reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

A ja mebelki pozniej poogladam bo teraz malo czasu:)

Marta-obecnie chyba juz daja rade kolderkom bo sa o niebo sprawniejsze fixycznie i wieksze.moja zreszta zawsze w gore lozeczka wedruje

reklama
Marta- tak, z Drewexu. Marzyła mi się komoda z przewijakiem do tego i szafa, ale niestety nie było gdzie upchnąć...Komodę może i bym wcisnęła, ale jakoś już z kasą krucho było, więc odpuściłam. Nie mam pojęcia kiedy Zuzia doczeka się własnego pokoju...Na razie pozostaje jej kącik w sypialni. Ewentualnie, jeśli nic się nie zmieni w przeciągu 2 lat w kwestii mieszkaniowej (własne lub TBS) to będę chyba szukać innego do wynajęcia.

Cioteczny Brat męża ma 4 pokojowe i nie może na razie sprzedać, a planuje wrócić do Kanady. Wątpię jednak, że wynajmie je nam za czynsz...Wyremontował i wykupił więc pewnie będzie chciał, żeby się zwróciło. My moglibyśmy maksymalnie płacić tyle co teraz czyli 900 zł z czynszem. Jak będzie wyjeżdżał, to pogadamy z nim, spróbować nie zaszkodzi...

Oglądam właśnie ciuchy na Szafce...Niektórzy to naprawdę są pazerni. Ok. firmowe to firmowe, ale niektórzy walą taką cenę jaką kosztują nowe ubrania - może mniej markowe (H&M<, ReKids, Smyk), ale nowe... Ja też mam trochę ciuchów z USA ale maksymalnie sprzedaje za 5 zł-10 zł maks, a ludzie i tak marudzą, że za 2 zł by chcieli...A tu np. za używaną bluzeczkę na krótki rękaw i to H&M laska chce 22 zł...Przegięcie. Trzeba dobrze przeglądać, bo są fajne i tanie. No ale najlepiej, żeby jedna osoba miała kilka fajnych rzeczy, bo wiadomo, że 1 rzecz + przesyłka od jednej, 1 rzecz i przesyłka od drugiej osoby to bez sensu...

Ostatnia edycja:
dziewczyny, chciałabym Gosi kupić nakładkę na normalne krzesło, żeby ja sadzać z nami przy stole, ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego.

Wszystko ma od razu stoliczek i jest jakby wersją turystyczną krzesełka do karmienia dla maluszków, a mi bardziej chodzi o taką poduszkę, podwyższenie na normalne krzesło, może być z szelkami, ale bez stolika, bo do naszego stołu będe przysuwać.

Znacie coś takiego?

BabySmart
{Koo-di} Przenośna nakladka na krzesło ułatwiająca karmienie | JEDZENIE | Pomoce do karmienia | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła

coś takiego znalazłam.

sasanka- no niby ktoś mógłby mieszkania doglądać. Ale ja myślę, że on będzie chciał, żeby mu się za remont zwróciło i wykup...Ale wiadomo jak bywa z lokatorami. My teraz mieszkamy właśnie na zasadzie zaufania znajomej, tz. ona chciała za tą chatę 1300 ale stwierdziła, że woli taniej, ale komuś kogo zna i ufa... No ale zarobić też chce, więc za sam czynsz ok. 300 zł by nie wynajęła...

Joaszka, my mamy tańszą wersję Ko-di z Tesco, jest identyczna tylko kosztowała coś 40 zł :) Tylko że to tylko działa jak szelki, nic nie podwyższa :( My już przystawiamy Radka z nami do stołu, ale ja od razu kupowałam krzesełko pod tym kątem, więc jeden problem mi odpada ;)

joaszka chodziło mi własnie o cos takiego jak ten BabySmart, ale cena 190 zł za kawałek plastiku (tudzież pianki) to przegięcie
znalazłam ten BabySmart na allegro, ale z przesyłką wychodzi 225zł:szok:, a jeszcze sprzedawca ma tyle nagatywów, że bym się nie odważyła brać u niego.
Jest też inna tańsza wersja, ale i tak wychodzi 140 zł z przesyłką, taki -BBB- PRINCE LIONHEART - SIEDZISKO PODWYŻSZENIE (2021931860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
moim zdaniem to max. 50 zł warte, no nie wiem, może babcia zasponsoruje...

ale chyba nie będe się szczypać i kupię zwykłą, najtańszą podkładkę samochodową, one są zwykle ze styropianu to tez powinna być lekka i jako, ze mam krzesła z obiciem materiałowym, więc jeżeli na tej podkładce też jest materiał od spodu, to nie powinna się ześlizgiwać
SENA FOTELIK PODSTAWKA JUNIOR 15-36 KG 4 KOLORY (2053364192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i 23 zł z przesyłką:tak:

joaszka chodziło mi własnie o cos takiego jak ten BabySmart, ale cena 190 zł za kawałek plastiku (tudzież pianki) to przegięcie
znalazłam ten BabySmart na allegro, ale z przesyłką wychodzi 225zł:szok:, a jeszcze sprzedawca ma tyle nagatywów, że bym się nie odważyła brać u niego.
Jest też inna tańsza wersja, ale i tak wychodzi 140 zł z przesyłką, taki -BBB- PRINCE LIONHEART - SIEDZISKO PODWYŻSZENIE (2021931860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
moim zdaniem to max. 50 zł warte, no nie wiem, może babcia zasponsoruje...

ale chyba nie będe się szczypać i kupię zwykłą, najtańszą podkładkę samochodową, one są zwykle ze styropianu to tez powinna być lekka i jako, ze mam krzesła z obiciem materiałowym, więc jeżeli na tej podkładce też jest materiał od spodu, to nie powinna się ześlizgiwać
SENA FOTELIK PODSTAWKA JUNIOR 15-36 KG 4 KOLORY (2053364192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i 23 zł z przesyłką:tak:

nef, ja bym nie wzięła nic, czego się nie da przymocować :( To będzie strasznie wywrotne, Radek to się z samego krzesła potrafi gibnąć, a co dopiero z takiego poddupnika:( Już bardziej chyba wolałabym coś takiego:
NAKŁADKA NA KRZESŁO-NOWA TANIO (2054917014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo takiego:
TURYSTYCZNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA 3w1 Baby Luca (2048225763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Te tacki da się zdemontować, a krzesło zawsze można przymocować...

kropa ale moja Gosia potrafi siedziec sama na krześle, tylko, że ma stół za wysoko
a te nakładki co pokazujesz, to moim zdaniem dla dzidziusiów, zobacz jakie dziecko jest na zdjęciu? ma góra rok

i nie rozumiem czy chodzi ci o przymocowanie tego poddupnika do krzesła, czy o przymocowanie dziecka do poddupnika?

Bo nawet jesli podstawka będzie się slizgac po krześle, to przy cenie 20 zł poswięcę swój trud i sama zrobię jakies troczki.

A te dwie nadstawki z gumy (pianki?) też nie mają troczków, tylko ta guma i ciężar dziecka hamuje

A jeśli chodziło ci o przytroczenie dziecka, no to chyba już na to za duże, jak nie wie, że może zlecieć, to się sama przekona. Bez przesady z tym bezpieczeństwem, przeciez nie będe jej w domu na smyczy trzymała.

Ostatnia edycja:
reklama
znalazłam takie coś, ideał!! juz Mka urabiam:tak:

podkladka-prince-lionheart-booster-pod-chocolate-base-mint-7016-48735.jpg
przytracza sie od spodu, a jak dzieć zalezie za skórę, to i dziecia się przytracza:-D

Do góry