reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Powiem wam ze ja juz przypomniec sobie nie moge kiedy ostatnio uzylam wozek...dzis zapakowalismy do bagaznika ale go nie wyciagnelismy.No ale Ikea wielka jest to pewnie bym wziela.

Spacerowke ktora kupilam do zawieszenia na rower tez nigdy nie uzylam i ciekawa jestem czy uzyje.Poki co ten metal do zaczepiania na nim wozka na rowerze jeszcze nie rozpakowany...Rower owszem uzywam ale potem mala zsadzam i idziemy.

Z innej beczki sloro jestesmy w temacie poscieli.Uzywacie podiszeczek dla dzieci?Ja nie i jak znam zucie pewnie dopiero jak kupie nowe lozko (jak bedzie ok 2,5 roku Miala to sie dorobi...

reklama
Ja nie używam poduszek, ale teraz własnei kupilam, razem z kołderką. Nie wiem, czy wprowadzac. Chociaz Pola lubi się przytulic do kocyka i go sobie pod buzię kladzie, moze wiec taka cienka, plaska poduszka jej się przyda.

marta, fajna pościel, ale ja już raz się nacięłam na Ikeę i więcej się nie dam :) To cholerstwo niewymiarowe jest i potem poszewki tylko z Ikei pasują :(

Powiem Ci, ze gdzie indziej ogolnie posciel jest tak droga, ze pewnie pozostanę przy tej z ikei własnie, lub sama sobie uszyję, jakby co. Jak patrzylam na ceny poscieli w necie to mi włosy dęba stanęły.

Nef,a widzialas moze jakies fajne miejskie, a nei super sportowe kurtki puchowe damskie?

Marta-taka plaska pewnie nie zaszkodzi a rzeczywiscie mozna sie wtulic:)moja nie ma problemow ze spaniem wiec na razie nie daje .Dostanie jak mowilam z nowym lozkiem.Teraz spi z maskotka i to w nia sie wtula

-pewnie dla chocby cen warto zostac przy ikei.Ja jak sobie przypomne ile za posciele dalam...Nakladke aerosleep na materac (no ok,to dla bezpieczenstwa),cos w co ten materac sie nawlekalo (musialo byc z dziurkami) i do tego takie cos co sie tu uzywa do przykrycia dziecka.Cienkie jak zwykle przescieradlo,zazwyczaj biale tylko koncowka wykonczona kolorkiem (moja jak na zdjeciu w krateczke) i na to dawalo sie kocyk.No i za to do przykrycia,to cienkie placilam po 25 euro za sztuke.
de eerste keer in grote bed.jpg
Pozniej upatrzylam sobie taka posciel Coming Kids Dekbedovertrek Bedtime Roze 100 x 135 cm | Coming Kids Bedtextiel | Baby-Dump a to tylko poszewka na kolderke czy kocyk.
Nawet nie chce myslec ile kosztuje na "dorosle" lozko ,tak wiec ikea bardzo interesujaca cenowo jest.Tez popatrze i mam nadzieje ze bedzie cos w moim stylu bo przeciez kompletow trzeba bedzie miec kilka.

Ostatnia edycja:
No ikea jest bardzo korzystna. Poduszka 9,99, kołdra 29,99. Pościel 39,99. Pled 49,99. Pościel jest tez tansza, za 29,99, w jakies zwierzątka.

Ochraniacz tez mamy, od kuzynki, ale się jej zrula i zwija. Ale juz nowego kupowac nie będe.

Joaszka, bardzo łądne łózeczko i posciel. Tylko ta cena......:)

Joaszka, my też mamy Nino (taką fioletową z krówką) i jest super :)

marta, ja za Nino poszewkę na poduszkę i kołdrę + prześcieradło płaciłam 70 zł, więc podobnie do Ikea, a jakość dużo lepsza - wiem, bo też oglądałam te z Ikei :) W środku mam poduszkę i kołderkę Feretti - koleżanka namówiła mnie na "zainwestowanie", bo to jest na kilka lat (myślę, ze do 6-7 roku życia, jak już będziemy zmieniali pokój na pokój ucznia) - te wkłady z Ikei podobno bardzo szybko się "zbijają" i w perspektywie czasu wyjdzie na jedno, albo i drożej. Do niedawna Radek spał bez poduszki, ale jak chorował to wyjęłam (taką zupełnie płaską) razem z kołderką (odmawiał spania w śpiworku) i już została :)

ja chyba wolę jednak wypełnienie co jakis czas wymieniac, bo siedzi w tym wszystkim pelno kurzy i roztoczy.CO do pościelil to roznica jest znaczna: 30 zł a 70zl to jest przeciez ponad 100% drozej, za to mam dwa komplety!

Na razie POla spi w nocy w spiworku, więc tą posciel to kupilam cwiczebnie na dzien na drzemki, zobaczymy, czy się nie bedzie odkrywac. W dzien spi pod cienkim kocykiem, ale powoli ten kocyk jest juz za maly. No nic, zobaczymy jak się sprawdzi.

reklama
Do góry