reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
na tych happy jest nawet napisane, że poniżej 2 kg:tak: Olcia na pewno dobije do 2, bo tak, jak pisze Tweenie, jeszcze trochę czasu zostało;-)

Dziewczyny!! A czy kupiłyście już termometr dla maluszka??

Jesli tak to jaki kupić?? w smoczku, paskowy czy jakiś do uszka??? Macie już jakieś typy lub doświadczenia w tej kwestii???

ja również kupiłam termometr :-) na podczerwień. z ostatniej gazetki reklamowej Lidla. jest super. tylko dziwi mnie że jak miałam temp. 37,2 to było światełko zielone że wszystko jest ok. hm bo to już stan podgorączkowy prawda? No jak dla ciężarnej to akuratna temp., ale zwyczajowo przyjmuje się, że 37 to stan podgorączkowy :-p

37 to stan podgorączkowy i jak najbardziej wskazany i nie powinno się z tym nic robić bo on swiadczy o tym że organizm zaczyna sam się przed czymś bronić dlatego nie jest niebezpieczny i pewnie dlatego termometr nie alarmuję i nie świeci na czerwono :) moim zdaniem działa dobrze :)

czyli jednak na podczerwień.. a jakaś konkretna firma??? patrzyłam na allegro i można kupić tak od 50 zł do nawet 150 zł. Jaki macie??? sama nie wiem czy kupować taki "no name" bo później gdy coś się będzie działo to gdzie to reklamowac....

reklama
Ja kupiłam w lidlu termometr za 49 zł do ucha i czoła i bardzo fajny można temperaturę mleka, powietrza tez zmierzyć i jest napisane, że jak się mierzy na czole to 0,5 stopnia trzeba odjąć, a w uchu mierzy dobrze. Tylko zastanawia mnie nie wiem
Ewcik czy w Twoim też tak jest, że nie wolno mierzyć zaraz po kąpieli w uchu ani jak jest zapalenie ucha bo można coś uszkodzić uszko?? Takie ostrzeżenie w instrukcji znalazłam.

Do góry