reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

w szpitalu- koszule, wkładki laktacyjne - dopiero w 3 dobie, ręczniki papierowe i szare mydło :-)
w domu - pieluchy flanelowe na przewijak, początkowo gaziki, teraz używam płatków kosmetycznych,
chodzę bez majtów, bo mam wietrzyć krocze, ale jak już to zwykłe bawełniane i do tego podpaski bella;-)

reklama
staniki juz nie wiem ile ich mam ,conajmniej 2 razy dziennie zmieniam bo mi tez smierdzi skislym mlekiem ;/
wkladkie laktacyjne tez ida jak woda
no i musialam sie zaopatrzyc w bardzo duza ilosc bluzeczek letnich na takich waziutkich ramiaczkach bawelnianych ..najwygodniej sie w nich czuje i cyc szybko mozna wyjac .

za to nie moge sie pozbierac z praniem ..
dosc ze jest nas 4 wiec prania jest do tego doszly jeszcze moje ciuchy ktore ciagle zmieniam bo zalewa od mleka najczescie w nocy ,nie wspomne o praniu poscieli ,przescieradlo praktycznie codziennie zmieniam bo jakos niemilo mi sie spi w tym skislym mleko :):)
myslalam ,ze po miesiacu jakos ustabilizuje sie sytuacja z tym mlekiem ..a tu dalej zalewa noca ;/

dziewczyny myslałyscie juz nad zakupem jakiegoś lezaczka czy lezaczko- bujaczka? A moze macie juz zakupione? Chyba bede musiała sobie zakupic bo od tych kolek mały przyzwyczaja sie do noszenia i sie zastanawiam jaki. Narazie wpadła mi w oko BRIGHT STARTS HUŚTAWKA ZOO (6886) ale sie jeszcze zastanawiam. Mam tylko nadzieje ze to nei beda tak samo wyzucone pieniadze w błoto jak z laktatorem elektycznym- żenuła NUKA. 250zł w plecy i dalej ściągam ręką....

cynamonka co do preparatu na kolki ja chciałam kupić ten sab ale wyczytałam że w składzie praktycznie taki sam jest bobotic, tylko różnic jest taka, że sab podaje się około 150 kropli na dobę a bobotciu około 30 i może sab dlatego bardziej skuteczny. Pisałam o tym na ogólnym. Ja póki co próbuję ten bobotic a jak nie zadziała to będzie sab, ale narazie działa w miarę. patrz na składy tych lekarstw
Ja szukam leżaczka bądź huśtawki ale nie wiem jeszcze jakiej

Co do tego co mi się przydało a co nie, to oczywiście tak jak piszecie wkładki laktacyjne to podstawa, ja nie mogę spać w staniku bo mi za gorąco więc sprawdzają się wkładki przyklejane przyklejam do koszuli i lepiej jest czasem po domu tez tak chodzę bluzka i same wkładki. W szpitalu przydały się wkładki i majtki i mydło biły jeleń super, podkłądy przydały się w domu jak się wietrzyłam, ale nie za dużo zużyłam. Ja mam przewijak z bawełnianymi pokrowcami małą kładę na to a jak się coś wydarzy to piorę i następny pokrowiec. Na razie najmniej przydatny jest laktator, bo jakoś go nie używam. Dla małej pampersy, chusteczki idą jak woda, uzywam też gazików, soli fizjologicznej i patyczków

jak dla mnie laktator to mega porazka- avent philipsa manualny. raz sciagnelam z obu piersi na jeden posilek malej. zmasakrowalam sobie brodawki.

nastepnym razem jak mialam sciagac, to tak sie zestresowalam chyba tym bolem, ze nic nie poszlo. tak ze mąz pojechal po bebilon i jak musze wyjsc z domu (jezdze niestety na zatrzyki, coby z anemii sie wyciagnac) to dajemy jej butelkę i juz.

perla, chcialam Ci podziekowac:tak:za podpowiedzi w sprawie chustawki...porownalam sobie te z graco i fisher price i doszlam do takiego wniosku jak TY!te z graco sa duzo praktyczniejsze i ogolnie fajniejsze...wczoraj nawet na zywo je sobie oblukalam...moja decyzja padla wiec na graco:-)

Perla, ta huśtawka graco nadaje się dla takiego maluszka? my mamy leżaczek ale młody jeszcze w nim tonie, nie ma pozycji leżącej. chcę kupić huśtawkę, ale obawiam się właśnie czy takiego małego w niej położę. Twoja Laura husta się w huśtawce?

perla, chcialam Ci podziekowac:tak:za podpowiedzi w sprawie chustawki...porownalam sobie te z graco i fisher price i doszlam do takiego wniosku jak TY!te z graco sa duzo praktyczniejsze i ogolnie fajniejsze...wczoraj nawet na zywo je sobie oblukalam...moja decyzja padla wiec na graco:-)
nie ma sprawy ;-)ciesze ze sie przydalo :tak:
Maruska hustawke graco polecam, ma wklad pod glowke dla noworodka takze moze sie smialo bujac :-) moja Laura najwiecej czasu spedza jednak w lezaczku bo mozna go wszedzie latwo przeniesc (ma uszy do przenoszenia) i postawic, ma specjalny wklad dla maluszka wiec spi sobie tam slodko otulona :happy:
o taki mam CHICCO SOFT Relax Rocker on eBay (end time 22-Jun-10 14:04:52 BST)

perla ja właśnie się zastnawiam bo ktoś chce sprzedać huśtawkę graco, tylko czekam na odpowiedź czy jest aktualna koszt 150zł, fajna rzecz, ten zestaw 3 w 1 fisher price który nie polecasz ma plus taki że ma też właśnie leżaczek. Ten twój lezaczek fajny tylko widzisz wszystko zależy za jaką cenę

reklama
Do góry