reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

My uzywamy takiego termometra do uszka, trzeba pamietac ze dop omiaru w uchu trzeba dodac 0,5 stopnia, jednak jak Kubus byl maluni to uzywalam tego do dupki wkladanego, tez mierzy szybciutko, tylko wymaga troche wprawy, by nie wsadzic zbyt gleboko.

Co do Lovelli (plyn, bo mysle ze sie lepiej wyplukuje )ja nie mialam nigdy problmow z jakims uczulaniem i pozostane jej wierna fanka. Raz sprobowalam jlpa i nie bylam zadowolona. Konkretnie nie powiem dlaczego, niby wszytsko ok, ale ubranka jakies takie "niedoprane" mi sie wydawaly. Kwestia przyzwyczajenia.

jesli chodzi o pieluszki to ja uzywalam Huggiesow i pampersow. Z tym, ze te poczatkowe huggiesy byly ok a juz te wieksze twarde i szerokie, zupelnie inne. Mysle, ze jedna mala paczuszke mozna kupic, przy zuzyciu kilkunastu sztuk na dobe na poczatek, nawet jesli ktoras firma nam nie przypadnie do gustu zuzyja sie w ciagu trzech dni i juz. Bella tez zamierzam wyprobowac tym razem, bo ma wyciecie na pepuszek. I tu sa dwie szkoly. Jedne polozne zalecaja jeszcze okladac ranke na brzusuku jalowym gazikiem pod pieluszka. Moja polozna kazala przemywac spirytem raz dziennie, tak podwinac pieluszke by nie zakrywala i nie urazala pepuszka i mial jak najwiecej dostepu swiezego powietrza. Wiec bezposrednio pepuszek stykal sie tylko z body. Zagoil sie szybko i bez komplikacji, wiec sprobuje te bella ze wzgledu na to wyciecie.

reklama
Powiem Wam jak mile sie dzis zaskoczylam i to dwukrotnie. Miesiac temu kupilam dwa staniki ciazowe i kostium kapielowy na allegro. Jakosc super, cena przystepna. Jeden nosilam juz, drugi lezal w szafie. Dzis przed pierweszym uzyciem zerwalam metke i chcialam wrzucic do prania ten drugi nowy, ale cos mnie tknelo i przymierzylam. Zonk - pkazal sie totalnie za maly. Wymiary ze strony zgadzaja sie, ten drugi lezy jak ulal. No wiec ja za telefon i mowie, miesiac minal, nie ma metki i co dalej? A przemila Pani powiedziala, ze nie ma najmniejszego problemu, prosze wyslac z adnotacja, wszystko wymienimy jak trzeba. Bardzo sie ucieszylam, bo staniki sa super. Polecam AMAZONKA na allegro. A druga sprawa to zegarek. W zeszlym roku w czerwcu na urodziny dostalam od meza zegarek, nie byle co, tylko solidna szwajcarska firma. Po trzech miechach stanal, odeslalam do reklamacji, trzy miechy pozniej to samo i na tej samej godzinie, wyslalam drugi raz, a potem za trzecim razem sytuacja sie powtorzyla i zazadalam nowego i dzis przyslali.

Maruska fajne mebelki, milego wicia gniazdka.

mam nadzieję, że dobrze się sprawują.. :-) szczerze mówiąc nawet nie zajrzałam do szafy i nie wiem jaki ma wkład... :-) dzis dopiero ją skręcimy.

Maruśka bardzo ładne meble i cena przystępna...oj gdybym robiła małej pokoik to bym się na nie zdecydowała...

reklama
Do góry