reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

basenik już mam, wygląda tak jak na zdjęciu w aukcji. Jak dla mnie jakość naprawdę dobra (zwłaszcza w tej cenie). Kolorowy i pomysłowy. W gwiazdkach są dzwoneczki, wypustki po boku wydają świst przy naciskaniu.
Stoi już 2 dni, powietrze nie schodzi i już dużo mniej śmierdzi gumą. Dla mnie ważne było to, że jest płytki i dziecko samo może wejść i wyjść.
Gośka jak tylko dorwie się do pokoju, w którym wietrzy się basen, od razu do niego włazi.

A, i czego nie widać dobrze na zdjęciu, basen jest w formie spłaszczonego z jednej strony koła i pałąk jest nad tą spłaszczoną częścią.

reklama
o ten basenik też mnie kusi,,, ale musiałabym wystawiać go na balkon i oto pytanie, czy Pani od żółwia (sąsiadka 2 piętra niżej) nie będzie się darła, że Nina ją zalewa wodą? :-D Kurde, ale co zrobić, jak ani ogrodu, ani działki, ani kasy na jedyny w okolicy basen ....

kurcze, zżarło mi posta!

z zakupow to ja tez planuję basenik dla malej i moze jakąś chustawkę do ogrodu wstawimy

a zakupilam na razie ubranka letnie w hm, sukienkę i dwa kapelusiki

a na allegro spacerówkę inglesina max. wczesniej taką samą pozyczyla mi bratowa wiec ją mialam wyprobowaną. latwo się sklada, rozklada na plasko, pałak jest odpinany, ma amortyzatory. nie najlzejsza, ale mala gabarytowo i do samochodu wejdzie kazdego, jestem bardoz zadowolona a i cena super-313 zl!

eli88-ja mysle ze ogloszenie powinnas zamiescic na innym watku gdzie dzieciaczki sa troche mniejsze.nasze lipcowe juz dawno nie nosza rozmiaru 62-74 np.Mysle ze wiekszosc mam lipcowych kupuje teraz na 86 mniej wiecej

zbliża się Dzień Dziecka. Co planujecie dla swoich pociech?

Ja już zamówiłam u jednego wujka taki zestaw do kąpieli
FISHER PRICE HIPCIO DO KĄPIELI N8007 (1624926673) - Aukcje internetowe Allegro

A od nas zastanawiam się nad kostką
KIDDIELAND *ZABAWNA KOSTKA * + GRATIS !!! (1622442261) - Aukcje internetowe Allegro
lub nad namiotem do ogrodu
Namiot iglo Disney Kubus Puchatek Miki Auta Club (1626161014) - Aukcje internetowe Allegro

chciałam też jakiś jeździk i/lub rowerek, ale to raczej na roczek...bo chyba nie mam u kogo zamówić, tzn. jedni dziadkowie wyjechali na urlop, a drudzy wolą samowolę:baffled: w związku z tym mają 50% szans, że kupiona rzecz nie trafi na dno szafy:-D

nic nie kupuję, dla mnie to trochę bez sensu. Dziecko jest za małe jeszcze. Jak coś potrzebuje, to kupuję na bieżąco. Pomyślę dopiero o Gwaizdce, bo wtedy już będzie świadoma tego, co się dzieje

Nef, kostkę mamy, bardzo fajna, ale Radkowi już się znudziła trochę. Namiocik - autko dostał od wujka i cioci, ale chyba ma klaustrofobię, bo nie chce w nim siedzieć ;) Fajny ten hipcio do kąpieli, ale na razie zamówiłam drewniany stolik i dwa krzesełka, może się wreszcie nauczy siadać, a nie tylko wstawać ;)

a nie za gorąco w takim namiocie jest? ja myslę prędziej o parawanie takim jak na plaze, bo u nas czasem wieje i dlatego siedzenie jest nieprzyjemnea na urodzinki to nei wiem, moze faktycznie jakiś rowerek bylny fajny. lub piaskownica do ogrodu, chyba to nawet lepiej. W środę jadę wypróbowac taką mała zjeżzalnię co ma bratanek, moze cos takiegoa co do samowolnych prezentow, to dizadkowie kupili misia, na ktorym jak byk jest napisane ze powyzej 3 roku zycia.... bez komentarza
a nie wiem, czy pisałam. Macie jakieś nosidła dla dzieci? myślę o cyzm, co by kupić, ale te ceny koóo 300 zł mnie przerazaja. chcemy jechac na wakacje i tam moze by sie sprawdzilo. znalazlam ofertę w Poznaniu, że można wypozyczyć, wiec chyba si e skuszę na wypozyczenie najpierw (50zł na tydizen(

Ostatnia edycja:
reklama
Na dzien dziecka nie planuje.mala ma zabawek od cholery i nie zauwazylaby roznicy.kupie dopiero na roczek.planuje konia bujanego à potem jesli wczesniej nie dostanie w prezencie:wozeczek i rowerek.

Nef-ja mam baby Björn.uzylam 2-3 razy i to dawno temu (jesli o tego typu ci chodzi)

Do góry