reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

uwazam, ze dobrze miec rozek, szczegolnie w pierwszych tygodniach, przy praniu trzeba tylko pamietac, zeby w niskich temperaturach, no i bez wirowania go odswiezyc...ja wlasnie dzisiaj sie tym zajelam :) otulaczka nigdy nie mialam, ale wyglada bardzo podobnie...ja tylko sie zastanawiam, czy w srodku lata bede go uzywac :confused:no ale zobaczymy...

reklama
:-)twenie, to cale szczescie:-)ja mam takie szczescie, ze zawsze z czyms przedobrze i duzo rzeczy w praniu sobie "zalatwilam", dlatego dzisiaj juz nie ryzykowalam...

w przypadku mojego bratanka sprawdzil się wlasniei otulaczek. jak nie byl zwinięty jak baleronik, to ryczal straszliwie. zreszta nei widze duzej roznicy miedzy otulaczkiem a rozkiem.

u mnie nie ma typowych rozkow jak w PL tylko wlasnie te otulaczki - mi sie podobaja i zadnej roznicy nie widze miedzy rozkiem a otulaczkiem

mysle ze super zakup :)

ja dzisiaj kupilam jeszcze otulaczek
Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl

i pasującą kolorystycznie do niego flanelkę sztuk 3
Flanelki - miękkie pieluszki | Motherhood.pl

mam wprawdzie 2 rozki miękkie, ale wydają mi sie za cieple na to lato (chociaz kto to wie, co za lato będzie. raz ma być cieple, raz zimne)

a mnie się bardzo nie podobają te otulaczki, dziecko takie pozawijane jak w kokonie. Rehabilitantka na SR też je odradzała...

Ja nie mam ani jednego rożka, mam dwa otulaczki. U mnie na SR z kolei odradzali rożki z wypełnieniami kokosowymi, bo się nie nadają. Nie bardzo widzę różnicę między dzieckiem owiniętym flanelowym otulakiem a puchowym rożkiem, oprócz takiej, że w 30 stopniach i tak w szpitalu dziecko owiną we flanelową pieluchę, bo w rożek nikt nie włoży. A jeżeli będzie zimno bardzo, to wtedy zamiast otulaczka mam bawełniany kocyk, ew. dziecko w otulaczku mogę kocykiem przykryć :)

ja jak rodzilam w zime to mialam rozek ,teraz mysle,ze za goraco na rozki...ale to moje zdanie..tutaj nie ma rozkow ...sa kocyki z takimi dziurkami ktore wydaja mi sie praktyczne ....nooo ale jak przetestuje to i sie wypowiem;-)

ja jeszcze idąc za przykładem Mystique postanowilam dokupic parę brakujących rzeczy na allegro, u jednego sprzedawcy (tego samego)

kupiłam więc do nosa fridę i filtry, niedrapki, nożyczki, ceratkę, gacie jednorazowe i podklady poporodowe oraz gaziki. za wszystko razem z przesyłką 72 zł, więc cena bardzo dobra:) teraz tylko zostal kocyk, wanienka i fotelik- ale to neich juz ktos inny kupi (cos mi się pensja rozplynela juz, aaaaaaa!)

Ja tez mam otulaczek, bo rozek mis ie nie sprawdzil absolutnie nawet w zimie. Kuba nie chcial w nim lezec, poza tym ciagle sie rozpinal. Na lato w ogole nie wyobrazam sobie pakowac malca w rozek. Ja w kazdym razie mysle, ze otulaczek sie lepiej sprawdzi

reklama
ja dzisiaj kupilam jeszcze otulaczek
Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl

i pasującą kolorystycznie do niego flanelkę sztuk 3
Flanelki - miękkie pieluszki | Motherhood.pl

mam wprawdzie 2 rozki miękkie, ale wydają mi sie za cieple na to lato (chociaz kto to wie, co za lato będzie. raz ma być cieple, raz zimne)

jenyy marta, dosłownie z nieba mi spadłaś z tym otulaczkiem :-D

głowiłam sie nad rożkiem - niby chciałam kupić ale, z drugiej strony właśnie wydaje mi sie ze w środku lata opatulanie dziecka takim rożkiem (bądź co bądź jest to gruby materiał ) było by dla malucha katorgą..
A pomiędzy rożkiem a otulaczkiem rożnicy właściwie nie ma - przynajmniej dla mnie.. pełni tę sama funkcję ..

Cudnie, będę miała znów na co kasę wydać ;-)

Do góry