcie i tak łazi po mieszkaniu:-D

My mamy dalszą kuzynkę 2,5 miesiąca młodszą i dziewuszki się ładnie bawią, ale żadko się spotykamy, niestety. Tutaj bliższa rodzina, więc pewnie dużo więcej spotkań będzie. No i ciesze się, bo ta para za długo juz na kocią łapę ciągnęła, haha

eijf mi tez się wydają te butki niewygodne, bo nie mają zapiętki i nóżka będzie się w nich przesuwać, no a nasze dzieci sa poczatkujacymi piechurami, więc lepiej im tego chodzenia nie utrudniac

reklama
Do góry