reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
hahahahaa, skubany. Pokażę eMkowi, pewno też będzie chciał taki urlopik :-D

a co do kojca... cholera zastanawiam się, czy takie coś mi się przyda... i jak moje dziecię na to zareaguje... Muszę ze względu na asymetrię ograniczyć leżaczek tylko do karmienia, więc jak będę potrzebowała zrobić coś w domu, muszę gdzieś to dziecko bezpiecznie ulokować...
Mysza, ja właśnie wkładam na chwilę, zamiast leżaczka - bo Radek się w nim nudzi, a do kojca wrzucam mu dużo zabawek i stawiam przy drzwiach balkonowych, więc on się sobie rozgląda i bawi, na razie nie narzeka. Też myślałam, ze wszystko pozabezpieczam i kojec nie będzie potrzebny, ale mama mnie uświadomiła, ze krzeseł i szafek nie da się zabezpieczyć, a jak się zacznie wspinać to nie spuszczę z oka na sekundę, muszę mieć jakieś miejsce zupełnie bezpieczne.

mam sporo ich ciuszków i mimo, że używane, bardzo dobrej jakości są - kolor się trzyma, materiał się nie mechaci i nie rozciąga

Mialam dwie sztuki na samym poczatku ale niestety nie przetestowane bo jakos chyba zapomnialam zalozyc.

dziewczynki, chciałabym kupić coś Niuniolkowi-jakąś zabawkę interaktywną może, bo wszystkie grzechotki już mu się znudziły, chyba jest żądny nowych doznań zmysłowo- wizualnych:-D co polecacie? bo jak zwykle nie mam pomysłu..

jesli chodzi o zabawki interaktywne ja polecam telefonik cyfrowy fisher price...jest fajna opcja ustawienia trzech różnych programów więc mój synek jest zafascynowany powyższą zabawką:))melodyjki jak to w zabawkach fp bardzo szybko wpadają w ucho więc możemy śpiewać naszym pociechom:D

reklama
no więc tak :-D
kupiłam Olce aktywne klocki z fp FISHER PRICE - AKTYWNE KLOCKI, KRAKÓW (1453619473) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Dałam póki co jeden, ten czerwony i próbuje go rozgryźć. Jak jej naciskam i środek się kręci to jest zafascynowana.
Dałam jej też jedną kulkę i jeden klocek sensoryczny i obraca w łapkach i zagląda do środka.
Teraz poluję na kulę do raczkowania. Vtech MÓWIACA PL SPACERUJACA MIGOCZĄCA HULA KULA (1453397868) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ta mi się podoba, ale po polsku jest ich mało i są drogie, więc pewnie skuszę się na jakąś tańszą wersję. Nie polecam natomiast pełzaka z fp, takiej zielonej kuli z czterema mniejszymi.
Poluję też na walec do raczkowania, bo zabawa na wiele sposobów jest. Chcę taki przezroczysty, żeby było widać te kuleczki w środku, bo one przeważnie fascynują dzieci. O coś takiego DMUCHANY WALEC Z GRZECHOTKĄ BABYMIX (1464899739) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
I jeszcze jakąś kostkę edukacyjną-każda ścianka to inna zabawka, np FISHER PRICE REWELACYJNA EDUKACYJNA KOSTKA (1463802627) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mamy już kupioną żyrafę z fp i pingwina z tej samej firmy, ale dam je Olce jak już będzie siedzieć

Do góry