reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
hahahahaa, skubany. Pokażę eMkowi, pewno też będzie chciał taki urlopik :-D

a co do kojca... cholera zastanawiam się, czy takie coś mi się przyda... i jak moje dziecię na to zareaguje... Muszę ze względu na asymetrię ograniczyć leżaczek tylko do karmienia, więc jak będę potrzebowała zrobić coś w domu, muszę gdzieś to dziecko bezpiecznie ulokować...
Mysza, ja właśnie wkładam na chwilę, zamiast leżaczka - bo Radek się w nim nudzi, a do kojca wrzucam mu dużo zabawek i stawiam przy drzwiach balkonowych, więc on się sobie rozgląda i bawi, na razie nie narzeka. Też myślałam, ze wszystko pozabezpieczam i kojec nie będzie potrzebny, ale mama mnie uświadomiła, ze krzeseł i szafek nie da się zabezpieczyć, a jak się zacznie wspinać to nie spuszczę z oka na sekundę, muszę mieć jakieś miejsce zupełnie bezpieczne.

mam sporo ich ciuszków i mimo, że używane, bardzo dobrej jakości są - kolor się trzyma, materiał się nie mechaci i nie rozciąga

Mialam dwie sztuki na samym poczatku ale niestety nie przetestowane bo jakos chyba zapomnialam zalozyc.

dziewczynki, chciałabym kupić coś Niuniolkowi-jakąś zabawkę interaktywną może, bo wszystkie grzechotki już mu się znudziły, chyba jest żądny nowych doznań zmysłowo- wizualnych:-D co polecacie? bo jak zwykle nie mam pomysłu..

jesli chodzi o zabawki interaktywne ja polecam telefonik cyfrowy fisher price...jest fajna opcja ustawienia trzech różnych programów więc mój synek jest zafascynowany powyższą zabawką:))melodyjki jak to w zabawkach fp bardzo szybko wpadają w ucho więc możemy śpiewać naszym pociechom:D

reklama
no więc tak :-D
kupiłam Olce aktywne klocki z fp FISHER PRICE - AKTYWNE KLOCKI, KRAKÓW (1453619473) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Dałam póki co jeden, ten czerwony i próbuje go rozgryźć. Jak jej naciskam i środek się kręci to jest zafascynowana.
Dałam jej też jedną kulkę i jeden klocek sensoryczny i obraca w łapkach i zagląda do środka.
Teraz poluję na kulę do raczkowania. Vtech MÓWIACA PL SPACERUJACA MIGOCZĄCA HULA KULA (1453397868) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ta mi się podoba, ale po polsku jest ich mało i są drogie, więc pewnie skuszę się na jakąś tańszą wersję. Nie polecam natomiast pełzaka z fp, takiej zielonej kuli z czterema mniejszymi.
Poluję też na walec do raczkowania, bo zabawa na wiele sposobów jest. Chcę taki przezroczysty, żeby było widać te kuleczki w środku, bo one przeważnie fascynują dzieci. O coś takiego DMUCHANY WALEC Z GRZECHOTKĄ BABYMIX (1464899739) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
I jeszcze jakąś kostkę edukacyjną-każda ścianka to inna zabawka, np FISHER PRICE REWELACYJNA EDUKACYJNA KOSTKA (1463802627) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mamy już kupioną żyrafę z fp i pingwina z tej samej firmy, ale dam je Olce jak już będzie siedzieć

Do góry