reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kurcze, to wiaderko jest tragiczne :/ A gdzie przyjemność z kąpieli dla malucha? Bo dla mamy to i tak tylko katorga - jedną ręką trzymać za szyję, żeby główka nie uciekała, tudzież żeby się dziecko nie utopiło. Trochę brutalnie brzmi, ale nie wyobrażam sobie mycia dziecka w czymś takim ...

a wracając do zakupów - wróciłam z górą ubranek z C&A. Wyprzedaże rewelacyjne, ale niestety akurat w tym sklepie prawie wszystko dla dziewczynki było. Kupiłam m.in. dwupak body z krótkim rękawem za 7zł, za 9 zł są bluzeczki w dwupaku (długi rękaw), a dla chłopca mam takie super spodnie z Puchatkiem za 7 czy 9 zł. Szkoda, że nie znam płci Stwora jeszcze, bo byly śliczne dresiki dla dziewczynek za 20 zł

reklama
Dziewczyny jednym słowem po prostu prześliczne ciuszki kupiłyście dla swoich Dzieciątek. Ja jeszcze nic nie nabyłam, ale to da się nadrobić. Dzisiaj wyruszam w miasto z mamą i siostrą i może coś kupię.
Plan mam taki, to raczej lista tego co chciałabym nabyć:
łóżeczko takie drewniane ze szczebelkami, leżaczek-bujaczek, a może ta huśtawka - to jeszcze do przemyślenia, podobała mi się ta wanienka z hamakiem, to chyba wygodne i praktyczne, chusta do noszenia mojego Maluszka, i wiele innych.
Takie piękne rzeczy można znaleźć, tylko czasami mnie te ceny przerażają.
Koleżanka poradziła abym poszukała czegoś na stronie graty z chaty, czy jakoś tak, ludzie oddają to co mają na zbyciu. Może trochę tam poszperam.

mammi śliczne ciuszki;-)

emih "jak korniszon w słoiku" :-D:-D:-DBardzo trafne:-D
No własnie, gdzie radość z dziecka w kąpieli czyli swoboda i pluskanie kiedy nie ma jak ruszyć nie mówiąc o tym jak dziecię umyć:eek:

znalazłam kołyskę dla nas. O dziwo, M też się podoba :) Wiem, że kołyska jest mało praktyczna, bo na krótko starcza, ale chcemy żeby na początku Maleństwo z nami w sypialni spało. A że sypialnia jest mała i się łóżeczko nie zmieści, będzie kołyska :tak:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370333015178&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
U nas taka nowa używana kosztuje ok 150zł+ koszty wysyłki, a tam w przeliczeniu 208 zł, nowa z pościelą. Po Anglii wysyłka za darmo. Problem polega na tym, że nie wiem, ile kosztowałaby wysyłka do nas.
Ma któraś z Was jakiś patent, żeby do Polski tanio dostarczyć? :-) Pytałam znajomych, ale akurat teraz większość zjechała do Polski. Kurcze, jakby nie mogli jeszcze tygodnia poczekać :-p

ja dzis nabylam fotelik dla mojego malucha maxi cosi

Załączniki

• P1010236.jpg
    P1010236.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 43
  • P1010237.jpg
    P1010237.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 41
O i odrazu z baza ten fotelik;) Myslalam ze sam kupiliscie. My zaraz bedziemy kolor wybierac z M i tez chyba zamowimy:-)

Sasanka, super :tak: My się decydujemy, tak jak ostatnio na GRACO z bazą- jeden z najbezpieczniejszych i WYGODNY (dla rodziców też!) jak diabli ;-)

reklama
Do góry