reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
patipaula ja mam taki sam leżaczek i muszę powiedzieć że mała na początku nie chciała siedzieć a teraz to główny mebel.
ewelad Lila ma już widzę przygotowane ubranko - jak spojrzałam to wiesz od razu mi się skojarzyła z wiosną - ach jak ja bym chciała by była wiosna
jedyneczka ja się zastnawiałam czy nie kupić nosidełka typu Mei Tai kiedyś czytałam i wiele osób chwaliło

Co do huśtawki ja się zastanawiam czy ją sprzedać czy może zostawić dla kolejnego dzieciaczka - może ono będzie się chciało huśtać.
Teraz zastanawiam się nad krzesełkiem, miałam kupić takie pasujące od mebli, ale tweenie uzmysłowiła mi, że nie ma pasów do zapięcia, a co racja to racja -mogą się przydać.
Co do zabawek i innych ustrojstw to muszę powiedzieć, że leżaczek sę sprawdził (taki jak wklejała patipaula), a huśtawka nie bardzo, z zabawek moje dziecię lubi bardzo tą zabawkę * LAMAZE Pluszowy Ogród od 6 m edukac. teraz -10% (1319837074) - Aukcje internetowe Allegro
i lubi tą grzechotkę
TINY LOVE GRZECHOTKA KWIATEK I SŁONECZNIK -GDAŃS (1324605981) - Aukcje internetowe Allegro

ja zakupiłam z womaru takie nosidełko:
Womar, DWUKOLOROWE nosidełko N13 Zaffiro Spring (1335411683) - Aukcje internetowe Allegro

u nas się sprawdza - mała lubi w nim przebywać jedynie co to mamy jeszcze nieprzećwiczone "wychodzenie" z nosidełka a tak to ok - ładnie podtrzymuje plecki, jak dobrze szelki się wyreguluje to bardzo stabilne jest - dizecko się nie przechyba do tyłu a ma troszkę luzu i swobody nic jej nie uwiera no teraz jak zaczyna ząbkować fajnym rozwiązaniem jest frottowy śliniak przypinany na rzepy. Nie próbowałyśmy jeszcze pozycji - "przodem do świata" bo Karolka jeszcze jest za mała ale generalnie my jesteśmy zadowolona. Acha... na mojego M też pasuje a jest taki miśkowaty z brzuszkiem:)

dziewczyny mam pytanie-kiedys ktoras z was wrzucala linka do takiego spiworka na allegro do wozka.ja sobei zapisalam w zakladkach ale strona przedmiotu zostala juz usunieta. a chcialam zakupic... a pamietam ze tamten mi sie spodobal bardzo.moglybyscie jeszcze raz wkleic?... :-)

poza tym ten lezaczek z fisher price do 18 kg (mam go od poczatku-z allegro za prawie 250 zl-najtaniej wtedy-w lipcu) jest teraz w promocji w tesco za 218 zl jak was to interesowalo. no i przy okazji jak patipaula polecam go bardzo :tak:

Też mam ten leżaczek od początku i jest super. Cena w Tesco jest fajna, ale w najbliższy weekend, będzie chyba jeszcze fajniejsza. Wszystkie zabawki 20% taniej, ciekawe czy fotelika też to dotyczy? Co prawda promocja jest nocą, ale może będziecie zainteresowane: Nocą zabawki 20% taniej - Produkty - Tesco

Jedyneczka ja mam takie Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko SUNNY N12 ZAFFIRO i ciężko powiedzieć pare razy nosiłam Frania w tym i nawet raz zasnął ale jakoś nie mam gdzie go w tym nosić a po domu to bez sensu bo i tak nic nie można zrobić. Może przodem jak już będę mogła go nosić to więcej to wykorzystam albo jak by było lato to nawet na spacer a tak to nie bardzo.

Właśnie wróciłam z "Nocy zabawek" w Tesco - co prawda Radkowi zabawek nie kupiłam - podejrzewam, ze i tak dostanie tego badziewia na gwiazdkę dużo - ale obkupiłam dzieciaki "rodzinne" i chrześnicę, wiec od tej strony na święta jestem gotowa. Radziowi za to zakupiłam trochę ubranek, i najważniejsze - polecam - super śliniak z rękawkami zakończonymi ściagaczem, zapinany pod szyją na rzep (miałam zawiązywany, kiepska sprawa :( ), na zewnątrz bawełniany, od spodu ceratkowy taki. Bardzo przydatna rzecz mamusiom, które już karmią marchewką - u nas już jeden bodziak i koszulka na straty - marchewka się nie odpiera :(

reklama
Do góry