reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Nef-podejrzewam ze ta kolekcja tez bedzie w Polsce.Byc moze z niewielkim opoznieniem:) Kostiumu to jeszcze nie zauwazylam a kto wie,moze sie wkrotce przyda:)
Tak,ja kupuje na 86 (choc z innych firm najczesciej 92) bo hm wcale nie za male ma te ubranka.Te na 86 z drugiego dzialu (tego starszego0 to wielgachne jescze.No i ja nie lubie kupowac z wielkim wyprzedzeniem.Chodzi mi o najblizsze miesiace.
Slodka ta ostatnia bluzeczka

reklama
Poszlam do tego hm ale tak na szybko bo nie mialam wiele czasu.Nie wzielam wszystkiego z listy bo niektore rzeczy mocno mnie rozczarowaly na zywo np ta sukienka w paski i buty ktore naprawde nie wygladaja na dobre i nie zalozylabym nawet na te pare razy.
no ale w rezultacie wydalam wiecej niz planowalam biorac dwa zestawy:koszulke z zajacem,sweter i fajne dzinsy z paskiem oraz koszulke z kotkiem i spodnice.Pluje sobie w brode ze rajtuz nie kupilam...

no a ja wróciłam z coccodrillo, grubsza wyprzedaż zaczęła sie ponoć od wczoraj. Ale mi się i tak ceny wydają wysokie, za to zeszoroczna kolekcja jest w bardzo atrakcyjnych cenach. Ale u nas w mieście jest też outlet.
Oczywiście kurtka, którą kupiłam w ndz za 79zł jest już za 56zł:baffled:, no trudno

Teraz kupiłam tylko 2 piżamki, wzięłam r.92, bo to czysta bawełna, więc pewnie się zbiegną w praniu, po 37 zł.
Z10448101MEO-000-080_200.pngcoccodrillo-pizama-hamster.352735.2.jpg
I jakbym poprzestała na tym, byłoby ok.

Ale potem kupiłam 2 bluzki w smyku i wróciłam się do cdrl po legginsy do nich r.92
Z11122101HOH-000-068_600.jpgtylko kolor beżowo-brązowy

I tak, bluzki wydawały mi się małe, więc nawet wziełam większy rozmiar, ale w domu jak przyłożyłam do innych to okazały sie wielgachne. To samo te leginsy. Na oko to dopiero na przyszłą jesień/zimę beda dobre:dry:
Jestem zła, dopiero jutro przymierze małej te ciuchy, ale mam dylemat czy jechać to wymianiać, czy schować do szfy i niech dorośnie.

eijf a jak twoje leginsy z cdrl? bo masz chyba i 86 i 92?
92 sa mega długie i chyba bedą obcisłe jak rajtki, a ja tak nie lubie.

nie wspomne, że już 2x wymieniałam ciuszki w h&m, oddałam wszystkie bluzki, a sukienkę zamieniłam z granatu (bo młoda niekorzystnie wyglądała) na róż, taki
Product Detail | H&M PL

Na szczęście wyprzedaże się kończą, bo po raz kolejny nachodzi mnie myśl, że to już choroba:baffled:

nef-ja caly rok chora jestem...nie ma chyba tygodnia bym jej cos nie wynalazla;)
No i widze ze nie tylko ja musze lazic i wymieniac...Moje disiejsze zdobycze jutro przetestuje ale rozmiar 86 z hm powinien byc dobry.Te ich ubranka nie naleza na ogol do najmniejszych.Ogolnie na razie jestem zadowolona ze od razu zestawy porobilam.Tylko te rajtuzy moglam wziac bo idealnie kolorem pasowaly...

co do leginsow z c. to ja mam na 86 i do tej nowej tuniki na 92 tez kupilam na 86 wlasnie dlatego ze one takie wielkie.Te na 86 tez sa z lekka przydlugie ale akurat to ze troche pomarszczone sa mi nie przeszkadza.wlasciwie to na dlugosc sa dobre ale na 92 to dlugo trzebaby czekac...tez mysle zez rok:)ja czesto mam tak ze dol biore o rozmiar mniejszy.sukienka na 92 tez przydua ale mysle e za kilka mc bedzie ok.

a z hm na ile bralas ze musialas oddac?bo jest 86 z dzialu dla niemowlat i jest 86 z tego starszego dzailu.i z tego starszego sa jeszcze a duze a z niemowlecego wlasnie dobre ale absolutnie nie za male.Beda nawet ok na wiosne i mysle tez lato.
co do granatu to ja baardzo lubie :)

co do bluzek z h&m to ogólnie rozczarował mnie wygląd, tak samo granatowa sukienka - źle gosia wyglądała
1 bluzka za szeroka
2 bluzka za długa
3 bluzka - nawet ładna, ale Gosia dostawała szału jak ja widziała

ja brałam ciuszki w tym starszym dziale... ale tam żadko co mi sie podoba, za to niemowlaczki mają śliczne ciuszki:tak:

nef-no bo hm to jakoscia nie powala ale ja nawet zadowolona jestem z tych dzinsow i sweterka.Ciesze sie tez ze w koncu kupilam tyle ciuchow za cene tego co przewaznie wydaje na dwie rzeczy.Normalnie az dumna z siebie jestem ha ha.Chyba ze znow nie bedzie pasowac i przeklinac bede;)
Ja zrezygnowalam dzis z sukieneczki w paski bo na zywo byla beznadziejna.Moze do piachu na plazy bylaby ok ale poza tym naprawde nic ciekawego.Buty wydawaly mi sie naprawde nieodpowiednie dla rozwijajacej sie dopiero stopki...
ja jestem przekonana ze do lata a moze lacznie z latem jeszcze spokojnie mozemy kupowwac w tym mlodszym dziale
a maja juz w coccodrillo nowe wiosenne kolekcje?

Nef, dzięki za info o Coccodrillo! To juz chyba moj robot nei będzie więcej przeceniony, damn!

Kupię więc jakąś kurteczkę, a co do kombinezonu, to pomyslę przyszła zimą!

Eijf, co do butów, to ja bym z sieciówek nie kupowała. Nie wydaje mi się, zeby były jakoś bardzo dobrze dopracowane ortopedycznie.

Ostatnia edycja:
reklama
Hahahaha, ale macie problem z Tymi swoimi dziewuszkami ;) Czasem się cieszę, ze mam synka ;) U nas tylko koszulki, sweterki, bluzy i spodnie :) Wczoraj za 50 zł kupiłam mu kurtkę w Decathlonie, bo na akurat te była już u mnie przecena -50%:
http://www.decathlon.com.pl/products-pictures/400/asset_17220954.jpg
Czekam jeszcze, aż przecenią spodnie do niej:

http://www.decathlon.com.pl/products-pictures/400/asset_17221027.jpg
Jak będą po 50 zł to też kupię, bo na razie są po 99,00 :( A różowe dla dziewczynek są już po 49,99 - niesprawiedliwość :(
Tak ze my już kurtki na przyszłą zimę mamy dwie, jedne spodnie i dokupię te z Decathlonu, ale tak w pośrednim rozmiarze (na 2 latka), żeby mógł już teraz chodzić na zmianę z tymi, które ma, ale żeby też zahaczył o początek przyszłej zimy :)

Z innej beczki - czy Wasze dzieciaki też się tak brudzą? My spodnie ciepłe musimy prać raz w tygodniu minimum, kurtki raz na dwa tygodnie bo mamy dwie... I żeby nie było, mamy wszystko ciemne, granatowe...
Już w tym roku się do niej przymierzałam, ale ostatecznie nie kupiłam, bo Radek dostał kurtkę z Endo w prezencie od mojego brata i jego dziewczyny :) Do biegania po podwórku w przyszłym roku będzie jak znalazł :)

Do góry