reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

fotki 256.jpgEwcik dziekuje za mile słowa. Dodaje jeszcze dwie fotki

fotki 268.jpg

reklama
o rany, naprawdę jestem pod wrażeniem!! tylko pozazdrościć :tak: eh.. może kolejnemu dziecku bardziej się poszczęści, bo póki co.. przeprowadzamy się do przyczepy kempingowej :-p
szukam takiego nieprzemakalnego podkładu na łóżeczko, z tego co pamiętam wspominałyście tu swojego czasu o podkładach na gumce, mogłybyście zalinkować? ,bo szukałam i nic, tylko zwykłe ceratki wszędzie

Ostatnia edycja:
moim zdaniem chusta jest super i mam zamiar spróbowac. wiem, że na początek najlepsza jest elastyczna - łatwo się mota, wygodna. a pozniej, przy troszkę wiekszym dzieciaku i rozwoju moich umiejętności motania - tkana. warto poszukac warsztatow wiązania chusty - mam zamiar takowe znaleźć u nas we Wrocku

Moim zdaniem chusta nie nadaje się dla noworodka i niemowlaka, który nie umie sam utrzymać główki.
W USA było kilka przypadków uduszenia niemowlęcia, u nas w Polsce też niedawno trąbiono bodaj o dwóch zgonach dzieciaczków.

Dodam, że moja położna ze Szkoły Rodzenia (we Wrocławiu) bardzo negatywnie się wyrażała o wszelkich chustach, nosidełkach, chodzikach.
Są niezdrowe dla kręgosłupa!!!

Nie fundujcie swoim dzieciom skoliozy!
Sama byłam dzieciakiem, który pominął raczkowanie i śmigał w chodziku, zanim rówieśnicy zaczęli prosto siedzieć. I co? Rehabilitacje, sanatoria i do dzisiaj mam problemy z kręgosłupem.

Chusta powinna być wyjątkiem (na krótkie zakupy, wyjście do przychodni itp.) a potrzebę bliskości dziecka lepiej zaspokajać w inny sposób.

Moim zdaniem chusta nie nadaje się dla noworodka i niemowlaka, który nie umie sam utrzymać główki.
W USA było kilka przypadków uduszenia niemowlęcia, u nas w Polsce też niedawno trąbiono bodaj o dwóch zgonach dzieciaczków.

Dodam, że moja położna ze Szkoły Rodzenia (we Wrocławiu) bardzo negatywnie się wyrażała o wszelkich chustach, nosidełkach, chodzikach.
Są niezdrowe dla kręgosłupa!!!

Nie fundujcie swoim dzieciom skoliozy!
Sama byłam dzieciakiem, który pominął raczkowanie i śmigał w chodziku, zanim rówieśnicy zaczęli prosto siedzieć. I co? Rehabilitacje, sanatoria i do dzisiaj mam problemy z kręgosłupem.

Chusta powinna być wyjątkiem (na krótkie zakupy, wyjście do przychodni itp.) a potrzebę bliskości dziecka lepiej zaspokajać w inny sposób.

Podpisuję się i ręką i nogą :):tak:
Chodzik mam -nigdy więcej nie skorzystam. Młody korzystał ze 2 miesiące - zaczął koślawić stopy do środka bo tak się w nim odpychał:szok:-wywaliłam na strych i tam pewnie zostanie.
Małej nie dam... :no:
A o chustach też słyszałam ,że apelują o ostrożność bo coraz więcej jest przypadków uduszenia i wypadków wypadnięcia !!! Był chyba jakiś program czy coś - nie pamiętam już....:zawstydzona/y:

Pokoik naprawde dopracowany.

Jesli chodzi o chusty,chodziki mam to samo zdanie. Nie nie i jeszcze raz nie. Ja mialam chuste przy mlodym. Wil sie, wyl i krecil i za nic na swiecie nie chial tam byc, tlyko przytulony bezposrednio do serca mamy. Probowalam dwa razy i wywalilam. Szkoda pleckow. Nosidelko stosowalam od 4 miesiaca na krotkie zakupy i to juz bylo ok, byle nie za dlugo.

reklama
Arlecia pokoik rewelacja!!! Te białe mebelki, niebieskie ściany i te pościelki z miśkami.. Też bym chciała taki pokoik dla mojego synka ale na razie mogę mu odstąpić tylko 120 na 60 cm w naszej sypialni i kawałek ściany nad łóżeczkiem. Ale też postaram się ładnie ten kącik przygotować.
Wczoraj kupiłam ostatnią tubę Musteli i kupiłam maść do sutków Maltan i jest napisane by smarować już wcześniej i nie mam pojęcia w czym to smarowanie niby ma pomóc.

Do góry