reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

a ja Wam powiem, co wczoraj na SR powiedziałą nam pani neonatolog- żeby żadnych karuzeli dziecku nie wieszać nad łóżeczkiem, bo to za dużo stymulacji na raz (dźwięk, kolor, ruchy) i żeby do 4 m-ca dziecka nie kłaść w żadnych leżaczkach, bujaczkach itd itp, bo uniemożliwia to wyrobienie prawidłowych krzywizn kręgosłupa

reklama
madzik Wiesz co one wszystkie praktycznie podobne sa do siebie ..tylko jedna ma wiecej melodyjek inna wiecej pozycji itd...
mi najbardziej chodzilo zeby byla opcja sama buja dziecko hihihi :)

Ja wiem że podobne-chyba wylosuje hihi-pokazę jeszcze M niech tez zabierze głos :)
No bo sobie tak myślę ,że mi się jednak ta huśtawka przyda bo dziecko sama pobuja i będe miała wolne ręce.

młoda mamuśka ja w ogóle nie kupuję tych new born`ów, wg. mnie będą za małe, bo to jednak trzeba patrzeć na tą dolną granicę wagową-moja koleżanka urodziła synka o wadze 3300g i były za małe, lepiej od razu kup dwójki;-)

młoda mamuśka opłaca się, jednak ja kupiłam na razie tylko dwójki (3-6kg), muszę poszukać gdzieś jeszcze jedynek ale nie wiem ile kupię, może z 90... nie chcę przesadzać, bo zawsze lepiej dokupić niż potem wyrzucić. Przynajmniej takie moje zdanie:tak:

Ahhh wracając do kwestii leżaczka który miałam odkupić, dziewczyna chce za używany 150 zł:szok: A za nowy z Fisher-Price na allegro dam tylko 20-30 zł więcej... tak więc wolę kupić nowy, nawet koleżanka która się jej pytała jest w szoku że tyle sobie woła... bez przesady...

Ostatnia edycja:
Ja też mam tylko dwójki (3-6kg). Kupiłam jakiś czas temu w Tesco 108 sztuk za 49,99 bodajże. Nie wiem czy będę kupować jedynki, myślę, że Malutka będzie miała ponad 3 kg :tak:

No ja właśnie też tak myślę że moja będzie miała ponad 3kg, jednak kurdę jak urodzi się maleńka a grubiutka:-D To też chyba trzeba założyć, jednak czekam na jakąś okazję albo promocję na pampersy, bo nie lubię przepłacać:tak:

Cynamonka fajne:tak: zapewne dzidzia będzie zadowolona:-)
Ja jednak wymarzyłam sobie karuzelkę z pozytywką i lampką, i na taką czekam w prezencie od siostry:-)

reklama
Do góry