reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kropa będziesz na bieżąco uzupełniać zakupy :) Jeszcze dorobisz się takich "wypaśnych" wdzianek :-)

Taaa :) Byłam w niedzielę u kuzynki, ma 4,5 miesięcznego synka. Próbowała go położyć spać, a mały tak się rozpłakał, że aż mu żyły na czole wyszły. Dawała mu picie, mleko (karmi butlą), smoczek - nic nie pomagało. Kazałam zdjąć mu spodnie - niby lniane, ale na gumce i takie "męskie", bo mi się wydawało, ze mu za ciepło i niewygodnie - w końcu sama też spać w dżinsach nie chodzę... Zdjęła mu portki i mały jak po czarodziejskiej różdżce - uspokoił się i zasnął :) Dlatego nastawiam się głównie na śpioszki, rampersy i pajace, bo to chyba dla maluszka najwygodniejsze. Takie na okazyjne wyjścia mam nadzieję dostać :) A i jeszcze o dreszcze mnie przyprawiły małe stópki we wrzynających się skarpetkach i mini - adidasach: upocone jak sto pięćdziesiąt, bez możliwości swobodnego ruszania paluszkami... Nie wiem, pewnie to moje zboczenie bo sama preferuję sandały i wygodne luźne buty, ale małych stopali w buty ubierać raczej nei będę, ew. takie materiałowe jakieś :)

reklama
kropa501 - ja też nie kupuję jeansów, sztruksów, sukieneczek, bo takiemu dzieciakowi niewygodnie. Jak będzie samo chodziło, to wtedy można zaszaleć z garderobą. A tak to tylko przewiewna bawełna.

ja kurcze przez moja skleroze ciążową wiecznie czegoś zapominam albo wogóle o tym nie pomyśle żeby to kupić. musze wreszcie zmajstrowac jedna porządną listę i załątwić wszystko za jednym zamachem. a co do paczki o ktorej pisalam wczesniej coś sie ruszyło, tylko nie wiem w którą stronę bo nie zrozumiałam tego co napisali na stronie (nie cierpie norweskiego!) opcje są dwie, albo wysłali ja wreszcie do mnie albo odesłali do Pl:/
Kropa ja też na początek nastawiam sie na spioszki bodziaki i pajace. mam troche innych rzeczy ale tez mi sie wydaje ze w dżinsach to niemowlakowi srednio wygodnie.
a wogóle to denerwują mnie strasznie bodziaki które mają zakładki przy szyi i dzis wpadłam na pomysł i podoszywałam takie malutkie plastikowe zatrzaski na tych zakładkach. ciekawe czy patent sie sprawdzi.
potrzebuje tez przybornik na łóżeczko a nigdzie tu u mnie nie moge znaleźć, na allegro znalazłam jeden co mi pasuje (chce czysto biały) to mi go nie chca do mnie wysłać. chyba znowu igła w dłoń i sama sobie musze uszyć. z baldachimem mi sie udało to i z tym sobie powinnam poradzic.

a wogóle to denerwują mnie strasznie bodziaki które mają zakładki przy szyi i dzis wpadłam na pomysł i podoszywałam takie malutkie plastikowe zatrzaski na tych zakładkach. ciekawe czy patent sie sprawdzi.

Zatrzaski fajna rzecz, szkoda tylko, ze plastikowe :) Będziesz musiała bardzo uważać przy prasowaniu, bo już mnie kilka osób ostrzegało, że te plastikowe nie lubią temperatury i się po prostu potem nie chcą zapinać :(

Zatrzaski fajna rzecz, szkoda tylko, ze plastikowe :) Będziesz musiała bardzo uważać przy prasowaniu, bo już mnie kilka osób ostrzegało, że te plastikowe nie lubią temperatury i się po prostu potem nie chcą zapinać :(

mają też plusy, nie podrażniają i nie uczulają :)
z metalowymi też trzeba uważać, żeby żelazka nie porysować

ja kurcze przez moja skleroze ciążową wiecznie czegoś zapominam albo wogóle o tym nie pomyśle żeby to kupić. musze wreszcie zmajstrowac jedna porządną listę i załątwić wszystko za jednym zamachem. a co do paczki o ktorej pisalam wczesniej coś sie ruszyło, tylko nie wiem w którą stronę bo nie zrozumiałam tego co napisali na stronie (nie cierpie norweskiego!) opcje są dwie, albo wysłali ja wreszcie do mnie albo odesłali do Pl:/
Kropa ja też na początek nastawiam sie na spioszki bodziaki i pajace. mam troche innych rzeczy ale tez mi sie wydaje ze w dżinsach to niemowlakowi srednio wygodnie.
potrzebuje tez przybornik na łóżeczko a nigdzie tu u mnie nie moge znaleźć, na allegro znalazłam jeden co mi pasuje (chce czysto biały) to mi go nie chca do mnie wysłać. chyba znowu igła w dłoń i sama sobie musze uszyć. z baldachimem mi sie udało to i z tym sobie powinnam poradzic.

Cholera kusska, zatrzymali ci paczke na clowym:szok:. Kuzwa mam nadzieje ze mi wozka nie zatrzymaja:szok: Sprobuj skopiowac to co napisali i wklej , moze ja to rozszyfruje.Wkoncu to podobne jezyki;-)

Tweenie - ja nie mam takiego wypasionego żelazka jak Twoje, więc mnie to ryba, niech się rysuje :-D
A co do nap. Z tego co pamiętam, ja mam wszędzie metalowe.
Ale kurcze ja nie prasowałam tych ciuszków tak dokładnie, jak w tej reklamie żelazka, co to niby misia ubierają. Ja to tak przeleciałam raz dwa i tyle ...

reklama
Do góry