reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ninia przysłali mi kartke z zawiadnieniem ze zatrzymali paczkę na cle (bo moj genialny brat podał jej wartość przekraczającą 200kr a kazda taka jest u nas zatrzymywana do sprawdzenia) i prosili o pozwolenie na jej otwarcie. odeslalam im ta kartkę bo co mi tam nie mam nic do ukrycia i dzis na stronie poczty sprawdziłam (jak sie ma numer listu przewozowego to można śledzić co się dzieje z paczka) ze cos sie zaczelo dziac tylko nie wiedziałam co. dopiero moj jak wrocił to mi przetłumaczył ze paczka jest sprawdzona i gotowa do wysyłki dalej. mam nadzieje ze dojdzie wreszcie do mnie.
co do paczek to dowiedziałam sie ze jak sie wpisze ze to jest prezent i nie przekracza to wartości 1000kr (u mnie) to nie wezma tego na cło. tak mi wysyłał gość z Pl fotelik i doszedł bez problemów. osobiscie nie mam wielkiego doświadczenia z wysyłaniem paczek za granicę i nie orientuje sie w pełni jak to wszystko działa. bede trzymac kciuki żeby u ciebie obyło się bez cła;)

Ja też zawsze zaznaczam opcję prezentu i nie bawię się w ogóle w podawanie wartości przesyłki. Czasem zdarza mi się wysyłać leki, a nie wszystkie są dopuszczone do obrotu międzynarodowego, więc takie zaznaczenie ułatwia sprawę, bo zawsze paczka dochodzi.

wkładki laktacyjne jeszcze nie zakupiłam. W pierwszej ciąży mialam z chicco i super sie sprawdzily. teraz jest wiekszy wybor wiec pojde do apteki i zobacze co maja. Moze aventu

ninia przysłali mi kartke z zawiadnieniem ze zatrzymali paczkę na cle (bo moj genialny brat podał jej wartość przekraczającą 200kr a kazda taka jest u nas zatrzymywana do sprawdzenia) i prosili o pozwolenie na jej otwarcie. odeslalam im ta kartkę bo co mi tam nie mam nic do ukrycia i dzis na stronie poczty sprawdziłam (jak sie ma numer listu przewozowego to można śledzić co się dzieje z paczka) ze cos sie zaczelo dziac tylko nie wiedziałam co. dopiero moj jak wrocił to mi przetłumaczył ze paczka jest sprawdzona i gotowa do wysyłki dalej. mam nadzieje ze dojdzie wreszcie do mnie.
co do paczek to dowiedziałam sie ze jak sie wpisze ze to jest prezent i nie przekracza to wartości 1000kr (u mnie) to nie wezma tego na cło. tak mi wysyłał gość z Pl fotelik i doszedł bez problemów. osobiscie nie mam wielkiego doświadczenia z wysyłaniem paczek za granicę i nie orientuje sie w pełni jak to wszystko działa. bede trzymac kciuki żeby u ciebie obyło się bez cła;)

No to mam nadzieje ze go nie ocla, bo wyjdzie mnie drozej niz kupienie w Danii :-)

uff doszła moja paczka:):):) wszystko w porzadku, przetrząsnęli ja jak nie wiem ale doszło wszystko nieuszkodzone. dzis zakupiłam materiały i zaberam sie za szycie przybornika:) mam nadzieje ze wyjdzie mi taki jak sobie planuje bo u mnie to różne bywa, tym bardziej że wszystko robie ręcznie.
wkładki mam jakies najzwyklejsze belli chyba ale używałam ich ostatnio i są oki moim zdaniem. dużo i za niewielką cenę.

Ostatnia edycja:
uff doszła moja paczka:):):) wszystko w porzadku, przetrząsnęli ja jak nie wiem ale doszło wszystko nieuszkodzone. dzis zakupiłam materiały i zaberam sie za szycie przybornika:) mam nadzieje ze wyjdzie mi taki jak sobie planuje bo u mnie to różne bywa, tym bardziej że wszystko robie ręcznie.
wkładki mam jakies najzwyklejsze belli chyba ale używałam ich ostatnio i są oki moim zdaniem. dużo i za niewielką cenę.

Super ze doszla :-) Mozesz spokojnie spac :-)

Co do wyprawki do szpitala u mnie tak samo jak u myszy i tweenie czyli muszę wszystko zabrać ze sobą.
patrze, ze tutaj tyle stron - pomyślałam, że wy jakieś zakupy duże poczyniłyście, a wy o szpitalach debatujecie
brejka czapeczki nie ma co dziecku zakładać w domu tylko po kąpieli, tak to każda położna mówi, że czapka nie
kropa zgadzam się z tobą co do stylu ubierania dziecka, mam oczywiście jakieś małe rzeczy - bardziej na wyjście, ale to dlatego, że dostałam ich dużo od bratowej. Dostałam od znajomej bluzę z kapturem - fajne, ale dla maluszka z kapturem w życiu bym sama nie kupiła. Co do butów mam takie jedne materiałowe też dostałam
asieńka ja wkładki chciałam babyono, kolezanka mnie keidyś "poczestowała" jak zaczęła mi siara lecieć i bardzo mi przypadły do gustu, nie są sztywne, ładnie chłoną i mają przylepiec więc można przykleić

Ja się nie wypowiadam co do zakupów bo jeszcze ich nie rozpoczęłam na dobre, ale pomału, pomału i może się uda

tak, najbardziej to sie moja mama ucieszyła z tej paczki hehe jak to ujeła: kamień z serca...
Ninia z tego co sie orientuję to u mnie cło za wózek kosztowało by mnie jakieś 700zł, dlatego sie nie zdecydowałam na kupno w Pl.

reklama
Do góry