reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

moja koleżanka tak układała swoją córeczkę - kołderka, kołdra i coś jeszcze pod dziecko, bo stwierdziła, że bez tego dziecko "ginie" w tym łóżeczku :/

reklama
jak dla mnie szkoda kasy... Wanienka jest strasznie droga, a nie wiem, czy dziecku jest w tym tak na prawdę wygodnie... Ten leżaczek jest na stałe zamontowane, więc bardzo ogranicza ruchy dziecka.
Jeśli się boisz, że nie utrzymasz maluszka, to polecam zwykłą wanienkę na 100 cm, kosztuje ok. 20zł, a do tego tzw. foczkę - też taki leżaczek, a można go wyjmować, kosztuje ok. 15zł :)

Tiffi, Ewelad i Jedyneczka ja kupiłam płyn do prania Dzidziuś i w tym będę prała wszystko - zdecydowanie w pralce:-) Nawet już w weekend prześcieradła i pościel poprałam.

Tweenie, mimo, że dużo kupuje na allegro to nie miałam przykrych doświadczeń do tej pory więc nic nie doradzę:-(

Ja kupiłam ostatnio: łóżeczko ( moje dośw. są takie, że używa się go krótko, więc kupiłam najzwyklejsze za 139 zł:-), materac (kokosowy), prześcieradła, przewijak, rogal do karmienia, wypełnienie pościeli, rożek, smoczek (na wszelki wypadek - będę raczej unikać), chusteczki do pupy pampers (6 paczek za 29zł). Ciuszków mam pod dostatkiem, a i tak każdy przynosi więc nie kupuję.

Z większych rzeczy został mi laktator i niania elektr.

Ja bym sobie odpuscila taka wanienke, wlasnie przez to ze jest profilowana. Jak Ci bedzie niewygodnie w tym kapac to sie wsciekniesz, bo nic nie mozna z tym zrobic. Wg mnie zwykla lepsza, po kilku myciach dochodzi sie do takiej wparwy, ze zeadne podkladki niepotrzebne. Ja kupilam duza zwykla dla mojego synia i przyznam sie, ze czasem jeszcze mojego trzylatka w niej kapie, bo szkoda mi nalewac pelna wanne wody codziennie a tak maly sobie siedzi jak krol.

Co do prezentow ja prosze wszystkich przyszlych gosci o niekupowanie ciuszkow ( bo mam full ) i maskotek, bo to najglupszy z mozliwych wydatek. Najlepiej jakby przynosili pampki :)

ja też bym nie kupowała tej wanny :no: na obrazku tak pięknie to wygląda, dzidzia leży uśmiechnięta i spokojna.. a nikt Ci nie zagwarantuje, że Twoje Maleństwo będzie tak słodko leżało i jeśli będzie się wyginać na wszystkie strony, to i tak będziesz musiała je normalnie trzymać.. więc popieram wypowiedź tweenie:tak:

odradzam kupienie tej wanienki ,moim zdaniem najlepsza jest prosta najzwyklejsza,z reszta od kiedy dziecku sie leje tyle wody bo na poczatku to sie wkłada pieluszke troszke wody iw miare szybko obmywa ,a poza tym myje sie równiez plecki wiec trzeba to dziecko odwrócic na rece ,do mnie to kompletnie nie przemawia,powem szczerze ze nawet gdybym miała na zbyciu ta kase to i tak raczej bym nie kupiła

reklama
Zgadzam się kompletnie z dzameną. Jak dla mnie taka wanienka to kompletny nie wypał i nie wyobrazam sobie jak mozna w tej wanience umyc dziecku plecy nie mówiąc o wykapaniu rocznego dziecka ( po co tracić setki litrów wody w zwykłej wanie)
Faktycznie jak ktos chce to sa takie podstawki do wanny jak napisała tweenie za niewielkie pieniądze. zresztą przyznam szczerze ze nie wiem po co termomert w wanience - najlepiej się sprawdza łokciem. Ja bym sie bała ze termometr się zepsuje....

Do góry