reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

a ja mam rożek i 3 kocyki bawełniane cienkie. Wiec jak bedzie gorąco to skorzystam z kocyka. A rozek zostawie sobie na jesień i zime bedzie mi zastępować kordłę w chłodne dni.
Apropo kilka fajnych linków zerknijcie moze wam sie cos spodoba:
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: ubrania dla młodzieży - NIEMOWLĘ
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: sklep dla dziecka - NIEMOWLĘ
ten kocyk sama kupiłam - rewelacja- sama bawełna z jednej strony jest i love dady a z drugiej i love mamy. Po prostu rewelka. Na lato zajebiste i sądze ze nei wiele kosztuje. Ja kupowałam w sklepie i tyle samo kosztuje co przy wysyłce: :: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: - NIEMOWLĘ

reklama
a ja mam rożek i 3 kocyki bawełniane cienkie. Wiec jak bedzie gorąco to skorzystam z kocyka. A rozek zostawie sobie na jesień i zime bedzie mi zastępować kordłę w chłodne dni.
Apropo kilka fajnych linków zerknijcie moze wam sie cos spodoba:
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: ubrania dla młodzieży - NIEMOWLĘ
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: sklep dla dziecka - NIEMOWLĘ
ten kocyk sama kupiłam - rewelacja- sama bawełna z jednej strony jest i love dady a z drugiej i love mamy. Po prostu rewelka. Na lato zajebiste i sądze ze nei wiele kosztuje. Ja kupowałam w sklepie i tyle samo kosztuje co przy wysyłce: :: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: - NIEMOWLĘ

Śpiworek i kocyk rzeczywiście warte uwagi, ale na ubrankach z 5-10-15 się zawiodłam - większość po 1 praniu wygląda okrpnie, mój ojciec stwierdził, ze jakby to już z 5 dzieci nosiło :/ Rozciąga się od razu po szyją (pajace) i w ogóle w porównaniu ze smykowym cool clubem albo z ubrankami z H&M to nie są warte nawet tych 10 zł :/

Kropa to prawda z tami ubrankami 51015, ja mialam trzy ciuszki. jedno sie rozwloklo po praniu, drugie zafarbowalo a trzecie skurczylo:-D

a ja ubieram Oliwke tam i nie podzielam tego zdania. tym bardziej ze ubieram ją tez w smyku, h&m i c&a i jakoś nie widze róznicy oprócz ceny bo te dwa środkowe sa zdecydowanie drozsze i mniej mi sie żeczy w nich podoba.
ale kocyk kupiony , wyprany juz wiec polecam

mystique chyba ta pierwsza mi się bardziej podoba i niania gratis. Ja kupowałam kołyskę kosz, bo chciałam zdejmowany tak by dziecko można było przenieść. Zdecydowanie kołyka, a nie huśtawka, huśtawka to huśtawka, a z tego co piszesz, chcesz by dziecko trochę spało w innym miejscu domu. ja zdecdowałam się na kosz z opcją kołyski, a dlatego kosz bo można złapać za uszy (kosz nie dziecko) i przenieść nawet jak śpi, postawić gdzie chcesz
kropa dobra promocja nie jest zła :-)
misslena ja też chcę kupić rożek, ale tak jak pisze tweenie za sam rożek szkoda płacić przesyłkę, popatrz najpierw w jakimś sklepie
mysza ja też zamawiam wkłądki z babyono pisałam, że wypróbowywałam u koleżanki i były bardzo fajne, a co do poduchy też nie kupuję

Co do otulaczków i rożków to chyba kwestia co się komu podoba, ja jakoś nie kupuję otulczka, mam kocyk a rożek chcę i to właśnie z wypełnieniem kokosowym z bardzo prostego powodu, dziecko wygodniej leży w sensie kręgosłupa, zwłaszcza jak chce potrzymać malucha ktoś inny. a planuję zakupić jeszcze śpiworek cienki taki właśnie do spania w lato.
Ja dzisiaj zakupiłam pierdółki w ikeii typu takie pojemniczki materiałowe do szuflady,m że y ogromne skarpety małej mi się nie zgubiły, pojemniki plastikowe na jakieś waciki kremy itp, kupiłam też komplet ręczniczków małych i taki pled.

Ja tak sobie myślałam że kupić jeszcze oprócz drugiego rożka, śpiworek. Nie wiem po co mi on ale wczoraj miałam w ręce ulotkę takiego dziecięcego sklepu i mnie zagięły:-) Ehhh... pewnie i tak nie kupię ale warto pomarzyć...

Co do otulaczków to ja nie kupuję bo mam aż trzy rożki, jeden z wkładem kokosowym po małym, drugi od siostry taki fajny cieniutki i trzeci dostałam nowy w prezencie :) Także mam do wyboru i koloru :p Ten z kokosem baaardzo mi się przydał szczerze mówiąc i w szpitalu (bo marzec) i po wyjściu tak naprawdę dla....gości.....:sorry2: bo każdy aż rwał się do brania małego na ręce a nie koniecznie trzymał go prawidłowo (szczególnie teściowa!, jak go brała to był pokrzywiony w S i nie pomagało zwracanie uwagi!!! ). A jak wiadomo noworodka bardzo łatwo jest "usunąć" . A dzięki rożkowi, młody u każdego leżał równiutko a ja mogłam te odwiedziny jakoś zdzierżyć :-p

dziewczyny - macie gaziki do pielęgnacji pępka i przemywania oczu i uszu? Czy w jakiś inny sposób będziecie sobie radziły?

I moje drugie pytanie. Pojawiają się wątpliwości co oilatum jako podstawowego kosmetyku. Czy któraś z mam ma jakiś mniejszy zestaw do pielęgnacji niemowlaka? Tzn. co jest najważniejsze - jakiś żel do kąpieli, może mydło i krem i w ogóle, czy smarować dzieciaka jeśli skóra jest ok? oliwka potrzebna? esh ja zaraz zgłupieję :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza do pępka mam spirytus 70%(wczoraj sobie taki zrobiłam) i patyczki takie do uszu dla dzieci, do noska jakby był jakiś problem mam sól fizjologiczną i będę wkraplałam po kropelce, do oczu-woda przegotowana plus waciki-ja te duże z dzidziusia cięłam na cztery części i na każde oczko używałam osobnego, później już nie używałam wacików tylko przemywałam buźkę i oczka wodą przegotowaną przy użyciu pieluchy tetrowej.
Kosmetyczka mojego dziecka-mydło bambino, oliwka bambino i jak nie będzie problemów skórnych to nie będę niczego innego stosować, synka do dzisiaj myje w mydełku bambino i ma super skórę(ale to wszystko zależy od dziecka). Mam krem do smarowania pupci-nivea i sudocrem którym zawsze smaruje na noc bo wtedy pielucha dłużej na pupci i łatwiej o odparzenie. Do tego mam jeszcze krem z uv z nivea na spacerki i tyle nic więcej nie mam. Jak coś bedzie potrzebne to się dokupi.

Do góry