reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

nef-nie no co ty,to nie jej sklep :) (ja tez zreszta nie dostaje niestety zadnej znizki ha ha)Tylko musisz miec szczescie zeby dostac rozmiar ktory chcesz w momencie w ktorym chcesz kupic.Moze online tez sie uda?w kazdym razie jak cos to moge spytac czy maja.Albo zeby puscila cynk jak juz przecenia.
Ja teraz prosilam siostre o tunike z getrami i kosztowala 88 zl wiec troszke juz chyba przecenili.

reklama
Może gdybym miała kasę, to bym kupiła na przyszłą zimę, i ewent. sprzedała jakby rozmiar był nie ten. No ale tak, to kupuję na bieżąco.

a dziś udało mi się kupić parę rzeczy na lumpku. bodziaki, piżamkę, rajstopy h&m (już 98) i bluzeczkę z Minie do chodzenia po domu. A w Carrefourze kupiłam żółtą bluzę z kapturem i ptaszkiem "Piti":-D widziałam w ReKids fajną torebeczkę z Tweetie (ostatnio ulubieniec Zuzy), ale nie dam 40 zł za to. No i żałuję, że nie wzięłam bluzeczki, którą kiedyś upatrzyłam, ostatnio była przeceniona, a dziś już nie było (z Pixie i Dixie)...

ja chętnie bym coś kupiła na przyszła zimę, zwlaszcza, że Pola nosi wzorcowo wręcz rozmiary przypisane do wieku.

A na jaki rozmiar planujecie kupic na przyszly rok? teraz Pola ma kurtkę 80 i spodnie 86 (spodni jeszcze nigdy nie zalozyla)

ja chętnie bym coś kupiła na przyszła zimę, zwlaszcza, że Pola nosi wzorcowo wręcz rozmiary przypisane do wieku.

A na jaki rozmiar planujecie kupic na przyszly rok? teraz Pola ma kurtkę 80 i spodnie 86 (spodni jeszcze nigdy nie zalozyla)

My teraz mamy górę i dół na 86, o ile góra jeszcze spora, to spodnie ledwie starczą do końca zimy. Na przyszły rok będe celowac chyba w 98.

U nas z rozmiarami jest różnie...Bodziaki to już na 92 nosi, bo 86 na ogół na styk (zależy jeszcze od firmy). Spodenki to 80/86 i tak samo bluzeczki. Choć mamy i 92 i jedne są ok, a drugie ciut za długie i rękawy długie. To samo ze spodniami- mamy 92 i są tylko lekko przydługie.
Kombinezon na 86 i jest ok.
Najgorzej z czapkami, nawet jak mierzę, to często potem wychodzi, że jednak przyduża jakaś...

Sasanka Zaczęły się już wyprzedaże w Coccodrillo, ale te małe na 20% 30% i 40%, ja jeszcze poczekam na 50-70%.

w tesco chciałam dokupić spodenek na r98, żeby mieć na przyszłą jesień i d..., wszystko bardzo poprzebierane, ale też ceny jeszcze niższe, niz w zeszłą sobote. Skończyło się na tym że kupiłam tunikę z legginsami przecenioną z 77zł na 22zł :-D więc i tak się czuję do przodu.
zresztą i tak nie miałam jak póść na zakupy po nowym roku, bo wygląddałam niewyjściowo:-D

W Smyku i hm bardzo poprzebierane, w zasadzie już nic nie ma fajnego, to samo zara i reserved. Powoli zaczynają sie pojawiac nowe kolekcje.

Ja mam juz w domu sukieneczke coccodrillo na 92(poprzednia na 86 ale nie rozni sie zbyt wiele.rekawki chyba o cm dluzsze,sama sukienka moze o 2).getry sa na 86

Ja wczoraj obejrzałam w sklepie i zamówiłam przez internet kurtkę i spodnie na przyszły rok ze Smyka. O dziwo, jak przeglądałam na stronie w ogóle nie brałam pod uwagę - wczoraj zobaczyłam na żywo i bardzo mi się spodobała :) Taki komplet:
Kurtka narciarska chłopięca, rozmiar 104 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Spodnie narciarskie chłopięce, Pro Range, rozmiar 110 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Przestudiowałam tabelę rozmiarów, siatkę centylową i kurtkę wzięłam na 92, spodnie na 98. Mam nadzieję, że trafię - poprzednią zimę kończyliśmy na 80, teraz jest kurtka 86 i jeszcze sporo duża. Kombinezonu nie kupuję, bo w tym roku spodnie mieliśmy jak na razie ze dwa razy, a kurtkę używamy ciągle, więc musiałabym mieć dwie kurtki i kombinezon.

Dokupiłam jeszcze takie spodnie:
Spodnie ogrodniczki chłopięce, Auta, rozmiar 104 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Wzięłam rozmiar 92 :)
W H&M wczoraj kupiłam mu dwie pary spodenek na podszewce, po 30 zł, jedne sztruksy a drugie taki cienki dżins.

reklama
Do góry