reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

tak tak, o tkaie nosidla. jak uzywalas sporadycznie, to ja mysle, ze u nas tez to nie bedize standard. wiec chyba wypozycze an ten wyjazd i juz.mam do wyboru takie: MANDUCA http://www.manduca-baby-carrier.eu/albo tuli mei taihttp://www.babytuli.com/products/mei-tai-beigeto mei tai chyba cieńsze wiec o nim bardziej myslę

reklama
Marta
Mój tata kupił taką piaskownicę (jeszcze jak byłam w ciąży:-D)
PIASKOWNICA OGRODOWA ZE STOLIKIEM I PARASOLEM K1 (1547279576) - Aukcje internetowe Allegro
jeszcze jej nie rozłożyliśmy, ale martwię się, że to duży grzmot, chociaż pewnie okaże się fajna dla starszaka

w sprawie namiotu pewnie masz rację, o tym plażowym myślałam jak jechaliśmy na urlop, ale nie kupiłam, bo były inne wydatki.
A na działkę nie potrzebuje, bo tam dużo cienia
Namiot PLAŻOWY Disney Kubus Puchatek Auta CARS (1596808545) - Aukcje internetowe Allegro

Kropa
ja mam upatrzony taki stoliczek, żeby można było pod kolor mebli zamówić
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

My mamy zestaw kaczuszek do kąpieli ;] i to nam starczy, bo i tak na siłę muszę go z wanny wyciągać. Za to bez nich mi wstaje i chce uciekać na eksploracje łazienki, więc te gadżety, to dobry pomysł. Na dzień dziecka też nic wielkiego nie planujemy, pewnie jakiś drobiazg, który tatuś mimochodem znajdzie gdzieś podczas codziennych zakupów ;) Akurat przed roczkiem będziemy się przeprowadzać wreszcie do naszego domku, więc chyba kupimy jakiś wypasiony basenik do ogrodu. I w sumie raczej nic poza tym, bo trzeba dom zacząć meblować i ogarniać w środku ;/ bida nas czeka jak nic.

okazalo się, ze babcia planuje zakup czegos na roczek, wiec albo bedzie to piaskownica drewniana z pokrywą, albo taki chodzik do pchania dla dzieciaka.macie takie chodziki? albo planujecie?

Marta-ja mam.tym przodem mala sie bawi bo tam swiatelka,muzyczki itd.po gladkiej podlodze jej nie puszczam samej bo za szybko Leci à ona taka sprawna jeszcze nie jest.wczoraj sprawdzilo sie za to na trawie bo kola obracaja sie wolniej.

marta-dopiero co po poludniu napisalam ze mala przy tej zabawce sprawna nie jest a wieczorem czyli teraz smiga juz sama po pokoju tylko laze za nia w razie czego bo jak za mocno popcha to moze sie wywalic

ostatnio odwiedził nas chrzestny Zuzi i dał przestraszną zabawkę która nie dość że żępoli przy nakręcaniu to moje dziecko się jej boi :
CENTRUM EDUKACYJNE KOSTKA BRYŁA CLOWN INTERAKTYWNA (1614269623) - Aukcje internetowe Allegro

nic nie kupuję, dla mnie to trochę bez sensu. Dziecko jest za małe jeszcze. Jak coś potrzebuje, to kupuję na bieżąco. Pomyślę dopiero o Gwaizdce, bo wtedy już będzie świadoma tego, co się dzieje
- ja tak samo myślę, w końcu mała jeszcze nie wie co to podarunek.

ale planuję jej kupić rowerek taki jak:
ROWEREK PIESEK DLA DZIECI TRÓJKOŁOWY HIT 2011 3kol (1629806627) - Aukcje internetowe Allegro
co o nim myślicie?

a jeździk-pchacz mamy, niestety on się nadaje dla dziecka ponad rocznego, ponieważ nasze maluchy jeszcze nie chodzą pewnie, a przy takim chodziku lecą migiem, a nogi zostają w tyle i... bach!:nerd:
taki: NIESAMOWITY CHODZIK PCHACZ STOLIK 3w1 HIT TV (1635890519) - Aukcje internetowe Allegro

a do kąpieli też mamy kaczuchy :-)

ja myślałam o jeździku (samochodziku), coś w tym stylu CHODZIK JEZDZIK PCHACZ KUBUS PUCHATEK KIDDIELAND (1635257729) - Aukcje internetowe Allegro
ale mój mąż stwierdził, że mała sobie tylko guza nabije. Po tym co piszecie, chyba faktycznie odłożę ten zakup na później.

Na razie zaczęła przemieszczać się z taboretem, przesuwa go po kafelkach i strasznie przy tym hałasuje. Musze wymienić podklejki, bo mnie sąsiedzi nawiedzą z pretensjami

reklama
Do góry