reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Misslena, Ewcik karuzelke juz mam po Kubie. Taka najprostrza, bez swiatelek i bajerow dlatego mam wymowke przed mezem dlaczego chce ten wodospad. Mnie szum wody zawsze uspokajal :-D

Co do papmkow, urodzilam Kube 3,5kg i stosowalam na poczatku jedynki. Nie za dlugo, moze ze dwa tygodnie. Liczac po 12 szt na dobe zeszlo jakies 160 pieluch, wiec nie martwcie sie te ktore zakupily 1. Napewno nie beda wyrzucone.

reklama
_Ewcik_ ja się jeszcze zastanawiam, w sumie te najmniejsze można kupić nawet wracając z dzieckiem ze szpitala (u nas po drodze jest i real i tesco;-)), tak więc pewnie poczekam do czasu aż będę miała dzidzie na rękach, teraz mam dwie paczki 2 (po 90 szt) i starczy:-)

Cynamonka aaaa:D Ja nie mam w ogóle, bo moja siostra pooddawała wszystko zanim ja zaszłam w ciążę, a nikt się tego nawet nie spodziewał (18 lat), tak więc pozostało mi zachęcić przyszłą ciocię do kupienia:-)

129szt Pampers New Baby 2-5kg za 69,20zł - opłaca się? Czy to aby nie za dużo pampersów w tym rozmiarze dla maleństwa?

średnio, dziś w rosmanie oglądałam 98 szt za 42 albo 43 zł, rozmiar 2. Ewcik ma rację, jeśli wiesz, że dziecko będzie normalnych gabarytów, a nie pchła jak to moje, to nie warto kupować 1.

a wracając do huśtawek - nowy leżaczek z fishera, ten do 18 kg jest na allegro za 139zł+10-20 wysyłka. To najtańsza wersja kolorystyczna, bo tylko kolorami się różnią:)

Też poluję na huśtawkę, ale chcę taką z gracą, ale marne szanse, że znajdę w dobrej cenie, więc kupię pewnie taką z fp 3 w 1, czyli że jest dodatkowy stelaż i dziecko do 9k ma hustawkę, a potem zostaje sam leżaczek do 18 kg... Na dłużej wystarczy :happy2:

Ostatnia edycja:
Wkurza mnie to,że wszystkie rozmiary pampersów dają w przecenach tylko nie 1!:no: A moja Olcia na pewno będzie maleńka więc 1 będę potrzebne a to taka drożyzna w porównaniu z chociażby 2:-(

Asieńka w rosmanie też były, na pewno w zeszłym tygodniu, nie wiem, czy teraz też, bo nie oglądałam.
A nie myślałaś o tych happy?
Kupiłam jedną pakę tych białych pampersów, bo są podobno dużo delikatniejsze, więc niech się cieszy Olka z jednej takiej paczki. Drugi raz takich drogich już nie kupię ;-)

reklama
madzik wszystke te hustawki ładne

ja też tych malutkich new born kupiłam jedną paczke i jedna pczkę 2,reszta później,a eMek kupił dzis swojemu dzidziusiowi na dzień dziecka takie buciki i papućki

Zobacz załącznik 251812

Załączniki

• Zdjęcie0088.jpg
    Zdjęcie0088.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Do góry