reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Kropa-alez ja sie wlasnie ciesze ze dziewczynke mam!i to bardzo:))Lubie kupowac te ubranka a problem z rozmiarami moze zaistniec i u chlopaka.W ogole wydaje mi sie ze ubranie chlopczyka jest o wiele trudniejsze i to sztuka by ubrac go fajnie i oryginalnie wlasnie dlatego ze przewaznie sa to spodnie i koszulka czy sweter.Trzeba pokombinowac z jakas koszula,spencerem
ale mozliwosci i tak jest o wiele mniej:((Oj ja uwielbiam te rzeczy dla dziewczynek:)
nie mow o niesprawiedliwosci cenowej bo udowodniono w badaniach ze mamy dziewczynek wydaja znacznie wieksze pieniadze na ubranka ha ha i potwierdzaja to wszystkie moje znajome ;-).
co do brudzenia to nie,nie mam problemu.Nie mam plam,nie mam brudnych kolan i ona poki co raczej nie lubi byc brudna.No ale to sie moze latem znienic choc przeciez juz nie raczkuje choc i wtedy bylo calkiem ok i miala tez biale spodnie,getry.
do rozmow o kombinezonach i kurtkach zimowych sie nie dolacze bo po prostu zakupie to jesienia.Tegoroczny kombinezon nadal lezy z nieodczepionymi metkami...

marta-ja buty staram sie kupowac dobre ale chcialam tez kupic jakies dodatkowe,tansze ktore nosilaby do pewnych rzeczy dla urozmaicenia no ale te z hm to calkowicie odpadaja.(szerokie,ze skaju jakiegos ha ha)Mimo wszystko chce tez trampki tez chce oprocz polbutow i bucikow do sukienek.

Ostatnia edycja:
reklama
eijf wiosenna kolekcja ma być ok. połowy lutego

marta z sieciówek to w sumie można kupić buty "na jeden wieczór", ja mam z h&m pasujace do dwóch wyjściowych sukienek, no i miałam tramki cdrl i te są akurat w stylu befado. Mała żadko nosi, bo stopa jej się poci. Ale skoleji uwielbiam butki sportowe z decathlonu, robią u nas za kapcie

Mierzyłam wczorajsze zakupy, zadowolona jednak:tak: legginsy lekko wymarszczone, nawet teraz ładnie wygladają, eijf moja chyba ma długie nogi po mamie, uff, w końcu cos po mnie:-D

bluzki mają trochę za długie rękawy, ale są szczupłe, wiec dobrze leżą i można podwijać rękawy a nadal fajnie wyglądają

w związku z powyzszym teraz to się zastanawiam, czy nie pojechać tam jeszcze raz po to by dokupić legginsów:-D
choroba normalnie:cool2:

nef-ja mam to samo.jeden zakup pociaga nastepny...tez sobie pluje w brode ze rajtuz w hm nie kupilam bo maja wlasnie odpowiedni odcien i taki wzorek.jedne byly kremowe ,drugie brazowe bo to zestaw.No a hm w mojej wiosce nie ma...

ja natomiast jestem bardzo zadowolona z jednego zestawu hm'owskiego ktory dzis zalozylam:)dzinsy sa swietne!nie sa twarde,nogawki waskie,jak sie je wywinie pokazuje sie fajna krateczka na szyciach i maja rewelacyjny cieniutki "skorzany" brazowy paeczek.Sa cool ha ha.No i bluzeczka ze sweterkiem tez fajne.jeszcze nigdy nie jaralam sie tak hm wiec pewnie wroce

Ostatnia edycja:
eijf, my też nie mamy plam, generalnie w domu się nie brudzi. Za to jak tylko wyjdzie na dwór... To się przytula do jakiegoś samochodu, bo musi koło obadać; to siada na ziemię i coś grzebie; to zjeżdża po brudnych sprzętach na placu zabaw; to się do jakiegoś płotu przyklei, bo kot/pies; to gdzieś leci i się w błoto wywali - normalnie ciągle coś :(

eijf, my też nie mamy plam, generalnie w domu się nie brudzi. Za to jak tylko wyjdzie na dwór... To się przytula do jakiegoś samochodu, bo musi koło obadać; to siada na ziemię i coś grzebie; to zjeżdża po brudnych sprzętach na placu zabaw; to się do jakiegoś płotu przyklei, bo kot/pies; to gdzieś leci i się w błoto wywali - normalnie ciągle coś :(
Pola tez jest ciekawska, jednak na wsi nie ma tyle brudnych rzeczy, do ktorych mozna się przyczepic, dlatego pralam kurtkę i spodnie tylko raz, gdy byla chlapa i ona się centralnie w to bloto wywalila:)

Hmm, moze tez poszukam kombinezonu na przyszly rok w decathlonie:) dzięki za info!

marta, jest jeden taki niebieski, czekam aż przecenią - fajny o tyle, ze pod spodem ma podpięty polar, który przy ciepłej zimie można wyjąć - przy mroźnej wpiąć :) Oooo, taki: kombinezon na zabawę w śniegu Kraków • Ogłoszenia Tablica.pl
Sąsiadka ma dla swojej małej taki w tym roku:
Decathlon - odzie| komplety - odzie| kombinezon WED'ZE - Kombinezon 3 w 1 WED'ZE - dla dzieci do okazjonalnych zabaw sportowych na [niegu jako skuteczna ochrona przed zimnem i [niegiem.
i jest bardzo zadowolona - można dopiąć spodnie do kurtki i jest jednoczęściowy, ale można też nosić samą kurtkę :)

kropa ja prałam obie kurtki chyba po 2, góra 3 razy... obie jasne... no ale to dziewuszka:-D

a tak na serio my jeszcze dużo w wózku, a jak na nogach i się przewróci, to tak sie asekuruje, że tylko rękawiczki i spodnie do prania. Kurtki prałam bardziej w celu odświeżenia:tak:

tak czy siak kurtka na za rok bedzie ciemniejsza, bo zakładam, ze młoda będzie bardziej wszędobylska;-)

a ja jeszcze w tym cdrl kupiłam taki zestaw
coccodrillo-koszulka-hobby-horse-z11143101hoh.612735.2.jpgcoccodrillo-leginsy-hobby-horse-z11122101hoh.612709.2.jpg

wczesniej kupiłąm identyczne leginsy, w brązie, ale do bluzek ze smyka
i-coccodrillo-leginsy-hobby-horse-z11122102hoh.jpg bluzka-dziewczeca-z-dlugim-rekawem-north-and-east-rozmiar-110-n-iext6300218.jpgbluzka-dziewczeca-z-dlugim-rekawem-rozmiar-104-n-iext6300262.jpg

reklama
Do góry