reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ewelad moja znajoma tak chwaliła, z racji tego ze okazało się że nie damy rady się przeprowadzić przed porodem i wtedy taki kosz się u nas sprawdzi
vanilka masz taki sam???? W UK to chyba większość młodych mam kupuje taki kosz
tweenie dobry pomysł z tymi kosmetykami

Mam nadzieję, że gość od kosza się odezwie bo piszę maila z prośbą o kontakt a tu cisza, a ja już bym wpłaciła kasę i niech koszyk leci do mnie. To dopiero początek moich zakupów, ale muszę się wziąć za to poważnie - tweenie mnie mobilizuje

tutaj te kosze sa tak popularne jak w pl lozeczka ..
Ty w uk kupilas go ?

Vanilko tak czytam, ze chwalisz bujawki to chyba my sie tez zdecydujemy, tylko przeraza mnie cena w pl;/ My chcemy taka na prad: FISHER PRICE HUSTAWKA Z PROJEKTOREM NA PRAD+GRATIS (1053689303) - Aukcje internetowe Allegro , w tamtym roku byly za nicale 500zl, a teraz sa u jednego goscia tylko i taka cena;/

W koncu zrobilam zdjecie naszego wozka:)
Z zamontowanym fotelikiem
syxg29.jpg

i z gondolka
2hztras.jpg

Ostatnia edycja:
Vanilko tak czytam, ze chwalich bujawki to chyba my sie tez zdecydujemy, tylko przeraza mnie cena w pl;/ My chcemy taka na prad: FISHER PRICE HUSTAWKA Z PROJEKTOREM NA PRAD+GRATIS (1053689303) - Aukcje internetowe Allegro , w tamtym roku byly za nicale 500zl, a teraz sa u jednego goscia tylko i taka cena;/

W koncu zrobilam zdjecie naszego wozka:)
Z zamontowanym fotelikiem
syxg29.jpg

i z gondolka
2hztras.jpg

Oczekiwanie
: widze ze mamy takie same wozki :) ja nie zaluje decyzji zakupu wozka
super kolorki wybralas
poluje teraz na nowa tapicerke wlasnie w ciemnym brazie aby zmienic wozio na jesien
a dol mam sand

Hustawka tez super szkoda ze ja nie moge kupic ze wzgledu na brak miejsca ale wybralabym tez na prad niz na baterie

oczekiwanie jednak ten kupiliscie-ladny :tak:

Butterfly bleeete ciazowe worki na ktore juz patrzec nie moge -na szczescie juz za chwile wszystkie znajda sie w koszu :tak:

Butterfly, lepiej się ogłoś w części dla dziewczyn na początku ciązy. ja tez juz mam dosc moich ograniczonych ciuchów ciązowych. zaraz dostanie je po mnie bratowa...

A ja lubię te ciążowe ciuszki bo nie muszę brzucha wciągać :-D bo jakoś zawsze kupuje wszystko blisko ciała a potem chodzę na wdechu a to przecież grozi niedotlenieniem:-D

reklama
Ahhh chciałam sobie kupić Avent NIPLETTE bo cierpię niestety na wklęsłe brodawki, jednak właśnie wyczytałam że niestety nie można go używać w trzecim trymestrze:( A więc jestem w "dupie"... Pewnie skończy się na tym że mała będzie na butelce:(

Zamiast niplette proponuję wkładki formujące Medela, można je stosować do porodu i później między karmieniami (przynajmniej tak mówiła nam położna na szkole rodzenia).

Ja miałam kiedyś jedną wklęsłą brodawkę i niplette super zadziałało, ale w ciąży bardzo urosły mi piersi i znowu brodawka zaczęła się chować. Jak się zorientowałam, co się dzieje, było już za późno na niplette.

Teraz mam Medele i faktycznie zaraz po ściągnięciu jest ładna brodawka.

Kosztuje ok. 35-40 zł za 2 szt. Ja kupiłam w sklepie dziecięcym, ale można też pytać w aptekach.

Do góry